מבזקים
ירושלים: 101 אלף דולר למנצח – פרס השחמט הגבוה שחולק אי פעם בישראל שלוש שנים אחרי 7 באוקטובר: נתניה חונכת את ״גן אל האופק״ לזכר הנרצחים והנופלים גמלים, עקרבים וכוכבים – זה מה שמחכה היום בפסטיבל המדבר בדימונה פתח תקווה משקיעה 1.73 מיליון שקל בלב ההיסטורי: מסלול מורשת חדש יוקם במרכז העיר ראש העין: היום השני של פסטיבל תימנה יוצא לדרך – מהבוקר ועד הלילה ראש העין מציינת שלוש שנים ל – 7 באוקטובר: ארבעה אירועי זיכרון יתקיימו בעיר ירושלים: שני אוטובוסים נרגמו בזה אחר זה – נהג נפצע בפנים הערב האחרון: פיצה, שפים ו – DJ משתלטים על גן המושבה בראשון לציון – הכניסה חופשית אשדוד: בת 83 נפלה בביתה – ואז לקתה בדום לב מול החובש שהגיע לסייע לה בן 15 נפגע מרכב: פונה לשערי צדק במצב קשה, מורדם ומונשם אירוע חריג בטיסה לישראל: מטוס פליי דובאי שידר קוד חירום והוסט ממסלולו טרגדיה סמוך לברור חיל: בת 90 נהרגה מפגיעת משאית אשדוד: בן 20 נפצע בתאונה עם רכב ברחוב המייסדים ההרוג בתאונת הדרכים באילת: חייל בן 19, תושב העיר בעלי עסקים ברחובות, שימו לב: העירייה יוצאת למהלך חדש בפינוי הפסולת בן 60 אותר ללא רוח חיים בביתו בנתניה טרגדיה: רוכב אופנוע כבן 19 נהרג סמוך לאילת בת 79 נפצעה מפגיעת אופניים חשמליים ברחובות אזהרה לצרכנים: ריקול לפיצוחים הפופולרים פתח תקווה משנה את המרכז ההיסטורי: כך הוא צפוי להיראות

מד"א קוראים לציבור לבוא ולתרום דם לפני ובימי חול המועד פסח

בשירותי הדם של מד"א קוראים לציבור לתרום דם בעמדות התרמות הדם של מגן דוד אדום שמוצבות בקניונים, בתחנות מד"א השונות ובמקומות ציבוריים ברחבי הארץ

במגן דוד אדום ערוכים לחג הפסח
בשירותי הדם של מד"א קוראים לציבור לבוא ולתרום דם לפני ובימי חול המועד

גם השנה, בצל מלחמת "חרבות ברזל" צפויים לפקוד רבבות בני אדם את שמורות הטבע ואתרי בילוי במהלך חג הפסח. במגן דוד אדום ערוכים בהתאם ויפעלו במהלך החג בהערכות מיוחדת בתיאום מלא עם משטרת ישראל, פיקוד העורף ושאר כוחות הביטחון תוך דגש על מקומות התיירות הפופולאריים.

בערב חג הפסח כשעם ישראל יסבו לשולחן הסדר מאות עובדי ומתנדבי מד"א ישהו בכוננות בתחנות מד"א ברחבי הארץ ויוזנקו להעניק מענה רפואי מהיר, מקצועי ויעיל לכל קריאת חירום. כוחות מד"א שיפעלו בימי החג ובחול המועד יתוגברו בחובשים ופראמדיקים באמבולנסים, ניידות טיפול נמרץ ואופנועי חירום על מנת להמשיך ולהעניק סיוע רפואי מציל חיים לכל מי שיזדקק לכך. מסוקי מד"א-הצלה אייר בצפון הארץ ובדרומה יעמדו בכוננות וספינת הטיפול נמרץ וסירת הים-בולנס של מד"א יפעלו בכנרת ובחופי אילת. ביכולתן של הסירות הייחודית להגיע אל כל נקודה בחופים, מבלי לעגון במזח. כך, הן יכולות להעניק שירות רפואי מהיר, יעיל ונרחב בים ובחופים. ספינת הטיפול נמרץ וסירת הים-בולנס של מד"א חוסכות דקות קריטיות של הצלת חיים ומאפשרות הענקת טיפול רפואי בתוך המים עצמם, בין היתר במקרים של חבלות וטביעות.

מנכ"ל מד"א, אלי בין:

"במיוחד בימים אלו, מד"א ערוך ביבשה, באוויר ובים. הכוחות מתודרכים וערוכים לכל תרחיש אפשרי במהלך החג במטרה להעניק סיוע רפואי מיידי. על מנת שהחג יעבור בשמחה וללא פגיעות מיותרות בנפש. אני פונה לציבור לתת יתר תשומת לב לבטיחות הילדים בזמן שמתארחים מחוץ לבית, לשמור על כללי הבטיחות בטיולים בטבע, לנהוג בבטחה בכבישים ולשמור על הנחיות פיקוד העורף. בכל צורך רפואי יש להזעיק את כוחות מד"א באמצעות קו החירום 101 או באפליקציית 'מד"א שלי'. השנה נזכור כולנו את 133 החטופים בהם גם מתנדבי מד״א שעדיין לא חזרו ונתפלל לשובם המהיר לחיק משפחותיהם. אני מאחל לכל בית ישראל חג פסח שמח, כשר ושקט".

בשירותי הדם של מד"א קוראים לציבור לתרום דם בעמדות התרמות הדם של מגן דוד אדום שמוצבות בקניונים, בתחנות מד"א השונות ובמקומות ציבוריים ברחבי הארץ. מידע על מיקום עמדות התרמות דם ניתן למצוא באתר האינטרנט של מד"א או בטלפון 03-5300400

חג פסח כשר ושמח!

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – בריאות ורפואה  לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: מד"א

דילוג לתוכן