לילה חריג בבית שמש ובירושלים: עשרות מפירי סדר

במהלך חסימות אלו, באזור רחוב נהר הירדן בבית שמש, מנעו מאות מפרי סדר את תנועתם של מספר אוטובוסים שחלפו במקום תוך הבערת פחים ויידוי אבנים.

בשעות האחרונות, החלו מאות מפירי סדר לחסום נתיבי נסיעה במספר מוקדים בערים ירושלים ובית שמש תוך סיכון משתמשי הדרך.

במהלך חסימות אלו, באזור רחוב נהר הירדן בבית שמש, מנעו מאות מפרי סדר את תנועתם של מספר אוטובוסים שחלפו במקום תוך הבערת פחים ויידוי אבנים. כתוצאה מכך, נגרם נזק לרכב שחלף במקום אולם למרבה המזל אין נפגעים.

לאחר שקצין משטרה כרז למפגינים כי מדובר בהפרת סדר וניתן למפרי הסדר זמן להתפנות מעצמם אך ללא היענות מצדם, נאלצו כוחות המשטרה להשתמש באמצעים לפיזור הפרות סדר במטרה לאפשר את פתיחת החסימה בכביש לתנועה סדירה.

במקביל, במהלך מחאה באזור כיכר פריז, עשרות מפגינים הפרו את הסדר באזור, חסמו את נתיבי הנסיעה וסיכנו את משתמשי הדרך. בתוך כך, חשוד עובר אורח, ריסס גז פלפל לעבר המפגינים ונעצר על ידי השוטרים. חשוד זה הועבר לחקירה בתחנת המשטרה יחד עם מספר מעורבים שהפרו את הסדר במקום.

עד כה במהלך הערב, עצרה המשטרה 4 חשודים שהפרו את הסדר והם הועברו על ידי השוטרים לחקירה בתחנת המשטרה. כוחות משטרה ומג"ב פועלים במוקדים השונים גם בשעה זו להשבת הסדר.

משטרת ישראל תמשיך לאפשר את המחאה כחוק, אולם לא תאפשר הפרת הסדר הציבורי בניגוד לחוק. תכלית הפעילות המשטרתית היא בראש ובראשונה להגן על המוחים ועל זכותם למחות. לצד זאת, חובתה של המשטרה לפעול לשמירת הסדר במרחב הציבורי, וטיפול באלו המסכנים את שלום הציבור ומשתמשי הדרך.


◼️ חדשות בית שמש והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: דוברות המשטרה

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
דילוג לתוכן