מפקד חיל האוויר, אלוף תומר בר, ביקר אתמול (רביעי) בסוללת כיפת ברזל של מערך ההגנה האווירית, יחד עם מפקד המערך, תת-אלוף ק', מפקדים ולוחמים נוספים. במהלך הביקור בחן מפקד החיל את כשירות הלוחמים, סייר במרכז לניהול היירוטים וקיים שיחות מקצועיות עם לוחמים ולוחמות הפועלים סביב השעון להגנת שמי ישראל.
במהלך הביקור הדגיש אלוף בר את חשיבות חיזוק הכשירות והמוכנות המיידית למגוון תרחישים ביטחוניים, נוכח האיומים המתמשכים על העורף הישראלי. לדבריו, מערך ההגנה האווירית עומד בלב האתגר הביטחוני המרכזי של תקופתנו.
“מתחילת המלחמה, מערך ההגנה האווירית של חיל האוויר הגן ויירט עשרות אלפי איומים לעבר שטח מדינת ישראל מכלל זירות הלחימה”, אמר מפקד חיל האוויר. “אחוזי היירוט הגבוהים מוכיחים שלמדינת ישראל יש את מערכות הנשק המתקדמות בעולם – המופעלות בידי מיטב הלוחמים והלוחמות, שבזכותם ניצלו חיים רבים”.
עוד ציין אלוף בר כי חיל האוויר נדרש להיות ערוך לכל תרחיש, גם במציאות של חוסר ודאות: “האחריות שלנו היא לצמצם ככל שניתן את הנזק לעורף הישראלי, גם בידיעה שלא ניתן להבטיח אפס פגיעות”.
במקביל לפעילות ההגנתית, הדגיש מפקד החיל את יכולות ההתקפה של חיל האוויר: “חיל האוויר מחזיק זרוע התקפית קטלנית שתדע לפעול בעומק האויב. חיל האוויר כולו ערוך, דרוך ומוכן”.
אלוף בר הוסיף כי לקחי הלחימה האחרונה הופקו ויושמו: “למדנו והפקנו לקחים מ‘עם כלביא’ ואנו מגיעים חזקים יותר. המערך הייחודי והחשוב שלכם לא נח ולא עוצר – 24 שעות ביממה, כל ימות השנה. אני סומך עליכם, ואזרחי מדינת ישראל סומכים עליכם”.
◼️ חדשות מלחמה בישראל וענייני ביטחון בווטסאפ לחצו כאן
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








