מבזקים
באמצע הרחוב, לאור יום: ירי באשדוד; בן 23 הובהל לבית החולים "תעשי פול גז": ילדה בת 14 מאור יהודה לקחה את הרכב של אמא שלה ויצאה לסיבוב מסוכן עם החברים נהגים, שימו לב: חסימה ושינוי זמני בהסדרי התנועה הלילה בכביש 200 אחרי 35 שנה: מהפכת הענק בהיכל התרבות של אור יהודה יוצאת לדרך המשטרה סגרה בבת אחת שישה בתי עסק בנגב מחשש שיהפכו למטרות ירי דירה בהנחה: אלפי משפחות מתחרות על דירה בכפר סבא, יהוד, מזכרת בתיה ואילת בת ים: בני נוער ממשפחות מילואים וכוחות הביטחון פתחו את הקיץ על הגלים אחרי יותר מ – 30 שנות יריבות: הבבא ברוך הגיע להילולה של משפחת איפרגן בנתיבות בירה, רוק וחגיגות 30: פסטיבל הבירה של מודיעין חוזר עם הג'ירפות ומרסדס בנד קריית גת בקזחסטן: העיר מציגה את עצמה לעולים פוטנציאליים ביריד עלייה ראשון מזה 11 שנים בבאר שבע מצאו דרך חדשה להילחם באלימות ברשת: הילדים עצמם הפכו לשומרי הסף של הוואטסאפ ראש העין הוכרה כיישוב זכאי לרישיון נשק אישי מבצע הצלה במעמקי אילת: אלמוג ענק במשקל 80 ק"ג הועבר למקום מבטחים קריית עקרון נערכת לקיץ: שולחנות עגולים למניעת אלימות בקרב בני נוער גבעתיים פותחת עגלת קפה שישית: המחירים הוגבלו, גם טבעונים ורגישים לגלוטן בפנים בן 14 נהג ברכב על גבי הג'אנטים וניסה להימלט מהמשטרה בנתיבות "אם יפגעו במפעלי ים המלח – כל הנגב ייעצר": קרב הענק על 30 אלף משרות בדרום פתח תקווה: קטין הותקף ונפצע, מספר קטינים נעצרו במהלך הלילה מהכיתה אל הכוכבים: 47 נערות מבאר שבע ואופקים מסיימות שנה ראשונה בתוכנית שמכוונת לעולמות התעופה והחלל היתושים כבר כאן: 10 פעולות פשוטות שיעזרו לכם לעבור את הקיץ בלי מזיקים
מושבת אלמוג גדולה במעמקי מפרץ אילת במסגרת מבצע להצלת אלמוגים ושיקום הסביבה הימית

מבצע הצלה במעמקי אילת: אלמוג ענק במשקל 80 ק"ג הועבר למקום מבטחים

במסגרת פרויקט פירוק הרציף הצבאי הישן באילת, מתנהל מבצע סביבתי נדיר להצלת אלמוגים. עד כה הועתקו יותר מ־10,000 מושבות אלמוגים, ובהן גם אלמוג ענק באורך מטר וחצי ובמשקל של כ־80 קילוגרם
מושבת אלמוג גדולה במעמקי מפרץ אילת במסגרת מבצע להצלת אלמוגים ושיקום הסביבה הימית

מבצע סביבתי יוצא דופן מתרחש בימים אלה מתחת לפני הים במפרץ אילת. במסגרת פרויקט "ההתכנסות" לפירוק הרציף הצבאי הישן שפעל באזור מאז שנות ה־50, מובילים רשות הטבע והגנים, משרד הביטחון וחיל הים מבצע רחב היקף להצלת אלמוגים ולשיקום הסביבה הימית.

מאחורי העבודות ההנדסיות המורכבות מתנהל מבצע נוסף, שקט אך דרמטי לא פחות: העתקת אלפי מושבות אלמוגים שנאחזו לאורך השנים במבנים התת־ימיים ובשרידי התשתיות הוותיקות.

אחד הרגעים המיוחדים שתועדו לאחרונה במסגרת הפרויקט היה העתקתו של אלמוג ענק באורך של כמטר וחצי ובמשקל של כ־80 קילוגרמים. את הפעולה ביצע פקח התשתיות של רשות הטבע והגנים, ואלי נידלאה, שנדרש לשילוב של מיומנות, זהירות ומאמץ פיזי משמעותי כדי לנתק את האלמוג ולהעבירו בבטחה למיקומו החדש.

ברשות הטבע והגנים מסבירים כי מדובר בעבודה עדינה במיוחד. כל מושבת אלמוג היא מערכת אקולוגית חיה שהתפתחה במשך שנים רבות, ולעיתים במשך עשרות שנים. לכן נדרשת עבודה מדויקת במיוחד כדי למנוע פגיעה במושבות במהלך ההעברה.

עוד לפני תחילת העבודות ביצעו רובוטים תת־ימיים סריקות מקיפות של הקרקעית ומיפו את האזור כולו, כולל פסולת ותשתיות ישנות שהצטברו לאורך עשרות שנים. לאחר מכן נכנסו לפעולה צוותי הצלילה, בהם גם עשרות מתנדבים מריף הדולפינים באילת, שפועלים לצד אנשי המקצוע בהעברת האלמוגים.

לדברי ד"ר אסף הברי, מנהל מרחב סובב מפרץ אילת ברשות הטבע והגנים, עד כה הועתקו יותר מ־10,000 מושבות אלמוגים במסגרת הפרויקט.

חלק מהאלמוגים הועברו למתקנים מיוחדים המשמשים כ"בנק אלמוגים" ימי, בעוד שחלקם נותרו במקומם לאחר שהוחלט כי מצבם מצוין והעתקתם עלולה דווקא לפגוע בהם.

הפרויקט צפוי להניב גם תרומה מדעית משמעותית. חלק מהאלמוגים שהוצלו יועברו למחקר במכון הבין־אוניברסיטאי למדעי הים באילת, וחלקם ישמשו בעתיד להקמת שונית מלאכותית חדשה שתאפשר לציבור לצפות מקרוב בעולם התת־ימי הייחודי של מפרץ אילת.

במקביל, במסגרת השינויים המתוכננים באזור, צפויים חלקים מהשטח הצבאי להתפנות בעתיד ולהיפתח לציבור, מהלך שיאפשר הרחבת הגישה לרצועות חוף נוספות בעיר.

ברשות הטבע והגנים מגדירים את הפרויקט כאחד ממבצעי השיקום הסביבתיים הגדולים והמורכבים שבוצעו אי פעם במפרץ אילת, כזה שמשלב בין צורכי הביטחון לבין שמירה על אחד מאוצרות הטבע הייחודיים והחשובים ביותר בישראל.


◼️ חדשות אילת והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: חן טופיקיאן, רשות הטבע והגנים

דילוג לתוכן