מבזקים
22 יזמיות הציגו מיזמים טכנולוגיים בירושלים: אלו הזוכות בתוכנית ASPIRE בית שמש ואשקלון במסלול מהיר: הממשלה אישרה קידום של כ – 7,800 דירות חדשות מודיעין מכבים רעות ציינה את חודש הגאווה: אירועים למשפחות ולבני נוער רחובות: כשכדורגל פוגש מדע – שבוע מיוחד בגן המדע של מכון ויצמן אשקלון הצדיעה למתגייסים: מאות בני נוער חגגו עם לירן דנינו ומתן חסן בת ים נגד החרמות: מתנדבות מהעיר הובילו תוכנית חברתית בבית הספר טבנקין פריצת דרך של חוקרי אוניברסיטת בן גוריון: כך עשוי להשתפר בעתיד סיכוי ההצלחה של השתלות מח עצם מודיעין מכבים רעות: ילדי העולים החדשים חידשו את הגינה האקולוגית במרכז לעולה אחרי קדנציה קודמת בעיר: עמיר קשי חוזר לנהל את אגף הרווחה בנס ציונה ירושלים היא היעד המוביל לעולי המערב: 2,494 עולים חדשים בחרו בעיר פתח תקווה סוגרת את רשימת 15 הערים המובילות בקליטת עולים חדשים העלייה ממדינות המערב מתחזקת – וגם הרצליה ברשימת הערים המבוקשות רק תל אביב לפניה: נתניה מדורגת שנייה בישראל בקליטת עולים חדשים דווקא בזמן מלחמה: 585 עולים חדשים בחרו להתחיל חיים בראשון לציון יותר מאלף עולים חדשים בחרו בבת ים – העיר בין מוקדי העלייה הגדולים בישראל איפה זורקים זכוכית, אלקטרוניקה וגניזה? מודיעין מרחיבה את מערך המחזור ברחבי העיר דימונה, ערד, רחובות ותל אביב ראשונות: הממשלה הכריזה על מתחמי השיקום שייהרסו וייבנו מחדש חיפושים נרחבים אחר נעדר, תושב אשדוד; נראה לאחרונה בטבריה הממשלה אישרה פיצוי של עשרות מיליוני שקלים לנפגעי פרוטקשן משטרת אילת בעקבות האירוע החריג בשכונת שחמון: "לא מדובר במעשה קונדס"

ירושלים היא היעד המוביל לעולי המערב: 2,494 עולים חדשים בחרו בעיר

דו"ח משרד העלייה והקליטה לשנת 2025 מציב את ירושלים במקום השלישי בכלל קליטת העלייה, אך במקום הראשון בקרב עולים מארצות הברית, צרפת, בריטניה וקנדה

ירושלים ממשיכה להיות אחד ממוקדי העלייה המרכזיים בישראל, ובמיוחד עבור עולים ממדינות המערב.

על פי הדוח המסכם של משרד העלייה והקליטה לשנת 2025, 2,494 עולים חדשים בחרו להתגורר בירושלים במהלך השנה החולפת. הנתון מציב את העיר במקום השלישי בארץ בכלל קליטת העלייה, אחרי תל אביב־יפו ונתניה.

עם זאת, אחד הנתונים הבולטים בדוח הוא מעמדה של ירושלים כיעד המוביל עבור עולים ממדינות המערב. לפי הנתונים, כ־1,805 עולים מארצות הברית, צרפת, בריטניה וקנדה בחרו להשתקע בעיר.

עוד עולה מהדוח כי כ־40% מעולי המערב בישראל נקלטים באזור ירושלים, וכי העיר ממשיכה למשוך אליה משפחות צעירות, סטודנטים ואנשי מקצוע.

בשנת 2025 עלו לישראל 22,522 עולים חדשים. מתוכם, 8,499 הגיעו ממדינות המערב – עלייה של 25% לעומת השנה הקודמת. חלקם היחסי של עולי המערב מכלל העולים זינק מ־21% בשנת 2024 ל־38% בשנת 2025.

במשרד העלייה והקליטה מציינים כי גם בתקופה ביטחונית מורכבת, אלפי יהודים בחרו לעלות לישראל ולהקים בה את ביתם, כאשר ירושלים ממשיכה להיות מוקד משמעותי במיוחד עבור קהילות יהודיות ממדינות המערב.


◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אילוסטרציה שנוצרה באמצעות בינה מלאכותית

דילוג לתוכן