מבזקים
דיווח ראשוני: תקלה נרחבת ברשתות החברתיות פייסבוק ואינסטגרם כביש 35: רכב התהפך בתאונה קשה סמוך לברכיה, שני פצועים חולצו במצב בינוני פרסום ראשון: כתב אישום חמור נגד נהג מונית מאשקלון שביצע מעשים מגונים בנוסעת בינה מלאכותית בקלפי: מכפיל כוח אסטרטגי או סכנה לאמון הציבור? אבריאל בן דור בטור מיוחד מחווה מרגשת ומצמררת: נשקו האישי של רנ"ג איתמר אלוס ז"ל מאופקים הוענק לבני משפחתו סכנה לבריאות הציבור: משרד הבריאות מזהיר מפני שמן זית מזויף באמצע הרחוב, לאור יום: ירי באשדוד; בן 23 הובהל לבית החולים "תעשי פול גז": ילדה בת 14 מאור יהודה לקחה את הרכב של אמא שלה ויצאה לסיבוב מסוכן עם החברים נהגים, שימו לב: חסימה ושינוי זמני בהסדרי התנועה הלילה בכביש 200 אחרי 35 שנה: מהפכת הענק בהיכל התרבות של אור יהודה יוצאת לדרך המשטרה סגרה בבת אחת שישה בתי עסק בנגב מחשש שיהפכו למטרות ירי דירה בהנחה: אלפי משפחות מתחרות על דירה בכפר סבא, יהוד, מזכרת בתיה ואילת בת ים: בני נוער ממשפחות מילואים וכוחות הביטחון פתחו את הקיץ על הגלים אחרי יותר מ – 30 שנות יריבות: הבבא ברוך הגיע להילולה של משפחת איפרגן בנתיבות בירה, רוק וחגיגות 30: פסטיבל הבירה של מודיעין חוזר עם הג'ירפות ומרסדס בנד קריית גת בקזחסטן: העיר מציגה את עצמה לעולים פוטנציאליים ביריד עלייה ראשון מזה 11 שנים בבאר שבע מצאו דרך חדשה להילחם באלימות ברשת: הילדים עצמם הפכו לשומרי הסף של הוואטסאפ ראש העין הוכרה כיישוב זכאי לרישיון נשק אישי מבצע הצלה במעמקי אילת: אלמוג ענק במשקל 80 ק"ג הועבר למקום מבטחים קריית עקרון נערכת לקיץ: שולחנות עגולים למניעת אלימות בקרב בני נוער

"לבחור את הסיפור שלך": יום עיון בכפר סבא לאנשים המתמודדים עם קושי נפשי ובני משפחתם

ביום עיון יפגשו המשתתפים אנשי מקצוע ויקבלו ידע וכלים מעולם הפסיכותרפיה הנרטיבית שמטפלת בחוויה הטראומטית

מרכז יה"ל – עמותת איכות בשיקום יערוך יום העיון במסגרתו יכירו המשתתפים את הגישה הנרטיבית שמקנה לנו יכולת לבחור את נקודות המבט להתייחסות לאירועי חיינו. פסיכותרפיה נרטיבית היא גישה אשר פותחה על ידי מייקל ווייט ודייויד אפסטון במהלך שנות ה-70 וצברה תאוצה בשנות ה-90.

טיפול נרטיבי הוא טיפול פוסט-מודרני, השקפת עולם טיפולית – דרך לראות, לשמוע ולחשוב את המטופל ואת הבעיות עמן הוא מתמודד. מתוך כך, טיפול נרטיבי יכול להתאים לטיפול במגוון קשיים – למשל, חרדה, וויסות רגשי, הפרעות אכילה, טראומה; ובמגוון סוגים של התערבויות – התערבויות פרטניות, זוגיות ומשפחתיות. על-פי גישה זו נפתחת בפניי המטופל האפשרות להסתכל על סיפור חייו, ולכתוב את הסיפור האלטרנטיבי, במקום הסיפור הדומיננטי המלווה אותו ומגדיר את זהותו. הסיפור האלטרנטיבי מדגיש ומאיר את המקומות בהם האדם התמודד באומץ עם הקשיים. אירועי החיים לא שונו, אבל הסיפור שונה לחלוטין.

את ההרצאה הראשית תעביר ענבל רוזנבלאום, עו"ס ומטפלת ותיקה ומנחה באוניברסיטת תל אביב, דרך ההרצאה יכירו המשתתפים את הרקע לגישה הנרטיבית  והעקרונות הבסיסים. יוצג כיצד מטפלים לפי הגישה הנרטיבית בחוויה טראומטית. בסוף ההרצאה יתחלקו המשתתפים לקבוצות ויקבלו טעימה מהטכניקה של הגישה על ידי תרגיל בקבוצות אותו ינחו המטפלות של מרכז יה"ל.

לאתנחתא מתודית, יציג הרכבי הסטודיו למוזיקה "כנפיים", מרכז אומנותי רב תחומי. "כנפיים" הוקם במטרה לאפשר ליוצרות ויוצרים המתמודדים עם משברים נפשיים, שאמנות עבורם היא דרך חיים, ליצור ולפעול כאמנים בחברה, בליווי ותמיכה של מנחים מקצועיים.  בדרך זו מתאפשר ליוצרים מוכשרים להפוך את האמנות לכלי ביטוי המקדם תהליך שיקומי של התפתחות ומציאת משמעות. הפעילות האמנותית בכנפיים היא במגוון תחומים: מוזיקה, תיאטרון, אמנות פלסטית, אנימציה, וידאו -קולנוע וכתיבה. המרכז פתוח לזכאי סל שיקום מטעם משרד הבריאות ומשרד הבטחון.

לסיום מזי דבוש, בת משפחה שלוקחת חלק בפרויקט שגרירים של משפחות של מרכזי יה"ל תספר את סיפורה האישי כבת לאם מתמודדת, על ההשפעות וההשלכות של לחיות לצד אם המתמודדת עם דיכאון ועל חייה כילדה וכבוגרת. היא גם תשתף מה הניע אותה להיות חלק מפרויקט שגרירים של משפחות, שמטרתו להגביר חשיפה לנושא ההתמודדות הנפשית והשפעותיו על המשפחה הסובבת.

יום העיון יתקיים ביום חמישי 20.6.24 בין השעות  14:30-19:30 באשכול הפיס בכפר סבא, רחוב הגליל 65, הכניסה הינה ללא עלות

ההרשמה ליום העיון בלחיצה על הקישור או בטלפון המרכז: 097402223.

עמותת איכות בשיקום מפעילה 4 מרכזי משפחות בחדרה, ראשון לציון, כפר סבא ואשדוד ולכל מרכז שלוחה בעיר נוספת. המרכזים ממומנים ומפוקחים על ידי משרד הבריאות.

 

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – בריאות ורפואה  לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות נתניה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ/מהעולם/משפט/עורכי דין/פלילי לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: מרכז יה"ל - עמותת איכות בשיקום

דילוג לתוכן