לקראת מצעד הגאווה ואירועי חודש הגאווה 2026, הודיעו המרכז הגאה של עיריית תל אביב־יפו וחברת התחבורה השיתופית Lime על המשך שיתוף הפעולה ביניהם, במסגרתו ימותגו מאות קורקינטים ואופניים חשמליים בצבעי הגאווה ברחבי העיר.
המהלך, שמתקיים כחלק ממסורת התמיכה של החברה בקהילת הלהט"ב, צפוי להיות מורגש ברחובות תל אביב כבר בימים הקרובים, כאשר כלי התחבורה השיתופיים יקבלו מראה חגיגי וצבעוני כחלק מההיערכות לאירועי הגאווה.
מעבר למיתוג הוויזואלי, מתכננים הצדדים גם שורת פעולות שנועדו להקל על ההתניידות בעיר במהלך האירועים. במסגרת המהלך יחולקו עד 1,000 קודי הטבה לפתיחת נסיעה ללא עלות בכלי Lime, כאשר שלטים עם קודי ההטבה יוצבו ביציאות מאירועי הגאווה השונים.
בנוסף, החברה צפויה לתגבר את נוכחות הקורקינטים והאופניים החשמליים בסמוך למוקדי הפעילות המרכזיים לאורך חודש הגאווה, במטרה לאפשר למשתתפים להגיע לאירועים ולחזור מהם בצורה נוחה, נגישה ומהירה.
מדובר בשנה השלישית שבה Lime מביעה תמיכה פומבית באירועי הגאווה באמצעות מיתוג הכלים בצבעי הגאווה, ובשנה השנייה שבה היא משתפת פעולה באופן רשמי עם המרכז הגאה של עיריית תל אביב־יפו.
מנכ"ל Lime ישראל, מקסים מוזס, אמר כי התמיכה בקהילה הלהט"בית היא חלק בלתי נפרד מערכי החברה: "זוהי השנה השלישית שבה אנו תומכים באירועי הגאווה, אבל עבורנו תמיכה בקהילת הלהט"ב היא לא עניין של חודש אחד בשנה, אלא ביטוי למחויבות העקרונית שלנו לקבלה של כל אדם באשר הוא אדם. גם השנה אנחנו שמחים לקחת חלק במהלך שמחבר בין ערכים של פלורליזם וגיוון לבין נגישות ותחבורה שיתופית ירוקה".
סגנית ראש עיריית תל אביב יפו ומחזיקת תיק התחבורה והקהילה הגאה, מיטל להבי, ציינה כי שיתוף הפעולה מחבר בין שני ערכים המזוהים עם העיר: "עיר של חופש, ביטוי עצמי ומקום שכל אחד יכול להיות בו מי שהוא רוצה להיות, לצד הזכות לחופש תנועה בעיר שמקדמת תחבורה שיתופית, שוויונית וסביבתית".
לדבריה, החיבור בין גאווה לתחבורה מזכיר כי הגאווה אינה רק אירוע חד־פעמי אלא חלק מהמרחב הציבורי ומהחיים העירוניים עצמם.
◼️ חדשות תל אביב יפו בווטסאפ לחצו כאן
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








