מבזקים
צה"ל: מטען חיזבאללה התפוצץ בדרום לבנון; חמישה חיילי צבא לבנון נפצעו אשדוד: חמישה נפגעים בשתי תאונות דרכים בעיר הלילה אחרי 31 שנים בעיריית ראש העין: האיש שניהל את קופת העיר נפרד מתפקידו שוב: דקירות בנתניה לוד: ילדה בת 5 נפלה ממתקן משחקים ופונתה לבית החולים במצב בינוני 20 אלף כרטיסים בתוך שעות: כך כבשה תוכנית הקיץ של אשדוד את התושבים כפר סבא: בן 67 התמוטט באמצע פעילות ספורטיבית – צוותי מד"א החזירו את ליבו לפעום נתניה: תינוק כבן שנה נכווה משמן רותח – מצבו בינוני את זה לא ראינו מגיע: סטייק אבטיח על הגריל, עם בוראטה, פיסטוקים ובזיליקום רהט: גבר נפצע כתוצאה מאלימות – מצבו בינוני מודיעין-מכבים-רעות על הפודיום באירופה: שמוליק דניאל זכה במדליית הארד באליפות אירופה בחתירה משפחה מירושלים הייתה מעורבת בתאונה קשה בצפון: תשעה פצועים, בהם גבר במצב קשה ושישה ילדים הצלחה גדולה ברמלה: מאות ילדים והורים מילאו את המופע של סתיו לוין בקניון עזריאלי שבוע הוקרה בויצו – צפו בתמונות הצוותים בבאר שבע, ראשון לציון, ירושלים, לוד, חולון, בת ים, תל אביב, מודיעין, באר יעקב ומעלה אדומים סמוך לתחנת הרכבת ברמלה: המשטרה חשפה שלושה מטעני צינור ותחמושת שנגנבה מצה"ל אחרי קריסת המרפסת בירושלים: בעלי דירות בבניינים ישנים נקראים לבדוק מיד את המרפסות התלויות דוכן "מי לא רוצה שלום" הוקם לראשונה ברחובות רמלה: הרחוב שייסגר הלילה לשלושה שבועות – כל הפרטים מלך הסלים של אירופה מצטרף למכבי עירוני רמת גן מהקטטה ועד ההיעלמות: כל הפרטים החדשים בפרשת אלדר דיין

כנס שדרות איכילוב: "מטראומה לחוסן"

מומחים מארה"ב שטיפלו במשבר הנפשי לאחר אירועי 11.9, תעשיית המשחקים והבינה המלאכותית, המבנה הקהילתי של עיר במצוקה ועוד – הם רק חלק מהנושאים שיעלו בכנס החוסן הלאומי 'שדרות איכילוב' הראשון שיתקיים בשדרות היום ומחר.

כנס שדרות איכילוב יתקיים ב-19-20 ביוני 2024 בשדרות ובתל אביב תחת הכותרת "מטראומה לחוסן".

ביום הראשון, תתקיימנה סדנאות ומפגשים במתנ"ס שדרות בנושא חוסן קהילתי ומפגש ideation sprint בבית החולים איכילוב המתמקד בחיבור עולמות הגיימינג לטיפול ב-PTSD.

ביום השני, הכנס יתמקד בטיפול קליני בטראומה ויכלול הרצאות של מומחים בינלאומיים. האירוע יחתם באירוע נעילה חגיגי במתנ"ס שדרות. הכנס מיועד לאנשי קהילה, אנשי טיפול ומטפלים.

מאז ה-7 באוקטובר הפך הטיפול בטראומה נפשית לחזית הרפואית של מדינת ישראל. על פי הערכות שמרניות, בעקבות אירועי השבעה באוקטובר והמלחמה, עשרות אלפי ישראלים – אזרחים וחיילים – יזדקקו לטיפול כדי לעבד את האירועים שחווינו כפרטים, כמדינה וכעם. "רבים יסבלו מסיוטים, פלאשבקים ומחשבות טורדניות וחודרניות אודות הזוועות. עלינו להתגייס לסייע לאלה שמתקשים לחזור לחייהם שנקטעו. לכולנו ברור – זוהי משימה לאומית, וכדי להצליח בה, עלינו לחבר את כל הכוחות שיש ברשותנו: בארץ ובעולם, במרכז ובפריפריה, במדע ובקליניקה, בטכנולוגיה ובפסיכולוגיה.

מסיבה זו, עיריית שדרות בשיתוף מרכז חוסן שדרות, מכללת ספיר ואסיף במרכז הרפואי סוראסקי (איכילוב) החליטו להתחיל במסורת חדשה, ולקיים כנס מקצועי משותף ראשון מסוגו – "מטראומה לחוסן". זהו קודם כל כינוס של אנשים המבקשים להיפגש, להכיר, לשתף בידע וללמוד – מומחים בתחום בריאות הנפש מהארץ ומהעולם, חוקרים, מטפלים, אנשי AI וטכנולוגיה.

בין הנושאים שידונו בכנס: מודל המבנה הקהילתי האיתן של העיר שדרות ותפקודה של קהילה שמזה שני עשורים מתמודדת עם טרור מתמשך וסבבי לחימה עצימים, חיבור טכנולוגיות גיימינג חדשניות וחברות טכנולוגיה מובילות, עם מציאות של טיפול בדחק נפשי והטיפול הקליני בטראומה נפשית ואתגרי בניית חוסן אישי ולאומי. עוד במסגרת הכנס, השתתפותם של מומחים מארה"ב שטיפלו במשבר הנפשי אחרי אירועי 11.9 בניו-יורק.

הכנס יתקיים בימים רביעי-חמישי במתנ"ס שדרות, רחוב ברלב 4. לפרטים נוספים לחצו על הקישור.

 

◼️ לקבוצת חדשות שדרות בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – בריאות ורפואה  לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ/מהעולם/משפט/עורכי דין/פלילי לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: freepik

דילוג לתוכן