בתוך חוסר הוודאות הביטחונית ומטחי היירוטים שנרשמו הערב מעל אשדוד, בבית החולים הציבורי אסותא אשדוד ממשיכים לחגוג את החיים. חדרי הלידה, מיון היולדות והתינוקיות פועלים בשגרה מלאה, בזכות התכנון הייחודי של בית החולים כמתקן הממוגן ביותר בישראל.
דניאלה כהן (32), תושבת אשדוד שהגיעה ללדת את בנה השלישי בשבוע ה-40, חוותה את האזעקות בעיצומם של הצירים. "במהלך היום נשמעו כמה אזעקות, אבל לא נדרשתי לעבור ממקום למקום או להפסיק את התהליך," היא מספרת. "אני נשארת באותו חדר, עם אותו צוות מוכר שמלווה אותי ברוגע. המצב הביטחוני לא פוגע ברצף הטיפול ולא ברגע המיוחד הזה".

אסותא אשדוד תוכנן ונבנה מראש כמתקן ממוגן בסטנדרט המחמיר ביותר. המשמעות היא שהיולדות, התינוקות והצוותים הרפואיים נמצאים במרחב מוגן לאורך כל שהותם, ללא צורך בהתרוצצות למקלטים בעת אזעקה.
נטלה אשורוב, מיילדת בכירה: "אנחנו מחויבים לייצר עבור כל יולדת עוגן של ביטחון אמיתי. הטיפול נמשך ברציפות בתוך חדר הלידה שהוא ממוגן ומותאם בדיוק למצבים כאלה. כל אישה שמגיעה אלינו עטופה בצוות מקצועי שמאפשר לה להתמקד בלידה בשקט וביציבות".
◼️ חדשות אשדוד והסביבה בווטסאפ לחצו כאן
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








