בשורה תחבורתית משמעותית לתושבי שדרות, שער הנגב ויישובי עוטף עזה: שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, מירי רגב, חנכה את המקטע המערבי בכביש 334 החדש, כחלק מפרויקט תשתיות רחב היקף בהשקעה כוללת של כ־263 מיליון שקלים.
המקטע החדש מחבר בין כביש 34 לכביש 334 ולצומת שדרות־אור הנר החדש, ומהווה כניסה נוספת לעיר שדרות ולקיבוץ אור הנר. מדובר בשלב השני בפרויקט, לאחר שבשנה שעברה נפתח המקטע המזרחי. בשלב הבא צפוי להיפתח גם המקטע השלישי והאחרון, שישלים את המהלך התחבורתי כולו.
הכביש החדש נועד לתת מענה לגידול המתמשך באזור, לשפר את זרימת התנועה, להפחית עומסים, לקצר זמני נסיעה ולהגדיל את בטיחות משתמשי הדרך. במקביל הוא צפוי לתמוך בפיתוח שכונות חדשות, הרחבת אזורי תעסוקה וחיזוק השירותים העירוניים בשדרות ובסביבתה.
שרת התחבורה מירי רגב אמרה בטקס החנוכה כי פתיחת המקטע מהווה צעד נוסף בחיזוק שדרות והעוטף: "משרד התחבורה ממשיך להשקיע בתשתיות שמחברות את התושבים למוקדי תעסוקה, חינוך ושירותים. שדרות והעוטף נמצאים בלב העשייה הלאומית שלנו, ונמשיך לחבר, לחזק ולפתח את האזור".
ראש עיריית שדרות, אלון דוידי, הדגיש כי העיר נמצאת בתקופת צמיחה משמעותית: "שדרות נמצאת בתנופת פיתוח חסרת תקדים, עם שכונות חדשות, גידול באוכלוסייה והרחבת אזורי התעסוקה והמסחר. תשתיות תחבורה מתקדמות הן תנאי הכרחי להמשך ההתפתחות של העיר".
לדברי משרד התחבורה וחברת נתיבי ישראל, הפרויקט משתלב בשורת השקעות שמבוצעות בשנים האחרונות בנגב המערבי, במטרה לחזק את הקישוריות בין היישובים, לעודד צמיחה כלכלית ולהעניק לתושבי האזור מענה תחבורתי מתקדם.
עם השלמת כלל שלבי הפרויקט צפויה שדרות ליהנות ממערכת כניסות ויציאות משודרגת, שתאפשר נגישות טובה יותר לעיר וליישובי הסביבה ותתמוך בהמשך פיתוחו של עוטף עזה בשנים הקרובות.
◼️ חדשות שדרות והסביבה בווטסאפ לחצו כאן
◼️ חדשות עוטף עזה, מועצות אזוריות ומקומיות בווטסאפ לחצו כאן
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








