מבזקים
צה"ל תקף ברובע הדאחייה בביירות: "תגובה לירי חיזבאללה לעבר ישראל" באר טוביה: פועל נפל מגובה במהלך עבודתו ופונה לבית החולים במצב בינוני נתניה: שנה אחרי התאונה הקטלנית שבה נהרג השוטר יניב אלקיים – הוגש כתב אישום טלטלה בענף הרכב: חברת "אלבר" בבעלות אלי אלעזרא הורשעה במרמה ובהברחת ענק של כלי רכב; תשלם קנס של 18 מיליון שקלים עובדי קמ״ג שיפצו את המרכז לעזרה עצמית בבאר שבע בגלל הברווזים: תלמידות מאשדוד זכו במקום הראשון במחוז עם מיזם ירוק פסק דין מטלטל: 11 שנים ו-8 חודשי מאסר בפועל לאב שביצע מסכת עבירות מין ואלימות קשות באשתו אחרי 20 שנות ניהול: בית הספר הראשון בשומרון יוצא לדרך עם מנהלת חדשה התחזה לאחר ונחשף בשטח: שב״ח ומסיע נעצרו בכביש 35 סמוך לקריית גת שני עשורים של להיטים: דודו אהרון חוזר להיכל מנורה עם מופע ענק עובד זר נפצע קשה מפגיעת טרקטור באתר בנייה בירושלים רוכב אופנוע בן 25 נפצע בינוני עד קשה בתאונה בפתח תקווה מרחב של חוסן, חיבור והעצמה נשית: מועצת הנשים של מזכרת בתיה משיקה סדרת מפגשים אינטימית בן 17 נורה לאור יום בלוד לא לוותר על אף תלמיד: בת ים הוקירה את אנשי החינוך שמצמצמים פערים בעיר מהפכה בחופי אילת: נחנכו סוכות הצלה מעוצבות; לראשונה – תחנת הצלה תוקם גם בחוף הדרומי אקדח טעון עם כדור בקנה: ימ"ר לכיש סיכלה חשד לפגיעה פלילית באשקלון שישה בתי ספר מאור יהודה כבשו את תחרות הרובוטיקה בטכניון רגע לפני החופש הגדול: תל אביב יפו תציע לבני נוער יותר מ – 1,000 משרות קיץ לא מחכים לעתיד: 15 בני נוער ממודיעין מכבים רעות כבר מובילים את העיר

ירושלים: אבן מהכותל שהוצגה בכנסת ובנתב״ג הושבה לגניזתה

בטקס חנוכה מרגש החזיר יו״ר הכנסת אבן עתיקה שנפלה בחורבן הבית

סגירת מעגל היסטורית: אבן מאבני הכותל המערבי העתיקות שהוצגה לתצוגה בכנסת ישראל והושאלה לנתב"ג הושבה הערב למקומה ע"י יו"ר הכנסת בטקס מרגש למקום גניזתה המקורי

הערב (ב') התקיימה הדלקת נר שני של חנוכה ברחבת הכותל המערבי בסימן 'כי רצו עבדיך את אבניה', ההדלקה התקיימה במעמד רב הכותל המערבי והמקומות הקדושים הרה"ג שמואל רבינוביץ שליט"א, יו"ר הכנסת מר אמיר אוחנה, מנכ"ל הקרן למורשת הכותל המערבי מר מרדכי (סולי) אליאב, מנכ"ל הכנסת מר משה (צ'יקו) אדרי, מנכ"ל רשות העתיקות מר אלי אסקוזידו, קצין הכנסת יובל חן וקהל רחב.

לפני מעמד ההדלקה התקיימה טקס רב רושם במהלכו הושבה אחת מאבני הכותל המערבי העתיקות שמשקלה 5 טון שנפלה בחורבן בית שני, והוצגה בשנים האחרונות לתצוגה ותערוכה במשכן כנסת ישראל והושאלה לאחרונה לתצוגה בנמל התעופה בן גוריון – לגניזת עולמים לצידן של יתר אבני הקודש.

ההחלטה התקבלה לאחר דיון שקיים בימים שלפני ראש השנה יו"ר הכנסת אמיר אוחנה בלשכתו יחד עם רב הכותל המערבי והמקומות הקדושים הרה"ג שמואל רבינוביץ שליט"א ובסיומה החליט יו"ר הכנסת להשיב את האבן מאבני הכותל המערבי לגניזה במקומה הטבעי – לצד יתר אבני הכותל הגנוזות שם בכבודן הראוי.

כזכור, בשנה האחרונה יצא רב הכותל המערבי והמקומות הקדושים בקריאה להשיב את אבני הכותל העתיקות לגניזה ייעודית במקומן, כאשר הרבנים הראשיים לישראל ושרי הממשלה התכנסו לישיבה בענין בכותל המערבי, ובסיומו הוחלט כי רשות העתיקות יחד עם הקרן למורשת הכותל המערבי יחזירו את כל אבני הכותל המוצבות כיום לתערוכה: בבית הנשיא, בקריה בתל אביב, במוזיאון ישראל, ובמחסני רשות העתיקות, לגניזה במקומן לצד אבני הכותל. בנוסף, הוחלט לשמור על קדושתן של האבנים, כולל גידור סביב מקום הגניזה והנחיות לציבור להימנע משימוש בהן.

רב הכותל המערבי והמקומות הקדושים הרה"ג שמואל רבינוביץ שליט"א: "השבת האבן הזו אל חיק אחיותיה, אבני החורבן שעומדות כאן כבר 2000 שנה, היא תיקון גדול, זוהי הכרזה שאנו בנים ובנות השבים לגבולם לא שוכחים את אבני הקודש, לא שוכחים את עברנו, ושומרים על קדושתן – נמשיך לשמור על קדושת הכותל המערבי מבחינה פיזית והן מבחינת המנהגים והמסורות".

יו"ר הכנסת מר אמיר אוחנה: "אילו אבנים יכלו לדבר, האבן הכבדה הזו שאלפי שנות היסטוריה על גבה, הייתה מספרת על דורות של יהודים שבאו להתפלל בבית המקדש. היא הוצבה במשך כ-16 שנים ברחבת הכנסת, עדות מוחשית לחיבור שבין הכנסת לבין העבר של עמנו. היה חשש שהיא תהפוך לסלע מחלוקת, וערב ראש השנה קיבלתי החלטה, לאחר התייעצות עם כל גורמי הכנסת, רב הכותל וראש רשות העתיקות, כי האבן תושב למקומה ההיסטורי, ותשפ״ו תהא, בע״ה, שנת פיוס ואחדות. אנו מבקשים לחתום את פרק נדודיה, ולהניח אותה במקום של קבע, בו תוכל לספר למבקריה את הסיפורים שראתה בעת הישנה ובעת החדשה של עם ישראל במולדתו. מי ייתן והאבן הזו תעמוד כאן כסימן אזהרה מפני החורבן המאיים עלינו כשאנו מפולגים, וכמורה דרך לעוצמתנו האדירה כשאנו מאוחדים, וברכת השכינה מעל ראשינו".

מנכ"ל רשות העתיקות מר אלי אסקוזידו: "רשות העתיקות מחויבת לפעול בענייני קודש מתוך כבוד למסורת ישראל ובהתאם לפסק הרבנים הראשיים לישראל, אשר קבעו כי על אבני הכותל חלה קדושה מיוחדת. מתוך כך תפעל הרשות להשיב את כלל האבנים לגניזת עולמים במקומן לצד יתר אבני הקודש."

מעמד הדלקת נרות יתקיים בכל ערב מימי החנוכה בשעה 16:30 ברחבת הכותל וישודר בשידור חי באתר הקרן למורשת הכותל. (למעט – שישי כ"ט בכסלו בשעה 15.30 ומוצאי שבת ל' בכסלו בשעה 20:00).


◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: הקרן למורשת הכותל המערבי

דילוג לתוכן