לא מעט אזרחים מחזיקים בעל – חיים שמצריך מהם לדאוג לו ולא רק לבני משפחתו. לכן ד"ר תמימה אלון, וטרינרית במועצת נחל שורק, רשמה מספר עובדות שעליכם לדעת לנוכח הנגיף שמתפשט.

1. חיות מחמד לא חולים ב covid 19 (קורונה) ולא מעבירים את המחלה.
2. הטיפול והקשר עם בעלי החיים מכניס רוגע ונקודות אור למשפחה ולילדים ולכן, דווקא בשעות אלו אנו רואים חשיבות להמשיך לטפל במסירות בחיות שבאחריותם.
* מותר ואף חובה להוציא כלבים לטיול עם רצועה ולפי הנחיות משרד הבריאות (שמירת מרחק 2 מטר מאנשים אחרים)
* למי שנמצא בבידוד ואין לו חצר פרטית יכול להוציא את הכלב מחוץ לדלת ולקשור אותו לכמה דקות עד להגעת מתנדב או אדם אחר שייקח אותו לטיול, על המטייל לשים כפפות.
* בשל צפי למחסור במלאי מוצרי מזון לחיות המובאים מכמה ארצות אחרות (לדוגמה איטליה) אנו ממליצים להצטייד במוצרים אלו אם אתם רגילים להם
* רוב המרפאות הוטרינריות הפרטיות עובדות כמקום לטיפול חיוני, חובה לקחת אחריות מלאה על הבע"ח שברשותכם
3. מקומות עבודה שמצריכים טיפול בבעלי חיים יצטרכו אישור, אם יש למישהו צורך לצאת לטיפול בבעלי חיים במשק שלא צמוד לביתו, הוא יצטרך אישור מהוטרינרית הרשותית.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.












