מבזקים
החבילה המסתורית במודיעין עילית: שני חומרים יצרו תגובה – האירוע הסתיים ללא נפגעים תושבי דרך יבנה ברחובות, שימו לב: מיום ראשון מתחילים לתת דו"חות טרגדיה כפולה באשדוד: שישה שבועות אחרי שאמה נהרגה בתאונה – נקבע מות התינוקת ביקש לתדלק בתחנה באשקלון – וכעבור רגע העובד נדקר בבטנו בסכין יפנית מתכננים להגיע הערב למופע של מושיק עפיה בקריית מלאכי? ההודעה שחשוב לקרוא רחפנים מתאבדים, חדירת מחבלים ותקיפת יעד: התרגיל האינטנסיבי מול חופי אשדוד הקטל בדרכים: רוכב אופנוע כבן 40 נהרג בתאונה בכפר סבא דרמה בסניף הדואר במודיעין עילית: חבילה דלפה, המקום פונה מחשש לחומרים מסוכנים הכדורסל יוצא לרחוב בנס ציונה: ההרשמה לטורניר הענק נפתחה 18 תחומי שיפוט חדשים נחתמו ביו"ש: אורנית תחצה את הגדר, אפרת תתרחב באלפי דירות המשטרה נכנסה למתחם בעיר העתיקה בירושלים: כנס המזוהה עם הרשות הפלסטינית סוכל האלימות אחרי המשחק בנתניה הסתבכה: 4 נעצרו בחשד לתקיפת שחקנים ואוהדים אחרי המחלוקת והפרישה: מאיר דהן חוזר לקואליציה של רועי גבאי ביבנה תושב ראשון לציון נאשם בתקיפה במועדון: אגרופים לפנים ובקבוק זכוכית לראש נתניה, הרצליה, בת ים וראשון לציון במסר מפתיע לתושבים: הקיץ סעו לזיקים עד כ־10,000 שקל לעובד הוראה: 8 תיכונים בנתניה נכנסו לרשימת המצטיינים של משרד החינוך מחפשים מה לעשות היום עם הילדים? הפנינג חינמי לכל המשפחה בדימונה בלי קוד ובלי ידע טכני: ערב AI חינמי יתקיים בדימונה סערה ביו"ש: ח"כ צבי סוכות ניפץ אנדרטה בכפר ליד שכם – צה"ל: "פעל באופן שקרי ומניפולטיבי" מהפכה באפרת: מגדלים בני 15 קומות וכ־500 דירות בשכונה החדשה שתשנה את גוש עציון

ירושלים: כוחות החלו בהריסת מתחם אונר״א בגבעת התחמושת

לאחר ניתוק מים וחשמל ופינוי העובדים: יישום מדיניות הוצאת הארגון מחוץ לחוק בישראל

הבוקר (שלישי) החלו כוחות לפנות ולהרוס את מתחם אונר״א בגבעת התחמושת בירושלים. מדובר במטה המרכזי של הארגון באזור ירושלים ויהודה ושומרון, כחלק מיישום החלטות המדינה להפסקת פעילות אונר״א בתחומי ישראל.

בהתאם לחוק שאושר בכנסת המורה על הפסקת פעילות אונר"א בישראל, השלימה חטיבת השמירה על הקרקע ברשות מקרקעי ישראל תפיסת חזקה על מתחם הארגון בשכונת מעלות דפנה בירושלים. כעת המתחם יחזור לניהול המדינה, יעבור תכנון וישווק באופן שישרת את הציבור

הבוקר (ג', 20.1.26), מפקחי חטיבת השמירה על הקרקע ברשות מקרקעי ישראל (רמ"י), בליווי כוחות משטרה, השלימו את תפיסת חזקה והחלו במלאכת פינוי מתחם אונר"א בשכונת מעלות דפנה בירושלים. המתחם, המשתרע על שטח מרכזי של כ-46 דונם בין הרחובות מח"ל, נטר ושלמה זלמן שרגאי, הוחזק במשך שנים ארוכות על ידי גורמים ששירתו את ארגון אונר"א ושימש כמטה וכמרכז פעילות של הסוכנות בלב הבירה.

הפינוי התקדימי מתבצע מכוח ה"חוק להפסקת פעילות אונר"א, תשפ"ה-2024", וזאת בהמשך לתיקון חקיקה ייעודי שהקנה לרמ"י את הסמכות המפורשת לתפיסת חזקה ופינוי המתחמים ששירתו את הארגון. ברשות מציינים כי על אף שפעילותה הרשמית של אונר"א במקום הופסקה כבר לפני כשנה, המתחם נותר תפוס על ידי פולשים וגורמים מקומיים ששהו בו שלא כדין, ופעולת האכיפה היום שמה סוף להחזקה הבלתי חוקית בנכס.

כעת כאשר הקרקע חוזרת לניהול המדינה, ברמ"י מדגישים כי הרשות תפעל לקדם תכנון ופיתוח שלו במטרה לשווקו לטובת הציבור הישראלי. במתחם קיים מבנה היסטורי: "בית הספר לשוטרים", המסומן כמבנה לשימור והרשות תפעל לשמירתו כחלק מהתכנון העתידי של השטח.

ברמ"י מציינים כי המתחם בשכונת מעלות דפנה הוא הראשון מבין מתחמי הארגון המיועדים לפינוי לאחר כניסתו של החוק לתוקף. לארגון מתחם נוסף באזור כפר עקב בירושלים, אשר גם בו תתבצע בקרוב תפיסת חזקה ופינוי בהתאם להוראות החוק והחלטת המחוקק. הפעולה בוצעה בסיוע משטרת ישראל ובתיאום מלא מול משרד החוץ, המטה לביטחון לאומי (מל"ל) ועיריית ירושלים.

פעולת האכיפה שביצעה רשות מקרקעי ישראל הבוקר מגיעה לאחר שורת גילויים על מעורבותם של עובדי הארגון במתקפת הטרור הרצחנית של ה-7.10, כמו גם הגילויים על שימוש במתקני הארגון בעזה להסתרת חטופים ישראלים.

הבוקר הגיע למקום גם השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, כדי לחזק את כוחות משטרת ישראל הפועלים בשטח.
לדברי בן גביר: “זה יום היסטורי, זה יום חג וזה יום חשוב מאוד למשילות בירושלים. במשך שנים תומכי הטרור האלה היו כאן, והיום תומכי הטרור האלה מסולקים מכאן עם כל מה שהם בנו כאן – זה מה שיעשה לכל תומך טרור.”

מתחם אונר״א בגבעת התחמושת שימש כמטה המרכזי שממנו נוהלו פעילויות הארגון בירושלים וביהודה ושומרון, וכלל תשתיות לוגיסטיות מרכזיות. הריסתו מסמלת את השלב המתקדם ביותר עד כה במהלך שמובילה ישראל להפסקת פעילות הארגון בתחומה.


◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות מלחמה בישראל וענייני ביטחון בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות רמ"י

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של ירושלים

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של כפר סבא

לחצו כאן
דילוג לתוכן