מבזקים
אשקלון: גופה נפלטה מהים סמוך לחוף הצוק בגן הלאומי טרגדיה באשדוד: נקבע מותו של הנער בן ה־17 שאותר ללא הכרה בביתו ירושלים: פעוטה בת שנתיים אותרה חבולה לאחר שנעדרה כחצי שעה – בן 11 עוכב לחקירה רגע מרגש בשריפה בגן יבנה: אוגרים רבים חולצו מהדירה הבוערת בן גביר בג׳ואריש ברמלה: ״המבנה הבלתי חוקי ה־10,000 נהרס – ולא נעצור״ אשדוד נער בן 17 אותר בביתו ללא הכרה – מצבו אנוש שריפה גדולה בגן יבנה: כוחות רבים הוזעקו לזירה ברחוב ינאי הדגל הענק שהוסר מהרצליה בדרך לנתניה? אבי סלמה מקדם את המיזם בעיר ריקול למוצר "כוכבי תירס": גוף זר מתכתי נמצא באחת האריזות – הציבור מתבקש שלא לצרוך יקבי ירושלים אגודה חקלאית שיתופית השיקו את חנות האונליין המחודשת פתח תקווה, נמל התעופה בן גוריון, ברנר והערבה התיכונה: היתושות שנושאות את הנגיף אותרו – 17 כבר חלו רמלה: הנהגת ההורים הארצית הגיעה לסיור בעיר וחיזקה את השותפות עם העירייה שני חשודים נעצרו בעקבות קטטה באילת – המשטרה מחפשת את המעורבים אביו של ראש העיר משה ליאון הלך לעולמו בגיל 92 אשדוד: מאות משפחות יצאו לחולות – וגילו מה מסתתר בטבע המקומי ארבע אצבעותיה של בת 58 מאשקלון נקטעו במיקסר אור יהודה: אומגה, קיר טיפוס ופארק חבלים – המחווה המרגשת לרועי סדן עיריית אופקים מכניסה את הבינה המלאכותית לשירות לתושב בת ים: כלבים, טריקים והפתעות – כך נראה המפגש של "הולכים על 4" כ-2.5 ק״ג קוקאין נתפסו במבצע בלוד – כך אותר מקום ההסלקה
חניכי יוניסטרים מאור יהודה עם צוותי ההדרכה לאחר הזכייה בתחרות הארצית "מיזם השנה"

מאור יהודה לאל על: בני הנוער שפיתחו פתרון לחרדת טיסה וזכו במקום הראשון בארץ

שני מיזמים חדשניים שפיתחו חניכי יוניסטרים מאור יהודה זכו להכרה ארצית בתחרות "מיזם השנה": פתרון טכנולוגי להתמודדות עם חרדת טיסה ומתקן אקולוגי לשימוש בכוסות רב־פעמיות העניקו לעיר את המקומות הראשון והשלישי בישראל
חניכי יוניסטרים מאור יהודה עם צוותי ההדרכה לאחר הזכייה בתחרות הארצית "מיזם השנה"

הישג מרשים לבני הנוער מאור יהודה: חניכי מרכז היזמות יוניסטרים, הפועל באמצעות מחלקת הנוער ברשת "נפגשים", קטפו את המקום הראשון ואת המקום השלישי בתחרות הארצית היוקרתית "מיזם השנה" של עמותת יוניסטרים, לאחר שגברו על עשרות קבוצות מכל רחבי הארץ.

במקום הראשון זכה המיזם FlightTherapy, שפיתחו תלמידי שכבת ט' בשיתוף חברת אל על. מדובר במערכת חדשנית שנועדה לסייע לנוסעים המתמודדים עם חרדת טיסה באמצעות שילוב של טכנולוגיות מתקדמות. המערכת כוללת צמיד חכם המנטר מדדים פיזיולוגיים כמו דופק ורמות לחץ ומאפשר לצוות המטוס לזהות מצבי מצוקה בזמן אמת. בנוסף שולבו במיזם משקפי מציאות מדומה (VR) ליצירת חוויית רגיעה ואפליקציית בינה מלאכותית בשם Naomi AI, המעניקה למשתמש כלים להתמודדות עם חרדה באמצעות תרגילי נשימה וליווי אישי לפני הטיסה ובמהלכה.

במקום השלישי זכה המיזם DrinCup, שפותח על ידי תלמידי שכבת י"א לאורך שלוש שנות פעילות בתוכנית. המיזם מציע מתקן אוטומטי לשטיפה, חיטוי וייבוש של כוסות רב־פעמיות בתוך כחצי דקה בלבד, ללא מגע יד אדם. הפיתוח מיועד למוסדות ציבוריים ולעסקים בעלי תחלופת קהל גבוהה, במטרה להפחית את השימוש בכוסות חד־פעמיות ולעודד מעבר לפתרונות בני־קיימא.

בעירייה ציינו כי ההישגים הם תוצאה של תהליך ממושך שכלל למידה, עבודת צוות, חשיבה יזמית וליווי מקצועי של אנשי תעשייה ומנטורים, לצד תמיכת מערכת החינוך העירונית.

ראש עיריית אור יהודה, ליאת שוחט, בירכה על ההישג ואמרה כי בני ובנות הנוער הוכיחו שהם כבר היום מובילים חדשנות ויוזמות בעלות השפעה חברתית וסביבתית. לדבריה, ההשקעה בחינוך ליזמות ובפיתוח כישורי העתיד באה לידי ביטוי בהצלחות המרשימות של בני הנוער, המביאים כבוד רב לעיר.


◼️ חדשות בקעת אונו | יהוד מונוסון, סביון, גבעת שמואל, קריית אונו, גני תקווה, אור יהודה והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

◼️ חדשות אור יהודה בווטסאפ  לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אלכסי איזמלקוב

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אור יהודה

לחצו כאן
דילוג לתוכן