מבזקים
בן 17 מאשדוד התמוטט בביתו ומת – הלווייתו תתקיים היום נתניהו על השיבושים בנתב״ג: ״מי שיעמוד בדרך – יעוף הביתה״; הפעילות מתחדשת בהדרגה רוכב אופנוע כבן 40 נפצע אנושות בתאונה סמוך למחלף אונו כביש 471 סמוך למחלף אונו: רוכב אופנוע כבן 60 במצב אנוש – פעולות החייאה בזירה נתניה: בית הבאר עובר שימור לראשונה מאז נפתח לפני 23 שנה אושר כהן לא עוצר: אחרי הלהיטים והאצטדיון – הוא משחרר את ״אוגוסט דאמפ 2026״ שומרון: ארבעה ישראלים עוכבו לאחר שהתפרעו במהלך פינוי מאחז לא חוקי שיבושים בנתב״ג: ארקיע משהה שורת טיסות – ברצלונה, פריז, רומא ואתונה בין היעדים שנפגעו; לאילת – יוצאת כרגיל מלי בניטה נבחרה לנהל את בית הספר היסודי אומנויות באשקלון כאוס בנתב״ג ומלחמת גרסאות: הרשות הודיעה על עצירת נחיתות – ההסתדרות מכחישה שהורתה על שביתה ״היינו בבור?״: שתי נערות נסחפו בחוף גנדי באשדוד וחולצו ברגע האחרון ריסס את המוכר בגז פלפל ושדד אלפי שקלים: חשוד מאשקלון נעצר אחרי השוד ביבנה אופקים סוגרת את אוגוסט בחינם: אמנים מחו"ל ו – 8 בכורות עולמיות בפסטיבל הרחוב בן 83, תשע נשים ו – 45 ילדים: חקירת הפוליגמיה החריגה ברהט תושב חולון הגיע למלון בתל אביב עם חפץ חד – ודקר את בן הזוג החדש של האקסית קיבלתם קנס חניה ביהוד מונוסון? אל תמהרו לשלם: האזהרה שחשוב להכיר ראשון חינם באשקלון: פארק מים נודד ואירוע ענק למשפחות רחובות: העירייה ותאגיד המים יסגרו את המשרדים ביום ראשון דימונה: 155 ק״ג בשר, עוף ודגים הושמדו בעסק בעקבות ליקויים חמורים אשקלון סוגרת את אוגוסט בים: אמבטיות קרח למילואימניקים, גלישה ופסטיבל בחוף דלילה

ל"ג בעומר בירושלים – כל המידע הנדרש

"העירייה הכשירה עבורכם שטחים להדלקת המדורות. אנא שימו לב ושימרו על כללי הבטיחות באזורי הדלקות המדורות למען ביטחונכם וביטחון ילדיכם."

עיריית ירושלים, ביחד עם כבאות והצלה מחוז ירושלים, נערכים לקראת ל"ג בעומר. בהתאם לצו איסור הדלקת מדורות שהוציא נציב כבאות והצלה לישראל, הדלקת המדורות אסורה ברחבי העיר, למעט בשטחים שהוקצו לכך על ידי העירייה ופורסמו לציבור

מינהל התפעול בעירייה פועל להכשרת שטחים ייעודיים להקמת מדורות בכל שכונות העיר. הפעילות כוללת ניכוש עשבייה, תיחום שטחים, התאמה לנגישות לאנשים עם מוגבלויות ולהבטחת גישה חופשית לכלי כיבוי וחירום.

הציבור מתבקש להבעיר מדורות רק במקומות הייעודיים לכך. כל הדלקה בשטח לא מאושר תיחשב עבירה ותטופל על ידי כוחות האכיפה.
פירוט המקומות המוסדרים בקישור: https://jlm-il.com/lagbaomer

ארגון כבאות והצלה מדגיש, כי בעקבות תנאי מזג האוויר הקיצוניים והסכנות הגוברות, יש חשיבות מכרעת לצמצום מספר המדורות, לאיחוד מוקדים קהילתיים ולבחירה במדורות קטנות בלבד.
מומלץ לשקול היטב את הצורך בהדלקת מדורה, מתוך אחריות סביבתית וציבורית.

שימרו על איכות הסביבה: לא לשבור ענפים חיים, לא לפגוע בצמחייה ובערכי טבע, להימנע מהשלכת חומרים מסוכנים כגון מכלי פלסטיק, תרסיסים וסוללות. חשוב לשים לב לחיות בר, צבים, קיפודים וזוחלים שנמשכים לחום האש ולהגן עליהם מנזק מיותר.

הנחיות בטיחות מרכזיות:
* יש לקבוע את מיקום המדורה בשטח נקי מקוצים ובמרחק ביטחון ממבנים, מתקנים, קווי חשמל ובלוני גז.
* את המדורה מבעירים אך ורק מבוגרים אחראיים. אין לאפשר לילדים להדליק אש!
* חובה להצטייד מראש באמצעי כיבוי (מים או חול) ולהרחיק חומרים דליקים מהאזור.
* בסיום החגיגות יש לכבות לחלוטין את המדורה, לוודא שאין גיצים בוערים, ולפנות את כל האשפה לפחי אשפה ומחזור מסודרים.
* יש ללבוש נעליים סגורות, מכנסיים ארוכים וחולצה מתאימה להגנה מפני גיצים וחרקים ארסיים.
* במקרה של הצתת בגדים, יש לשכב מיד על הקרקע ולהתגלגל, לא לרוץ!

כבאות והצלה מחוז ירושלים יפעלו בכוחות מתוגברים, סיורים מקדימים בשטח, נוכחות רציפה במוקדים, אבטחה והכוונה לציבור. בשיתוף אגף האכיפה והשיטור של העירייה, יתבצעו פעולות יזומות לאיתור מוקדים מסוכנים ולטיפול מיידי בהפרות ותתבצע אכיפה כנגד הבערת מדורות במקומות שלא אושרו. בנוסף, יתוגברו המשמרות במוקד 106 ובמוקדי הביטחון העירוניים.

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "חג שמח ובטוח לכל תושבי ירושלים! העירייה הכשירה עבורכם שטחים להדלקת המדורות. אנא שימו לב ושימרו על כללי הבטיחות באזורי הדלקות המדורות למען ביטחונכם וביטחון ילדיכם."

טפסר שמוליק פרידמן, מפקד כבאות והצלה מחוז ירושלים: "אנחנו ערוכים במוכנות גבוהה ומזכירים: ניתן לחגוג ולשמור על המסורת רק תוך גילוי אחריות וזהירות. השנה במיוחד, כל הפרת כללי בטיחות עלולה להסתיים באסון ואנחנו לא נהסס לעצור מדורות מסוכנות. שיתוף הפעולה של הציבור חיוני לשמירה על החיים, על הרכוש ועל הטבע שמסביבנו."

פבמקרה של אירוע חריג בל"ג בעומר יש להזעיק את מוקד כבאות והצלה 102 או לדווח למוקד העירוני 106.


◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: שאטרסטוק

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של ירושלים

לחצו כאן
דילוג לתוכן