מבזקים
מהקרשים למדליה: פיטר פלצ’יק חושף את רגע ההתרסקות שימו לב: חסימה הרמטית לילית בדרך אצ"ל ברחובות בשל עבודות רכבת ישראל תאונה קשה בכביש 1: גבר לכוד מחוסר הכרה בהתנגשות בין משאית לאוטובוס מוכנות שיא בגבעת שמואל: ראש העיר ברודני קיים הערכת מצב עם בכירי פיקוד העורף בשורה למשקי הבית: הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את החוק לסגירת תאגידי המים יבנה נלחמת בוונדליזם: דרישות תשלום נשלחו להורי הצעירים שריססו גרפיטי בסקייט פארק זיכרון בסלון אשדוד: עשרות מפגשים אינטימיים עם שורדי שואה ברחבי העיר מאושוויץ לאסותא: הרגע שבו נכדה הפכה למטפלת של סבתה רחובות זוכרת: טקס יום השואה והגבורה בסימן הקהילות שנכחדו כוס ביד וחיוך בפנים: פסטיבל היין חוזר לתל אביב עם כל הווייב הנכון גבעתיים מציינת את יום השואה בצל המתיחות: “לזכור, להתלכד ולשמור על התקווה” באר שבע התגייסה: תיכון רגר הפך לבית חם לחיילים בזמן המלחמה שא – נור חוזרת למפה: העלייה לקרקע נקבעה ליום ראשון בית שמש: תבניות ברזל נפלו על ראשו של פועל בן 22 – מצבו בינוני באר יעקב: שלושה נפצעו קל בתאונה בכביש 4313 אוגדה 98 הסתערה על בינת ג׳בייל: יותר מ – 100 מחבלי חיזבאללה חוסלו הפשיטה על מזרח ירושלים: המשטרה עצרה 18 חשודים בשוד אלים של סניפי פארם ראשון לציון מצדיעה למאיר ניצן ז"ל: מופע מחווה במלאת שנה לפטירתו פתח תקווה מתגייסת: התרמת הדם המסורתית חוזרת ביום רביעי בדיקת רכב שעמד במרכז ירושלים חשפה סמים, מזומן ויותר מ – 100 טלפונים

לפרוץ עם הקורונה / טור אישי, ורדה אופיר – מנהלת מחוז מרכז במשרד החינוך

שנת 2020 הייתה שנה של אתגרים והזדמנויות. בפן המקצועי, מצאנו עצמנו מתמודדים מול הצורך המיידי להתאים את אופן ההוראה ואמצעי הלימוד לתנאים שנוצרו. בפן האישי, כבר בתחילת תפקידי כמנהלת המחוז, נאלצתי להתמודד עם מגפה שטלטלה את העולם בכל המישורים ובוודאי גם בזה החינוכי, אך אני גאה לומר, שהמפקחים, אנשי המנהל, מנהלי בתי הספר והצוותים החינוכיים – כולם ללא יוצא מן הכלל, התגייסו כאיש אחד והתוצאה היא שמערכת החינוך, במובנים רבים, אף השביחה את עצמה ביצירת יוזמות, יצירתיות וחשיבה מחוץ לקופסא.

הסיטואציה שנוצרה, אפשרה לפתח ולהעצים מיומנויות של לומד עצמאי ,מיומנות דיגיטליות מגוונות, כמו גם למידה הדורשת מיומנויות חברתיות, בתוך עולם הדיגיטל. כאדם וכאשת חינוך אני מאמינה שהגיוון והיצירתיות הם לב ליבה של העשייה החינוכית, ואכן תקופה זו, מאפשרת לייצר מצב של התאמה מרבית  לילדים בעלי צרכים מגוונים.

במבט על השנה האזרחית הנכנסת עלינו לטובה, אני צופה המשך התפתחות השילוב שבין הפדגוגיה לכלים הדיגיטליים, והעמקת הגמישות, שהחלו להיווצר בשנה שחלפה. למערכת החינוך מטרות רבות, החשובה מביניהן היא הרחבת הנפש והדעת. אני סמוכה ובטוחה שהמשימה הזו עומדת לנגד עיניהם של כלל המנהלים והמורים וכדי להגיע למטרה, לאור המורכבויות, כל יוזמה, יצירתיות וגמישות של המנהלים – מבורכת, והעדויות לכך רבות.

הדאגה האמיתית הניצבת לפתחנו בזמן זה הינה לפערים הרגשיים חברתיים שנפערו וממשיכים להיפער. לשם כך, אנו נערכים בתוכניות מוכנות נרחבות לטיפול בפערים, למשימה זו גייסנו צוותי הפיקוח, צוותי השפ"ח (שרות פסיכולוגי-חינוכי) השפ"י (שירות פסיכולוגי-יעוצי), מינהל חברה ונוער, צוותי החינוך בבתי הספר וגורמים רשותיים נוספים.

סוגיה נוספת שהקורונה והסגרים מציבים בפנינו, היא מערכת היחסים בין מערכת החינוך בכלל ומוסדות החינוך בפרט, לבין הורי התלמידים. בסוגיה זו, אני רואה שנוצרת מעין "הורות משותפת" המחייבת את כולנו לדאוג לטוב ביותר עבור כל הילדים. לשם הדוגמא במוסדות רבים מקיימים עבור משפחות התלמידים מפגשי שיח, שיוצר חיבורים מפרים לכל הצדדים, ואני גאה לומר, כי ניכרת הערכה והוקרה רבים לצוותי החינוך במוסדות השונים מצד ההורים.

לסיכום, בצד המשבר העולמי נוצרה שעת כושר להגדיל את הגמישות המערכתית והיצירתיות במערכת החינוך, וחובה עלינו ללמוד ממנה ולהפיק את המיטב לטובת כל המעורבים.

דילוג לתוכן