ירושלים אירחה השבוע את אחד הכנסים הכלכליים־חברתיים המרכזיים בישראל, ובמוקד עמד נאומו של ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט, שתקף בחריפות את קידום חוק המעונות בכנסת.
בנט נאם בכנס אלי הורביץ לכלכלה וחברה של המכון הישראלי לדמוקרטיה, שנערך בירושלים, והתייחס לקידום החקיקה בנושא סבסוד המעונות.
לדבריו, “בעודנו מדברים כרגע, בכנסת מקדמים בחיפזון ובבולמוס חקיקה את חוק המעונות, שנועד להעביר את התקציב המאוד מוגבל של סבסוד מעונות ממשפחות עובדות ומשרתות למשפחות שבוחרות שהאבא לא יעבוד ולא ישרת”.
בנט הוסיף כי אם יקום גוש פוליטי חדש לאחר הבחירות, החוקים שמקדמת הממשלה הנוכחית יבוטלו. “את כל חוקי הכאוס, הביזה והפילוג שהממשלה היוצאת העבירה עכשיו בימיה האחרונים אנחנו נבטל מיד עם כינון הכנסת הבאה”, אמר.
עוד אמר בנט: “הקואליציה מבטלת את זמנה לריק כי הכל יבוטל. אנחנו נדאג לשנות את כיוון הספינה, נקים ממשלה ציונית, רצינית, מקצועית”.
הדברים נאמרו בירושלים, על רקע המשך הדיונים הפוליטיים והכלכליים סביב תקציבים, השתתפות בשוק העבודה, שירות צבאי וסבסוד למשפחות בישראל.
כנס אלי הורביץ לכלכלה וחברה נחשב לאחת הבמות המרכזיות לדיון במדיניות ציבורית, כלכלה, חברה וממשל, ובכל שנה משתתפים בו בכירים מהמערכת הפוליטית, הכלכלית והציבורית.
◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.







