מבזקים
לא רק מצוינות: המנהלת החדשה של בית הספר למחוננים במודיעין מביאה גם מבט רגשי עובדות מסרי לנקה ישולבו בניקיון בתי הספר במודיעין במסגרת פיילוט עירוני חדש הם לא באו רק להשתתף: תלמידי החינוך המיוחד מאשקלון כבשו את המים באליפות הקיאקים העירונית בבית שהפך לסמל של 7 באוקטובר באופקים, בנה של רחל אדרי קיבל דרגת רב פקד בת ים על המפה האירופית: נבחרת עובדי העירייה הוכתרה לאלופת אירופה הרגע שבו צריך לדעת להגיד לא: בני הנוער בגבעת שמואל קיבלו כלים לקיץ בטוח מתנדב מד"א בן 26 מנתניה ואב לשלושה קיבל אות הצטיינות ארצי תקף בנתניה חייל בפטיש כי "נכנס לשטח שלו" – ונמלט לחו"ל מסיבת סיום של תלמידי כיתה י' באשקלון הסתיימה בצו סגירה ללופט אשקלון: אהוד בנאי הופך את מערות בית גוברין לחוויית וידאו ארט לילית בגיל שבו רוב האנשים כבר מזמן סיימו ללמוד: 20 גמלאים מאור יהודה חזרו לכיתה 3 מיליון שקל יושקעו בשיקום בריכות הורדוס ביהודה ושומרון אופקים: עבודות להקמת מערך המצלמות העירוני יובילו לשינויים זמניים בהסדרי התנועה מאשקלון לקרנגי הול: עמית יפרח זכתה בפרסים בינלאומיים ותופיע בניו יורק הבמה שלהן: נשים בלוד הופכות את סיפורי החיים להצגה קהילתית מחוז יהודה ושומרון: ניסיון הברחה של 90 ציפורים מוגנות סוכל בגבול המזרחי לא עוד שיעור רגיל: המשחקים שפיתחו מורות מנתיבות ואשקלון כדי לחזק את החוסן של הילדים הבוקר שהרעיד את הרשות: ראש עיר באזור ירושלים עוכב לחקירה בלהב 433 10 שוהים בלתי חוקיים אותרו במפעל סמוך לקריית מלאכי – העסק נסגר ל – 30 יום אחרי 14 שנים: בית ספר ביאליק ביבנה נפרד מהמנהלת שהפכה לחלק מהקהילה

לראשונה בגן יבנה – יום איסוף לפסולת חשמלית, ליד הבית

האלטעזאכן החדש של המאה ה-21: המקרר, מכונת הכביסה, או התנור התקלקלו? מהיום אפשר לפנות אותם למיחזור בקלות וללא עלות. דרור אהרון: "אנו ממשיכים את מהפכת המחזור בגן יבנה. נאפשר לתושבי גן יבנה למחזר גם פסולת אלקטרונית בקלות היישר מהבית".

 

תאגיד מ.א.י. למיחזור לפסולת אלקטרונית והמועצה המקומית גן יבנה מכריזים על "יום חשמלי". מדי שבוע, בכל יום חמישי החל משעות הבוקר ועד לשעה 19:00 בערב, יוכלו תושבי גן יבנה להוציא למדרכה הסמוכה לבית את מכשירי החשמל והאלקטרוניקה שהתקלקלו, ורכב איסוף מיוחד יאסוף את המוצרים למיחזור אלקטרוני, וכל זאת ללא עלות לתושב. מדובר בפתרון נוח לתושבים להעברת פסולת גדולה וכבדה למיחזור, תוך שמירה על החוק וללא צורך בשינוע עצמי למרכזי האיסוף הקיימים בארץ.

 במסגרת "יום חשמלי", ניתן לפנות מהבית אל המדרכה הסמוכה את כל המכשירים שהתקלקלו, החל ממקרר ומכונת כביסה, מזגנים, קומקומים ומחשבים ועד למטענים ופלאפונים מקולקלים. באמצעות הפינוי מהמדרכות, מתכוונים המועצה ותאגיד מ.א.י למנוע את שריפת הפסולת הפיראטית בפאתי הערים והשכונות, לשמור על בריאות התושבים ולשפר את איכות החיים.

 בנוסף, המועצה ותאגיד המיחזור מ.א.י מתכוונים להתחיל השנה בפעילויות הסברה וחינוך בבתי הספר. מדובר בפעילויות חינוכיות שבמסגרתן לומדים התלמידים על החשיבות במיחזור הפסולת האלקטרונית, ופועלים לאיסוף פסולת זו, תוך שהם סוחפים את ההורים, המורים, השכנים והסביבה. כמו כן, נפרסו מוקדי איסוף פסולת אלקטרונית במוסדות ציבור ובמחסן המועצה.

 למרות שהפסולת האלקטרונית מהווה כ-שלושה אחוזים מכלל הפסולת, היא מהווה 70% מתכולתה הרעילה, ומזיקה מאוד לבריאות התושבים. זאת מכיוון שהיא עשויה מחומרים מזהמים ביותר כמו עופרת וכספית, שעלולים לגרום בין היתר למחלות במערכות העצבים והנשימה. כל אדם בארץ מייצר כ-17 ק"ג פסולת אלקטרונית בשנה, ובסך הכל מייצרים תושבי ישראל יחד כ-160 אלף טון של פסולת אלקטרונית בכל שנה. כיום, מרבית הפסולת עדיין אינה מגיעה למיחזור, והמשמעות היא שבישראל נשרפת כמות עצומה של פסולת אלקטרונית רעילה ונוצרים הרים של פסולת אלקטרונית רעילה, המזהמת את האדמה, את מקורות המים וגם את האוויר, ופוגעת כאמור בבריאות התושבים.

 

ראש מועצת גן יבנה, דרור אהרון: "אנו נמצאים בעיצומה של מהפכת מחזור בגן יבנה. לפני כשנה נכנסו ליישוב פחי המחזור הכתומים למחזור אריזות, ואני גאה להכריז שיחד עם תאגיד המחזור מ.א.י נאפשר לתושבי גן יבנה למחזר גם פסולת אלקטרונית, בקלות היישר מהבית תוך שמירה על סביבה בריאה, נקייה וירוקה יותר". 

 

אמנון שחרור ודן הלמן, מנכ"לים משותפים במ.א.י. תאגיד המיחזור האלקטרוני: "שירות האיסוף מהמדרכות הוא שירות חדשני שהחל לפעול בחודשים האחרונים ברחבי הארץ ואנו רואים עליה דרמטית במיחזור בכל הערים שבהן התחלנו את תהליך הפינוי המוסדר. אנו קוראים לתושבי גן יבנה להצטרף לחוד החנית של אזרחי ישראל ששומרים על בריאות התושבים ועל הסביבה ומפנים בצורה מסודרת ובקלות את המכשירים האלקטרונים המקולקלים שברשותם".

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן