מבזקים
ידידים אילת קיימו את תהלוכת העצמאות המפורסמת; אלי לנקרי: "אתם מסמלים עבורי את הדברים הטובים ביותר – את הערבות ההדדית והאחדות" אירוע חריג באופקים אירוע אלימות בספורטק ברחובות; 3 פצועים במצב בינוני כבאות והצלה לישראל: לוחמי האש נאבקו בשריפת ענק באתר בנייה בבת ים ובדליקה קטלנית בדירת מגורים בתל אביב בנימין נתניהו: "אנחנו ערוכים לכל תרחיש – בהגנה ובהתקפה" הפנינג הוקרה חגיגי למתנדבים, עובדים ובני משפחותיהם בקריית מד"א ברמלה צביקה ברוט הגיע לאירוע העירוני בהשתתפות ילדים עם צרכים מיוחדים: "אצלנו לא משאירים אף אחד מאחור – כולם חוגגים ביחד" תומר סלומון מגן יבנה: "כנכד לניצול שואה, אני מרגיש מחויבות עמוקה להמשיך לשאת בגאווה את הערכים והמורשת" רס״ל א', מרחובות, בטקס המשואות: "השתתפות בטקס היא הגשמת חלום ורגע מרגש במיוחד" קריית מלאכי: צעיר אותר בכביש עם חבלות בראשו ובגפיו סמוטריץ׳ ודגן רקדו בשא-נור: ״ושבו בנים לגבולם״ אירוע חמור בסמוך ליישוב עפרה שבבנימין: עשרות פורעים ערבים תקפו קבוצת מטיילים בסלעים ובאבנים מטווח קרוב הוגשה הצהרת תובע נגד תושב אבו גוש החשוד בתקיפת אחותו באמצעות סכין כביש 38: רוכב אופנוע נפגע חזיתית מרכב ונחבל בגפיו חגיגות בסימן כחול-לבן: כך נראו אירועי יום העצמאות הצבעוניים ביהוד-מונוסון ביום העצמאות: שתי תאונות באזור קריית גת, שלושה פצועים הובהלו לבית החולים שלושה פצועים בכביש 44 סהר פינטו: "גדרה כולה גאה בהודיה כהן, תלמידת אולפנת בהר״ן מהמושבה" מבצע חילוץ לילי באשקלון: כלב שננעל ברכב חולץ בשלום על ידי מתנדב ידידים ממצא היסטורי מסוכן בשטח פתוח: פריט אמל"ח אותר סמוך לרמת השרון

לקט ישראל משנה את האסטרטגיה הארגונית ומייצר פעולות חירום לטובת סיוע לנזקקים

בעקבות המורכבות של הגישה לשדות ולמקומות שמהם הארגון אוסף את המזון המבושל בניהם: בתי מלון ובסיסי צה"ל ובכדי לתת מענה מיידי ומהיר, הארגון ירכוש פירות וירקות ומנות מבושלות בשווי של 4 מיליון ₪. המזון שיירכש ישונע באמצעות משאיות של הארגון לעמותות ולרשויות והן יחלקו לנזקקים ולאלו הזקוקים לו.

 לקט ישראל, ארגון הצלת המזון הלאומי מתאים את פעילותו למצב החירום בכלל המדינה ויוצא בסדרת פעולות אקטיביות הכוללות הקצאה מיידית של 4 מיליון ₪ לרכש של תוצרת חקלאית ומזון מבושל וחלוקתו לנזקקים באמצעות רשויות ועמותות בכל רחבי הארץ

בעקבות העלאת רמת הכוננות במדינה עקב המלחמה עם איראן, והפגיעות בעורף הישראלי, ארגון לקט ישראל משנה את האסטרטגיה התפעולית ויוצא למהלכים לסיוע מיידי למאות אלפי נזקקים שניזונים מתרומתו במהלך השנה.

הארגון, הערוך לפעילות חירום מאז הקורנה, נערך לסייע בעורף לקשישים, ניצולי שואה ומשפחות במצוקה ללא נגישות לצרכים בסיסיים.

לאחר בחינת המצב ומיפוי הצרכים יחד עם העמותות השותפות לפעילות הארגון, בלקט ישראל מתאימים את הפעילות לתקופת המשבר במטרה להמשיך ולספק מזון חיוני ובריא למאות אלפי נזקקים שמקבלים מהארגון בימים שבשגרה.

בעקבות המורכבות של הגישה לשדות ולמקומות שמהם הארגון אוסף את המזון המבושל בניהם: בתי מלון ובסיסי צה"ל ובכדי לתת מענה מיידי ומהיר, הארגון ירכוש פירות וירקות ומנות מבושלות בשווי של 4 מיליון ₪. המזון שיירכש ישונע באמצעות משאיות של הארגון לעמותות ולרשויות והן יחלקו לנזקקים ולאלו הזקוקים לו.

כמו כן, פרויקט "לקט אקספרס", משנה את צורתו ומתאים עצמו להנחיות ולמצב. הפרויקט כולל משאית ובה תוצרת חקלאית טרייה המגיעה לשכונות בהן לא קיימות עמותות סיוע ובשיתוף הרשות מזמינים את התושבים לקחת את התוצרת לביתם. בימים אלו במקום חלוקה של תוצרת בתפזורת, התושבים ייקחו מארזים מוכנים של פירות וירקות מגוונים ובכך יעמדו בהנחיות של פיקוד העורף שאוסרות התקהלויות ויוכלו להמשיך לצרוך מזון בריא ומגוון.

גידי כרוך מנכ"ל לקט ישראל: אי הוודאות גדולה, ואין לדעת מתי תסתיים הלחימה או כיצד תתפתח. אבל בתוך חוסר הוודאות הזה, יש דבר אחד שאנחנו בלקט ישראל יכולים להבטיח: הפעילות שלנו חייבת להימשך ללא הפסקה. בכל תנאי, בכל דרך – מהמרכז הלוגיסטי, מהמשאיות, מהמשרדים ומהשטח – לקט ישראל לא עוצר. למרות הפסקת הפעילות של המשק שמשפיעה על הארגון- מחסור בעודפים של ארוחות חמות ותוצרת חקלאית, אנו פונים לדרכים יצירתיות ודואגים לרכוש ארוחות חמות ופירות וירקות על מנת שהנתמכים שתלויים במזון שלנו לא יישארו ללא דבר, במיוחד בימים אלו אנחנו מתחייבים להיות כאן עבור אלו הזקוקים לסיוע".

לקט ישראל הינו ארגון ללא כוונות רווח וכחלק מהמאמץ להמשיך ולספק מזון לאלו המקבלים סיוע בשגרה בארגון מעמידים את כל משאבי הידע, הלוגיסטיקה והניהול הנדרשים לצורך הפעלת המערך הכולל. לשם כך בארגון מבקשים מהציבור להשתתף ולתרום תרומה כספית למשימה מצילת חיים זו בלינק: https://standwithisrael.leket.org/

הצטרפו לחדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

 

צילום: לקט ישראל

דילוג לתוכן