מבזקים
אמא מבאר שבע נאשמת שהשאירה את בנותיה ללא השגחה – והבת נפלה מהמרפסת 22.5 שנות מאסר לתושב ירושלים שניסה לרצוח אישה בת 74 בפיגוע לאומני המחווה לנתניהו באריאל: דרך חדשה נקראה על שם אביו בן 50 נמשה מהמים ללא הכרה באילת – מותו נקבע במקום ההחלטה התקבלה: בית קק"ל חדש יוקם בקריית גת ללא עלות: טברנה רמלאית עם גיל אוליאל תתקיים בבריכת הקשתות צו סגירה זמני לפאב מוכר באילת – בעקבות קטטה עפרה יהודה נבחרה לנהל את בית הספר נווה אילן באשקלון בעלות של 185 מיליון שקל: בית הספר החדש שנבנה בכפר שלם הקיץ מתחמם בבת ים: הטעויות בבית שעלולות להסתיים בשריפה סמוך לכפר סבא: בן 39 ירה באביו בצוואר עם חץ שאילתר ממוט ברזל הותר לפרסום: בן 20 תכנן פיגוע במועדון הפורום בבאר שבע ירושלים: השוטרים הבחינו בשני רעולי פנים – ואז גילו מה היה בשקית קריית מלאכי: כלי תקיפה ושכפ״צים נתפסו ברכב – ארבעה עוכבו לחקירה העוטף והצפון מקבלים עדיפות: קק"ל תעניק 15% יתרון לעסקים הבשורה לספורטאים ביבנה: מלגות עירוניות בדרך תל אביב: נתפסו בשעת מעשה כשגררו קטנוע שנגנב דקות קודם לכן תנועה חריגה בשמי ישראל: מה צפוי להתרחש אחר הצהריים? באר שבע: שדד אישה בכיסא גלגלים – וכעבור שעה נתפס בבנק סערה בעיריית רחובות: מאות תומכות חינוך עזבו את הכנס לאחר עימות בין מנכ״לית העירייה ליו״ר הוועד

כבוד גדול: אות הוקרה מטעם נשיא המדינה הוענק לנירית הונוולד קורנפלד מקיבוץ בארי ודינה כהן מקיבוץ רעים, אחיות כללית מחוז דרום

השנה, יותר מתמיד, מקבלי האות בולטים בגילויי גבורה אישיים, במסירותם ובהתגייסותם הבלתי מתפשרת להצלת חיים ובעשייתם בתקופת המלחמה

נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל העניקו את אות ההוקרה לאחיות ולאחים שהפגינו אומץ וגבורה באירועי התופת ב-7 באוקטובר ובמלחמה  בטיפול באזרחים ובחיילים

השנה, יותר מתמיד, מקבלי האות בולטים בגילויי גבורה אישיים, במסירותם ובהתגייסותם הבלתי מתפשרת להצלת חיים ובעשייתם בתקופת המלחמה, בין מקבלי האות בלטו שתי אחיות כללית בדרום נירית הונוולד קורנפלד ודינה כהן, שתיהן אחיות במרפאות כללית בקיבוצים בארי ורעים.

נירית הונוולד קורנפלד, אחות קיבוץ בארי נלחמה במשך שעות להציל חיים של הפצועים מהקיבוץ שהובאו למרפאת השיניים. "כבר נפרדתי ממשפחתי. לא חשבתי שאפשר לצאת משם בחיים", היא מספרת.  "להיות האחות במרפאת כללית של הקיבוץ זה כמו להיות הבת של כולם, האחות של כולם, מרגישה כאילו נולדתי במקום הזה", היא מספרת. ב-7 לאוקטובר. כשהחל הטבח בקיבוץ נירית נלחמה במשך שעות להציל את חייהם של הפצועים שהובאו למרפאה, היא נאלצה להסתתר לאחר שמחבלים זרקו רימונים וירו בלי הפסקה למרפאה. תוך כדי מנוסה כבר החלה לשלוח הודעות פרידה למשפחתה. אחרי שעות בהן התחבאה וישבה מכווצת ללא תזוזה, שמעה בקשר עברית וחולצה על ידי חייל צה"ל. נירית הסכימה להתפנות מבארי רק לאחר שחזרה לחלץ את משפחתה.

בבוקר שבת ה-7 באוקטובר הוזעקה דינה כהן, האחות הוותיקה של מרפאת כללית ברעים לסייע במתן עזרה לפצועים שפונו למרפאה בקיבוץ. כשהגיעה התקשתה להכיר את המקום, המרפאה הייתה מכוסה בדם ובשברי זכוכיות. במרפאה כבר היו שמונה חיילים פצועים, ומאוחר יותר, הצטרפו אליהם גם פצועים מכיתת הכוננות וצעירים שברחו מהמסיבה ברעים. המרפאה הפכה לחדר טראומה. מורכבות הפציעות חייבה פינוי של הפצועים בדחיפות לבית החולים. הוזעק מסוק צבאי לפינוי, ויחד עם החיילים היא העבירה את הפצועים לרכב פינוי, תחת אש, כשהם יוצאים לכביש שבו התנהלה לחימה במלוא עוזה. במשך חודשים המשיכה לטפל בחבריה לקיבוץ במלון אליו פונו וכיום היא ממשיכה בעשיה זו במרפאה שנפתחה לחברי הקיבוץ במקום מגוריהם החדש בתל אביב.

חדווה אמונה מנהלת מחוז דרום ליוותה את שתי האחיות בבית הנשיא בהתרגשות: 

"גבורתן של נירית ודינה שהראו מסירות יוצאת דופן ומחויבות להציל חיים גם תחת אש ותוך סיכון חייהן. הן מייצגות נאמנה את עובדי המחוז שמגויסים משבת ה-7 לאוקטובר להציל חיים ולהעניק מענה לכל המפונים באשר הם. התברכנו בעובדות ועובדים מקצועיים, מחויבים ואנושיים, כולנו מעריכים ומוקירים תודה על חלקם המשמעותי בהצלת חיים , שנדע ימים טובים מאלה ונזכה לראות את החטופים שבים הביתה במהרה לחג החירות"

אתי רפאלוביץ מנהלת האחיות במחוז דרום הוסיפה: "התברכנו באחיות נהדרות בדרום. נירית ודינה הן אחיות קיבוצים ותיקות שמסירותן לקהילה שלהן היא עצומה בשגרה ובחירום. הירתמותן לסייע לפצועים ב – 7.10, תוך סיכון חייהן מעוררת השראה ומרגשת. אנו מודים להן על מסירותן ומחויבותן המקצועית שהיא מעל לכל.."

 

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות מועצות אזוריות בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: באדיבות בית הנשיא

דילוג לתוכן