
בהתאחדות מעריכים כי יותר מ-8,000 בתי אב סבלו מנזקים עקב הרוחות והגשמים.
יו״ר התאחדות קבלני שיפוצים ערן סיב העריך כי נזקי השיפוצים בסופה האחרונה שהתרחשה בסוף השבוע נאמדים בכ-60 מיליון שקל. ההערכה היא כי למעלה מ-8,000 בתי אב סבלו מנזקים כאלו ואחרים. כמות הגשם העצומה בתוך פרק זמן קצר גרמה לקריסת מערכות הניקוז, כך שהפעם היתה פגיעה בקנה מידה רחב לבעלי בתים פרטיים. סיב מציין כי הנזקים העיקריים שספגו בתים כתוצאה מעוצמת הרוחות והגשמים העזים הם דודי וקולטי שמש שהונחו על הגגות ללא קשירה טובה ויצאו ממקומם, כמו גם מנועי מזגנים שלא היו קשורים מספיק חזק וניתקו ממקומם, וכן נזילות בעיקר מגגות. בהתאחדות התקבלו פניות רבות מאנשים שמים חדרו לבתיהם בעיקר מגגות ומרתפים.
הוא מוסיף כי מעבר לנזקים ישירים לרכוש פרטי הי מקרים רבים של נפילת עמודים, רמזורים ושילוט בצידי הדרכים. חלקם קרסו אן התעקמו מעוצמת הרוח וחלקם כתוצאה מחלודה. גם נפילות עצים גרמו נזקים אך הפעם, מציין סיב, רשויות רבות הפיקו לקחים מפעמים קודמות וגזמו עצים טרם הסערה. התאחדות קבלני השיפוצים פתחה קו חם לפניות הציבור 1-700-700-426 לטובת הסברים והנחיות לציבור איך לפעול ומה לעשות בנושא איטום הבית ותיקון הנזקים.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אזור
- אילת
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע
- בית שמש
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הערבה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- יהודה ושומרון
- ים המלח
- ירוחם
- ירושלים
- כפר סבא
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- עומר / מיתר
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








