הישג טכנולוגי פנומנלי וגאווה עצומה לעיר אופקים: תלמידי נבחרות הרובוטיקה המקומיות קטפו את המקום הראשון בגמר הארצי והיוקרתי של תחרות FIRST LEGO League שנערך בנתניה. התלמידים הפגינו עליונות מרשימה בתחומי ההנדסה, החדשנות והמחקר, והוכיחו כי למרות אתגרי התקופה – דור העתיד של הדרום ניצב בפסגת המדע והטכנולוגיה בישראל.
ההצלחה הכבירה שייכת לשילוב כוחות עירוני מרשים של תלמידי חטיבת הביניים "אמירים", לצד נבחרות מבתי הספר היסודיים "הגבעה", "בן גוריון", "גוונים" ו"אביר יעקב".
הדרך אל התואר הנחשק החלה עוד לפני פרוץ המלחמה, כאשר התלמידים העפילו לגמר הארצי לאחר שעברו בהצלחה סדרה של תחרויות מקדימות ומיונים קפדניים. בשלב הגמר, הם הציגו בפני חבר השופטים יכולות הנדסיות יוצאות דופן, עבודת צוות מופתית וחשיבה מחוץ לקופסה שגרפו מחמאות רבות.
במסגרת האתגר התחרותי, נדרשו התלמידים לשלב בין עבודת מחקר שטח לבין פיתוח טכנולוגי מתקדם:
-
מחקר ארכיאולוגי מעמיק: חברי הנבחרות חקרו לעומק את עולם הארכיאולוגיה, סיירו באתרי חפירות פעילים והתייעצו באופן ישיר עם מדענים, חוקרים ואנשי מקצוע בתחום.
-
פיתוח פתרון חדשני: באמצעות המידע שאספו, איתרו התלמידים בעיה הנדסית ומעשית ממשית הקיימת בשטח, ופיתחו עבורה מענה טכנולוגי מקורי ויצירתי.
-
בנייה ותכנות: במקביל למחקר, הילדים בנו ותכנתו מאפס רובוט אוטונומי משוכלל, והציגו לשופטים מצגת הנדסית מקיפה שגוללה את תהליך החשיבה והתכנון המורכב.
ראש עיריית אופקים, איציק דנינו, לא הסתיר את התרגשותו מההישג הארצי הכביר ובירך את הזוכים הצעירים: “זהו הישג מרגש ומעורר השראה שמוכיח פעם נוספת את האיכות, היצירתיות והיכולות של ילדי אופקים. לראות תלמידים שלנו מגיעים להישגים ברמה הארצית בתחומי החדשנות, המדע והטכנולוגיה זו גאווה גדולה לעיר כולה. אנחנו ממשיכים להשקיע בחינוך, במצוינות ובדור העתיד של אופקים מתוך אמונה אמיתית בילדים וביכולות שלהם להוביל ולהצליח בכל תחום שיבחרו. תודה גדולה לצוותי החינוך, למלווים המקצועיים ולהורים שמלווים ותומכים לאורך כל הדרך".
◼️ חדשות אופקים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן










