כתב אישום חמור: שבעה נאשמים בגין סחר בנשק מישראל לגדה המערבית

פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי מרכז–לוד כתב אישום נגד שבעה נאשמים תושבי כפר קאסם ורהט, בגין סחר שיטתי והברחה מאורגנת של כלי נשק ותחמושת מישראל לשטחי הגדה המערבית.

פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי מרכז–לוד כתב אישום נגד שבעה נאשמים תושבי כפר קאסם ורהט, בגין סחר שיטתי והברחה מאורגנת של כלי נשק ותחמושת מישראל לשטחי הגדה המערבית.

הנאשמים הם: סעד ג'ואהני, עמר ג'ואהני, אחמד גוהאמי ויאסים נח'לה מכפר קאסם; אחמד אלקסאסי, אבראהים אלקסאסי ויוסף אלקסאסי מרהט.
כתב האישום, שהוגש בידי עו"ד אורעד שלוו ועו"ד טלי קרת מפרקליטות מחוז מרכז, כולל עשרה אישומים ומייחס לנאשמים עבירות חמורות בתחום הנשק – בהן סחר בנשק, נשיאת נשק וירי בנסיבות מחמירות.

על פי האישומים, בין השנים 2021–2025 פעלו הנאשמים במסגרת רשת הברחה מתואמת שאורגנה בידי אחמד צרצור, אזרח ישראלי המתגורר כיום בטורקיה. הרשת עסקה באיתור, רכישה, הברחה ומכירה של נשקים וציוד לחימה לתוך שטחי הגדה.

בכתב האישום מתוארות מספר עסקאות משמעותיות:
• אוקטובר 2025 – עסקת מכירה של רובה קלצ'ניקוב תמורת 30 אלף ש"ח. אחד הנאשמים איתר את הנשק, תיעד אותו ושלח תמונות בוואטסאפ לקונה, ובסופו של דבר העביר את הרובה והמחסנית בביתו של נאשם אחר.
• הברחת שני רובי M-16 מרהט לקלקיליה – הנאשמים פעלו בשיירה של שני כלי רכב, כאשר אחד מהם שימש כרכב מוביל שהתריע על נוכחות כוחות ביטחון. הרובים נמסרו בקלקיליה לאנשים שזהותם אינה ידועה, ובתמורה קיבל הנהג אלפי שקלים.
• ספטמבר 2025 – עסקה נוספת למכירת שני רובי M-16, אחד בבעלות נאשם ואחד בבעלות אחר, תמורת 160 אלף ש"ח.

בפרקליטות מבקשים לעצור את כל הנאשמים עד תום ההליכים. בבקשת המעצר צוין כי מדובר בפעילות עבריינית מקצועית ומאורגנת, המגלה "אדישות לחיי אדם ולביטחון הציבור". עוד נכתב כי ההיקף, הקלות והמוכנות להעביר כלי נשק מסוכנים לידיים לא ידועות – ובפרט לשטחי הגדה – מעידים על מסוכנותם הרבה של הנאשמים ולפוטנציאל הנזק החמור הטמון במעשיהם.


◼️ חדשות לוד והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן