מבזקים
אירוע חריג בפסגת זאב: גבר ואישה אותרו מחוסרי הכרה בביתם – מצבם קשה תאונה בהרצליה: הולך רגל כבן 30 נפגע מרכב – מצבו בינוני שבוע של חסימות ברחובות: עבודות המטרונית יסגרו מקטעים מרכזיים בעיר בשעות הלילה מוצ״ש של עומסים וחסימות ברחובות: משחק הכדורגל ישבש את התנועה באזור האצטדיון שימו לב: שדרות שא נס בבאר יעקב ייסגר לתנועה – אלה השעות וההסדרים הבשורה לנהגים: הגשר החדש בכביש 446 נפתח לתנועה שלושה פצועים בתאונה בין שני כלי רכב סמוך לקריית גת קטטה, סכינים וירי: כתב אישום נגד החשוד המרכזי בפרשה במודיעין עילית המשטרה מבקשת את עזרת הציבור באיתור שלום בוזגלו מאשדוד חיכיתם, שאלתם – והנה זה סוף־סוף מגיע: רמי לוי סטוק פותח סניף חדש בקניון רמלוד מזעזע: בן 17 מהמרכז נאשם במעשה מגונה בבת משפחתו בת ה-3.5 רכב עלה באש בפתח תקווה – כוחות הצלה הוזעקו 50 דקות וזה נגמר: הטירוף סביב המופע של מארינה ברחובות תושב מזרח ירושלים יואשם בתקיפת אשתו וילדיו 4 רימוני רסס ושני אקדחים נתפסו בת"א צה"ל: חיזבאללה שיגר שני רחפני נפץ לעבר כוחותינו בדרום לבנון ראשון לציון נערכת לחגים: פינוי האשפה יתוגבר גם בלילות בן 19 נאשם שפתח בירי בלב מרכז מסחרי במודיעין עילית ונמלט אחרי העתירה והמחלוקת על המכרז: זה מה שיקרה בשני מעונות היום בראשון לציון מה עושים עם הילדים בסוכות ביפו? ארבע בכורות, קרקס ומופעי חוצות בחינם

להבים: שר הפנים עצר את תכנית הוותמ"ל של ההרחבה הצפונית

שר הפנים משה ארבל עצר תכנית להרחבת הישוב להבים, לאור בקשות ראש מועצת להבים, בין השאר כדי לבחון את היתכנותה הכלכלית >> כל הפרטים >>

שר הפנים משה ארבל עצר תכנית להרחבת הישוב להבים, לאור בקשות ראש מועצת להבים, בין השאר כדי לבחון את היתכנותה הכלכלית.

תוכנית הפיתוח שנעצרה אמורה הייתה לכלול כ- 4,000 יחידות דיור, בבניינים למגורים עד 7 קומות, על שטח של 2,500 דונם. כיום, הישוב להבים מונה כ-2000 משפחות הגרות כולן בבתים צמודי קרקע. המועצה והתושבים הביעו את חששותיהם לאורך התקופה, כי התוכנית עלולה לשנות באופן דרמטי את אופיו של היישוב וכעת כאמור התבשרו שלעת הזו היא לא תקודם.

ראש מועצת להבים, אלעד ארזי: "מאז כניסתי לתפקיד פעלתי מול כל מקבלי ההחלטות לביטול תוכנית הותמ"ל שקודמה בשנים האחרונות לבניית אלפי יחידות דיור במשולש הצפוני של להבים. התוכנית לא תאמה את אופי הישוב ואת הצרכים האמיתיים של להבים. על כן, אני שמח שהמאמצים שלנו נשאו פרי וקידום התוכנית נעצר. אבקש להודות לשר הפנים, משה ארבל, על ההחלטה לעצור את קידום התוכנית, על הדלת הפתוחה, הקשב והרצון האמיתי מצידו לסייע ליישוב להבים. פיתוח היישוב צריך להתקיים בתאום איתנו, כפי שאנו עושים בימים אלה מול משרדי הממשלה ורמ"י, על בסיס צרכי הישוב כיום ומתוך ראיה לטווח ארוך. יחד נקדם את הישוב להבים להישגים חדשים ולפיתוח נכון, כקהילה של ציונות ומצוינות בנגב."

מלשכת שר הפנים נמסר: "לבקשת ראש מועצת להבים הנחה שר הפנים לעצור את קידום התמ״ל האמור עד לסיום בחינת היכולת הכלכלית של הרשות לספוג עוד אלפי יחידות דיור ללא תמהיל הכנסות מארנונה עסקית. על התכנית להיבחן בשנית לרבות ההיתכנות הכלכלית ולאחר הבחינה תתקבל החלטה בעניינה".

 

◼️ הצטרפו לחדשות באר שבע והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות להבים

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של באר שבע

לחצו כאן
דילוג לתוכן