מבזקים
כביש 90 נפתח בין צומת הלידו לנווה זוהר; הקטע לצומת הערבה עדיין חסום צה״ל: חוסלו שלושה מפקדי חמאס, בהם שניים שהשתתפו בטבח 7 באוקטובר לאחר ספירת 88.8% מהקלפיות באשקלון: הליכוד מוביל עם 39.4% לאחר ספירת 88.1% מהקלפיות באשדוד: הליכוד מוביל, ישראל ביתנו שנייה אילת של שתי מערכות בחירות: ברובע 8 הצביעו 67%, בערבה רק 41% 44,264 מצביעים ברמלה – לאחר ספירת 60% מהקלפיות: הליכוד מוביל עם 37.9% 74.6% הצבעה באופקים: רמת השקד בראש; הליכוד מוביל עם 46.1% מהקולות 111,632 מצביעים בחולון: הליכוד מוביל עם 32.6%, ישר שנייה עם 20.1% בדימונה: הליכוד מוביל עם 54.1% מהקולות; עלייה בשיעור ההצבעה בעיר 69,048 מצביעים בהרצליה: ישר מובילה עם 33.6%, הליכוד שני המפלגות התחלפו, הרגל אחד נשאר: הסיפור של גני תקווה בקלפי לאחר ספירת 63.6% מהקלפיות בלוד: הליכוד מוביל, הרשימה המשותפת שנייה כפר סבא הצביעה, אבל לא באותה עוצמה: הפער הגדול בין השכונות נחשף לאחר ספירת 99.2% מהקלפיות בירושלים: יהדות התורה מובילה עם 23.3% נתיבות אחרי סגירת הקלפיות: כמעט שליש מהמצביעים הגיעו מאזור אחד בעיר 129,292 מצביעים בנתניה – הליכוד מוביל עם 34.9% שני קצוות באותה ירוחם: 82.3% הצבעה באזור אחד, רק 59.2% באחר נס ציונה הצביעה, אבל לא באותו קצב: פער של 11 נקודות בין אזורי העיר מצפה רמון כבר עברה את הבחירות הקודמות, אבל הפער מהארץ עדיין גדול יהוד מונוסון: קריית הסביונים בראש, מכב"י בתחתית – הפער שמסתתר מאחורי נתוני ההצבעה

למעלה מ-200 בני אדם נפגעו בצמתים עירוניים ברחובות אשתקד

ברחובות נפגעו 123 בני אדם בתאונות דרכים בצמתים בשנת 2020 (חודשים ינואר-נובמבר). בעשור האחרון (2011-2020) נפגעו בתאונות בצמתים בעיר 1,583 בני אדם, מהם 24 נהרגו.

48 בני אדם נהרגו בתאונות דרכים שאירעו בצמתים בתחום העירוני בשנת 2020 (ינואר-נובמבר), הרוג מדי שבוע בממוצע ועליה של חמישה הרוגים בהשוואה לכל שנת 2019. כך עולה מנתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני הלמ"ס. בשנת 2020 (ינואר-נובמבר) נפגעו למעלה מ-5,400 בני אדם בתאונות דרכים בצמתים עירוניים, 48 בני אדם נהרגו, 416 מבין הנפגעים נפצעו באורח קשה.

ארז קיטה, מנכ"ל עמותת אור ירוק: "בכל שנה נפגעים אלפים ונהרגים עשרות בני אדם בתאונות דרכים בצמתים עירוניים, אך התאונות הללו אינן גורל משמים ובסדרה של פעולות פשוטות וזולות לביצוע ניתן לצמצם את מספר הנפגעים ולהציל חיים. המספרים הגבוהים מחייבים את משרד התחבורה והבטיחות בדרכים ואת הרשויות המקומיות לטפל בצמתים המסוכנים בהקדם האפשרי. הצמתים האדומים והמסוכנים שבהם מתרחשות תאונות רבות ידועים ומוכרים ונדרש לטפל בהם באופן מידי על מנת להפוך אותם לבטוחים. הטיפול כולל התקנת רמזורים או הצבת מעגלי תנועה וכן הגברה של האכיפה המשטרתית והתקנת מצלמות רמזור בולטות וגלויות שירתיעו נהגים מלחצות צומת באור אדום ולסכן את החיים של כולנו במפגש בין הדרכים".

(צילום ארכיון)

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של רחובות

לחצו כאן
דילוג לתוכן