הישג בינלאומי יוצא דופן של תלמיד מרחובות הסתיים במחאה מתוכננת, פסילה וסערה: יותם בודניק, בן 17 ותלמיד כיתה י"ב בקריית החינוך דה שליט בעיר, זכה במדליית זהב באולימפיאדה הבינלאומית למדעי המחשב IOI שנערכה באוזבקיסטן – ואז החליט לעשות דבר שידע מראש שעלול לעלות לו בזכייה.
בודניק עלה לדוכן המנצחים, שלף דגל ישראל והתעטף בו לעיני המשתתפים והמצלמות, בזמן שטקס הענקת המדליות הועבר בשידור חי.
מאחורי המעשה עמדה מחאה על ההגבלות שהוטלו על השתתפות ישראל בתחרות. מאז 2024 ישראל אינה משתתפת באולימפיאדה כמשלחת לאומית רשמית, ובתחרות הנוכחית השתתפו התלמידים הישראלים כמתחרים עצמאיים, ללא ייצוג לאומי וללא הצגת סמלי המדינה.
בודניק ידע על הכללים. למרות זאת, כשהגיע הרגע שלו על הבמה הוא בחר להציג את הדגל.
בריאיון לכאן חדשות הסביר כי מטרתו הייתה למחות על הסנקציות שהוטלו על ישראל. לדבריו, לא היו לו דילמות לגבי ההחלטה.
התגובה מצד הנהלת התחרות הייתה חריפה. לאחר האירוע התכנסה הוועדה הבינלאומית והחליטה לפסול את בודניק. התוצאה שלו נמחקה מהדירוג הרשמי ותעודת הזכייה שלו נשללה. לפי דיווחים מחו"ל, המארגנים ביקשו גם לקבל בחזרה את מדליית הזהב הפיזית שכבר ניתנה לו, אך בודניק סירב למסור אותה.
ראש המשלחת, רון ריבצ'ין, סיפר כי בודניק ראה במצב אבסורד וטען בפני המארגנים שהכלל מפלה משתתפים בשל המדינה שממנה הגיעו. לדבריו, הנער החליט מראש שהצגת הדגל תהיה פעולת מחאה נגד מחיקת הזהות הישראלית מהתחרות.
ולמרות הפסילה, מבחינה מקצועית המשלחת הישראלית רשמה הישג יוצא דופן. שלושה מהמתחרים הישראלים הגיעו לרמת מדליית זהב ומתחרה נוסף לרמת מדליית ארד.
הסיפור של בודניק מקבל ממד נוסף נוכח הישג אחר שרשם רק לאחרונה. משרד החינוך אישר כי גם באולימפיאדת המתמטיקה הבינלאומית השנה זכה בודניק במדליית זהב כחבר נבחרת ישראל.
בתחרות המתמטיקה הוא דורג במקום ה־23 מבין 666 מתחרים שהגיעו מ־117 מדינות, עם 33 נקודות מתוך 42. שם, בניגוד לתחרות באוזבקיסטן, השתתף תחת דגל ישראל ולא נדרש לוותר על הייצוג הלאומי.
וזו גם אינה הפעם הראשונה שבה שמו של התלמיד הרחובותי מופיע בצמרת העולמית. כבר ב־2025 זכה בודניק במדליית זהב באולימפיאדת המתמטיקה הבינלאומית, כחלק מהישג שיא של הנבחרת הישראלית.
כך שבתוך שבועות ספורים מסיים בודניק את הקיץ עם שני הישגים ברמה העולמית – ועם סיפור אחד שחורג הרבה מעבר למדעי המחשב: נער בן 17 מרחובות שידע שהצגת דגל ישראל עלולה לעלות לו בתוצאה הרשמית, ובכל זאת בחר לעלות איתו לדוכן המנצחים.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אזור
- אילת
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע
- בית שמש
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הערבה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- יהודה ושומרון
- ים המלח
- ירוחם
- ירושלים
- כפר סבא
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- עומר / מיתר
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








