מבזקים
אשקלון: פועל בן 73 נפצע בינוני לאחר שמשטח כבד נפל עליו במפעל תושב פתח תקווה, מרצה בבר אילן, נאשם בתכנון מתקפת טרור המונית נגד ערבים “לא משאירים אף אחד מאחור”: שקד חבני ז״ל ועוגיות הטחינה שאהבה “תעשו הכול עם חיוך”: רוני אשל ז״ל והכריך של שבת שאהבה “קרן השמש שלנו”: ליבי כהן מגורי ז״ל וסלט העדשים שהפך למנה של כולם “תאמינו בעצמכם ותהיו אופטימיים”: אילן אליהו משה ז"ל והפנקייקים של הבוקר בבית “הוא היה שם בשבילנו תמיד”: אסף שלזינגר ז"ל והקציצות שאהב בשישי "הפרטיטורה של 'קיץ' הייתה בווסט, לצד הרימונים": אורי בר – אור ז"ל ונקניק השוקולד שאהב רשות המסים בנתניה: ביותר מ – 60% מהעסקים שנבדקו נמצאו הכנסות שלא נרשמו ״מי שמפחד לא מאמין״: בן בנימין כהן ז"ל וקציצות הערוק של שישי קריית מלאכי: צעירה נפלה מגובה של כ – 7 מטרים – פונתה במצב בינוני לאסותא אשדוד תנועת הרכבות בין תל אביב ההגנה ללוד הופסקה זמנית בעקבות חפץ חשוד 06:29 בבסיס זיקים: פורום המטכ״ל עמד דקת דומייה לזכר קורבנות 7 באוקטובר הנגב: כ־14 ק״ג חשיש נתפסו ברכב סמוך לצומת שוקת – תושב לקייה נעצר אילי גורליצקי הלך לעולמו בגיל 91: ״הותיר חותם עמוק על התרבות הישראלית״ ״מי ידע שכדי לחיות לא מספיק לב אחד״: בר זהר ז"ל ופסטת הרוזה שאהבה רמלה: הולכת רגל כבת 30 נפגעה מרכב בצומת הקרח – מצבה קשה 150 זמרים ונגנים, שתי אופרות בערב אחד: הפקת הענק מגיעה לירושלים, פתח תקווה וראשון לציון כפר סבא: פעוט בן 11 חודשים הובא למאיר עם חבלה – 3 סייעות נעצרו בחשד להתעללות ניצל מהתופת בעוטף ואיבד את בנו בן ה – 17: איציק רוזנברג מצא במוזיקה דרך להמשיך לחיות

תושיית האחות ממוקד "מכבי" הצילה את תושבת יבנה

השיחה עם מוקד מכבי שהסתיימה בניתוח חירום – בזכות תושיית האחות ניצלו חייה של ציפורה שאבאן מיבנה לאחר שחזרה מחופשה ביוון

ציפורה שאבאן (73) תושבת יבנה, שבה לביתה לאחר חופשת קיץ ביוון. עם חזרתה, חשה בכאבי בטן אך לא חשבה שהם חריגים: ״למחרת התעוררתי עם תחושת בחילה והקאתי מספר פעמים, הייתי בטוחה שזה וירוס שיעבור מעצמו״, מספרת ציפורה.

יממה לאחר מכן הבחילות החמירו, ציפורה חשה ברע ולא הצליחה לשתות אפילו כוס מים: ״הבן שלי אמר שאני נראית ממש על הפנים, חיוורת וחלשה״. נכדתה בת ה-16 אשר מתנדבת במד״א, מדדה לה לחץ דם ונצפו תוצאות חריגות מהרגיל. ילדיה של ציפורה שביקרו אותה במהלך השבת הציעו לה להתקשר למוקד האחיות הטלפוני של מכבי שירותי בריאות, כדי להתייעץ עם אחות.

שיחתה נענתה ע"י קסניה מוחין, אחות המוקד במכבי אשר ביצעה הערכת מצב ותשאול רפואי, במהלכם התברר כי ציפורה עברה לפני כ-30 שנה ניתוח טבעת לקיצור קיבה. תמונת המצב הכוללת עוררה את חשדה של קסניה האחות, "היא הנחתה אותי להגיע למיון באופן מיידי" מספרת ציפורה. אחות המוקד הזמינה לציפורה אמבולנס לצורך פינוי דחוף לבית החולים, ולאחר סדרת בדיקות אובחנה חסימה במעי הדק שגרמה לנמק חריף. ציפורה עברה ניתוח דחוף לכריתת חלק מהמעי הדק על מנת להציל את חייה: "הייתי בהלם מוחלט, חשבתי שזה כאב בטן שגרתי אבל בזכות הערנות והחדות של האחות ממכבי, החיים שלי ניצלו. פשוטו כמשמעו״.

סטלה רשקוביץ, מנהלת המרכז לרפואה מקוונת במכבי ציינה: "אנו קוראים לחברי מכבי לא להסס ולפנות אלינו לקבלת ייעוץ והדרכה רפואית במקרה הצורך, מוקד האחיות המקוון פעיל 24/7. האחיות שלנו בעלות הכשרה ומיומנות גבוהה לביצוע הערכת מצב ויש להן ידע רחב וניסיון בהנחיית והדרכת מטופלים."

קסניה מוחין, אחות המוקד במכבי סיכמה: "המשימה שלנו כאחיות במוקד הטלפוני הינה ייחודית -ולעתים קריטית. אנו  מבצעים זיהוי של מצבים רפואיים דרך תשאול טלפוני, מה שעלול להיות לפעמים מאתגר אך יחד עם זאת דורש ידע ומיומנות רבה. כל מקרה הוא ייחודי ותפקידנו הוא להדריך, לסייע ולכוון את המטופל לביצוע הטיפול המיטבי עבורו".

קרדיט: מכבי שירותי בריאות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של יבנה

לחצו כאן
דילוג לתוכן