מבזקים
שדרות: כיתות ה׳ מצטרפות ללימודים מחר – עדכון חדש להורים היערכות שיא בדרום לקראת הסערה: חסימות נרחבות בצירים מרכזיים גרפיטי ליד בית ראש הממשלה: שלושה חשודים עוכבו בירושלים מטול טיל כתף נמצא סמוך למעון ראש הממשלה בירושלים רופא נעצר במרכז הארץ: חשד שגנב תרופות נרקוטיות ועשה בהן שימוש עצמי מאות מנות סם ברכב אחד: צעירה נעצרה בלב ירושלים בצל הלחימה: יו״ר ועדת הבריאות ביקר בבית החולים אסותא אשדוד טרגדיה בנתניה: גבר בן 53 נספה בשריפה במחסן כתב אישום ברחובות: בריכה הוקמה בנטעים ללא היתר כדין גם בזמן חירום: השירות הווטרינרי ברמלה ממשיך לפעול הברחת ענק סוכלה: ביצים מזויפות ובשר לא מפוקח נתפסו בדרך לשוק חשש למטחי חיזבאללה: גבעת שמואל קוראת לתושבים להיות דרוכים גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים באתר בנייה בבאר יעקב היערכות לירי נרחב מצד חיזבאללה: צה"ל בפעולות סיכול; הציבור מתבקש לשמור על ערנות גבוהה הורים ביבנה קיבלו עדכון: מסגרות החינוך המיוחד נפתחות בעקבות המצב: רמת גן בוחנת החזרים על צהרונים, מעונות וחוגים לא לתת לשקט לתעתע: משטרת מרחב אילת בפריסה ייחודית ומתוגברת ברחבי העיר ובקו החוף אחרי האישור הביטחוני: החינוך המיוחד חוזר לפעילות בקריית מלאכי מאחורי החוסן של אשקלון: יום הוקרה לעובדות ולעובדים הסוציאליים התרעת חיזבאללה: אור יהודה עוברת למצב חירום מיידי

לא רק תל אביב: מחירי הדירות ברחובות זינקו

מבדיקה בנתוני הלמ"ס מעלה כי למרות ירידות המחירים, ברוב הערים נרשמו עליות מחירים בולטות, כאשר ארבע ערים רשמו עליות במחירי הדירות באופן מובהק – הן בחישוב רבעוני (כלומר לעומת הרבעון השני של השנה) והן בחישוב שנתי (כלומר לעומת הרבעון השלישי של 2019). בחלק מהערים מדובר בעליות בקרב כל סוגי החדרים (מדירות קטנות בנות 1-2 חדרים ועד דירות גדולות בנות 5.5-6 חדרים); ואילו באחרות העליות נרשמו בעיקר בקצוות – בקרב הדירות הקטנות והגדולות.

 

ברחובות למשל נרשמו עליות מחירים משמעותיות למדי. ברבעון השלישי השנה עמד מחיר ממוצע של דירה על 1.911 מיליון שקל – עלייה של 5% לעומת הרבעון השני (1.829 מיליון שקל) ושל 10% לעומת הרבעון המקביל (1.741 מיליון שקל). רק בקרב דירות 1-2 חדרים נצפתה ירידה של 3% לעומת הרבעון המקביל מ-1.071 מיליון שקל אז ל-1.036 מיליון שקל כיום. בלמ"ס לא היו נתונים לגבי הרבעון השני בקרב דירות קטנות משום שכנראה לא בוצעו עסקאות בקרב סוג זה של דירות. לעומת זאת, בקרב שאר סוגי הדירות חלו עליות מחירים, חלקן חדות.

כך, מחיר דירת 2.5-3 חדרים ברחובות ברבעון השלישי של השנה עמד על 1.442 מיליון שקל. מדובר בעלייה של 4% לעומת הרבעון השני (1.39 מיליון שקל) ושל 11% לעומת הרבעון המקביל (1.295 מיליון שקל). מחיר דירת 3.5-4 חדרים עמד ברבעון השלישי על 1.782 מיליון שקל – עלייה של 1% לעומת הרבעון השני (1.76 מיליון שקל) ושל 5% לעומת הרבעון המקביל (1.702 מיליון שקל).

מחיר דירת 4.5-5 חדרים עמד ברבעון השלישי על 2.18 מיליון שקל – גם כאן עלייה של 1% לעומת הרבעון השני (2.162 מיליון שקל) ושל 6% לעומת המקביל (2.064 מיליון שקל). ואילו מחיר דירת 6-5.5 חדרים עמד ברבעון השלישי על 2.957 מיליון שקל – עלייה של 9% לעומת הרבעון הקודם (2.725 מיליון שקל) ושל 11% לעומת הרבעון המקביל (2.663 מיליון שקל).

דילוג לתוכן