מבזקים
הושגה שליטה בשריפת החורש באזור התעשייה הצפוני באשדוד פיצוץ במסעדה בבאר יעקב עיריית פתח תקווה במקום הראשון בארץ באמון הציבור! בן 10 מקריית גת נפגע בתאונת דרכים פרשת ריגול חדשה בישראל: אזרח אמריקאי חשוד במגע עם סוכן איראני ניסיון אונס בטיילת בנתיבות: כתב אישום חמור נגד קטין בן 16 מבאר שבע מהפכה ירוקה בגבעתיים: קליפות הירקות שהפכו לזהב מתכוננים לכיתה א’: אור יהודה חילקה ערכות הכנה לכל ילדי גני החובה רחובות הפכה לבמה: מעל 1,500 תושבים בפסטיבל “מוסיקיץ” הקיץ של טרמולו: מפסטיבל הגיטרה ועד פסטיבל פליציה בלומנטל – קיץ של פסטיבלים, מופעים ושיתופי פעולה מסקרנים ברחבי הארץ לצד פעילות מגוונת במרכז טרמולו בנתניה להקת הבנים מקריית אונו שמסעירה את עולם המוזיקה המקומי צווי סגירה למספרה ולמכון שטיפת רכבים בדרום: נתפסו שוהים בלתי חוקיים שהועסקו במקום מהפכה נשית בבאר שבע: מתחם “קטרית” החדש יוקדש למנהיגות ויזמות נשים פתח תקווה במקום הראשון בישראל באמון הציבור 19 צוותי כיבוי באשדוד: מאבק בשריפת החורש באזור התעשייה הצפוני מלגות לסיוע בקייטנות הקיץ ברמלה – כך תספיקו לקבל השתתפות חוף צאנז בנתניה נפתח מחדש לרחצה לאחר שיקום מדרגות הגישה הפארק החדש בבית רבקה שמאפשר למטופלים “לחזור לחיים” כבר במהלך האשפוז דיווח ראשוני: שריפה פרצה במסעדת "מלודי" באילת 58 בקבוקי אלכוהול, קטינים והורים שהוזעקו: הדרמה בווילות באילת
כבאות

כבאי ממוצא אתיופי התלונן נגד קצין העובד עימו בתחנה ברחובות: "שבר על ראשי ביצה, נהג כלפיי באקט אלים"

כבאות
חודשיים לאחר המקרה המקומם הגיש כבאי מתחנת רחובות, ממוצא אתיופי, תלונה במשטרה כנגד קצין כבאות בתחנת כיבוי האש לאחר שזה התנהג באופן גזעני כלפיו. לדברי הכבאי, הקצין שבר ביצה על ראשו, זרק עליו נעל והעיר לו הערות גזעניות לעיני פקודיו.
את הסיפור חשף אוריה  אלקיים בחדשות "כאן", אמש. הכבאי סיפר לכתב: "ישבתי רגיל כמו כולם… היו רואים טלוויזיה. אותו קצין פשוט הגיע מאחוריי באקט אלים. בא, שבר על ראשי ביצה. פה באמת אני… אפילו לא היו לי מילים לתאר את זה, מהשוק, מההלם. אחרי הקללות והגידופים קיבלתי לקינוח, אני קורא לזה – הוא אמר במשפט שעד היום זה לא יוצא לי מהראש, וכנראה גם אני אלך עם זה עד הסוף – תגידו תודה שהביאו אתכם מהג'ונג'ל, ספק אם אתם יהודים".
הכבאי התלונן על האירוע בפני מפקדו, טפסר איציק לוי, אלא שבתחנה ניסו להחביא את הסיפור ולהשאיר את הכביסה המלוכלכת בבית. קצין משמרת בתחנה אמר לכבאי הפגוע: "מה אתה מצפה שהוא יעשה על מנת שתהיה סוג של לרדת מהעץ של שניכם?" ובשיחה עם יו"ר ועד העובדים, איתמר פישר, נאמר לו: "אתה פגוע. אף אחד לא אמר שאתה לא צודק ואני אומר לך יותר מזה – אתה צודק. האמירות שלו היו לא במקום בעליל. אפשר לסגור את זה בבית משפט, אפשר לסגור את זה במיליון דברים אבל, בסוף אנחנו צריכים להמשיך לעבוד יחד".

לאחר מכן, נתלה מכתב בלוח המודעות ממנו הצטייר כי הכבאי המתלונן הפך מקורבן למי שנהג באלימות. "ואני פשוט יושב שם ואני לא מאמין למכתב שמפקד התחנה כותב. לפי המכתב אני לא פחות פושע מהקצין שפגע בי, לא פחות. איפה אני אמרתי מה אני אמרתי? מה הוא חשב לעצמו? שאפשר לטייח את זה ולהשאיר את זה ככה? הוא לא מצא את הפראייר שישתוק".

ימים ספורים אחר כך הועבר הכבאי המתלונן אל תחנה אחרת וחזר לעבודה בתחנת רחובות רק לפני כמה ימים. לאחר שעניינו לא טופל כראוי, החליט להגיש תלונה במשטרה ולאחריה קיבל מטר של טלפונים מגורמים שונים, בהם בכירים, לבטל את התלונה. בין היתר נאמר לו על ידי: "בוא, תחשוב על זה בנשימות עמוקות אחי, יש לי חברים בחקירות, אני יכול לדבר, אני לא רוצה, אני יודע.. אני מכיר אותם, אני יודע לאן דברים כאלה הולכים באיזה להט שאיזה בעל הביא סטירה לאישתו והם אוהבים… אתה לא מבין לאן זה הגיע בסופו של דבר… אלוהים ישמור. חבל.. חראם".

תגובת כבאות והצלה לישראל: "כבאות והצלה לישראל רואה בחומרה כל גילוי של אלימות וגזענות על ידי מי מעובדיה. מאחר והנושא מצוי בחקירת משטרה, אנו מנועים מלהתייחס לנושא עד לסיום החקירה".

לכתבה שפורסמה ב"כאן11":

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן