מבזקים
בן 77 נפצע באורח בינוני בתאונת אופנוע באור יהודה ניצל את חלון היציאה ונעצר באילת: תושב קריית גת המפוקח בגין עבירות ביטחוניות נעצר ״כשל ניהולי שפוגע באמון הציבור״: טליה לנקרי תוקפת את התנהלות מועצת גדרה מחפשים בילוי לפני שבת? גורי הכלבלב מגיע למודיעין – והכניסה חופשית אסון באשקלון: פעוטה בת שנה וחצי טבעה – מותה נקבע בבית החולים ברזילי ההצעה נפלה – ואז הגיעו הטלפונים: סערה בגדרה סביב ניסיון הדחת מבקר המועצה סוף לחיפושים: הגופה שאותרה סמוך לכביש 40 זוהתה כאלדר דיין ז״ל מאמצי החייאה על פעוטה בת שנה וחצי שטבעה בבריכה ביתית באשקלון תושב באר שבע נאשם בביצוע עבירות מין בקרובת משפחתו בת ה – 10 אופקים מתחדשת: שלושה מנהלים חדשים יובילו בתי ספר בעיר בשנת הלימודים הקרובה רהט, נתניה, תל אביב ופתח תקווה: משרד העבודה חשף חשד להפרות זכויות עובדים במבצעי אכיפה רחובות יוצאת למהלך לעידוד העסקים במרכז העיר: מופעי רחוב והנחה של 50% באגרת השילוט אשקלון משדרגת את בתי הספר לקראת פתיחת השנה: אולם הספורט ברמת כרמים עובר שיפוץ מקיף לפי דיווחים: התפתחות דרמטית בפרשת אלדר דיין – שני חבריו חשודים כי רצחו אותו והסתירו את גופתו נער בן 17 נפצע קשה באירוע אלימות במרכז ירושלים אי ההרפתקאות ממשיך למשוך משפחות: מאות השתתפו באירוע הקיץ בבת ים מאבטח נעצר אחרי הקטטה במושבה בפתח תקווה: חשוד שהכה אוהדים במוט, מעצרו הוארך דימונה, רחובות, ערד ותל אביב: הממשלה הכריזה על מתחמי השיקום הראשונים לאחר פגיעות הטילים אדם נפטר מקדחת מערב הנילוס: יתושות נגועות אותרו גם במרכז הארץ כמעט 10,000 דירות חדשות: תוכנית הענק שתשנה את מרכז באר יעקב בדרך להפקדה

מהטף ועד גדולי הרבנים: סיום הרמב״ם בירושלים סחף אלפים

הילד מאיר פוזילוב סיים ספר המצוות במעמד מרגש, לצד רבנים ואדמו״רים שהשתתפו באירוע

מעמד רב רושם ועוצמה התקיים במוצאי שבת פרשת יתרו באולם האירועים של מרכז חב״ד 770 ברמת שלמה – חגיגת סיום הרמב״ם המרכזית בירושלים, בהשתתפות רבנים, אדמו"רים, אישי ציבור וקהל רב.

את האירוע פתח והנחה בטוב טעם כמיטב המסורת הרב נפתלי הכהן רוט, יו"ר צעירי אגודת חב״ד בירושלים, המוביל במסירות ובהשקעה רבה את ארגון המעמד המרכזי.

בדברי הפתיחה הנלהבים עמד הרב נפתלי הכהן רוט על חשיבותה של תקנת לימוד הרמב״ם – תקנה המאחדת ומלכדת את כל חלקי העם, אנשים, נשים וטף, מכל החוגים והמגזרים.

לאחר דברי הפתיחה הוזמן לשאת דברים הרב יעקב הלפרין, שליח הרבי ונציג חב״ד בעיריית ירושלים. הרב הלפרין פתח באמירת פרק התהילים של הרבי והביא דברי ברכה נרגשים. בדבריו עמד על הזכות הגדולה שבאחדות ישראל סביב לימוד הרמב״ם. הרב הלפרין, הפועל לאורך כל השנה למען פעילות צעירי אגודת חב״ד, השלוחים ומוסדות חב״ד בירושלים – ובמיוחד למען האירוע המרכזי – זכה להוקרה מיוחדת כאשר הרב רוט הודה לו בחום על סיועו המשמעותי.

בהמשך נשא דברים הרב יוסף יצחק הבלין, רב קהילת חב״ד ברמת שלמה, אשר תרם רבות להצלחת האירוע, הרב הבלין התכבד לסיים את המחזור הארבעים וחמישה. בדבריו חיזק ועודד את לומדי הרמב״ם, הדגיש את חשיבות ההתמדה בלימוד היומי, ובירך על הזכות של קהילת רמת שלמה לארח את המעמד המרכזי.

בפתיחת המחזור המ״ו כובד הגאון הרב ראובן אלבז, ראש מוסדות "אור החיים", שעמד בדבריו על קדושת ההתחלה ועל האחריות להמשיך בלימוד בהתמדה ובעקביות, הרב אלבז דיבר בחמימות רבה ובהתלהבות מיוחדת על גודל חשיבות התקנה ועל המתנה שהעולם קיבל את תנועת חב"ד ובמיוחד את תקנתו של הרבי בלימוד הרמב"ם היומי.

את המשא המרכזי נשא הגאון הגדול הרב דניאל אלתר, ראש ישיבת "פני מנחם" שהרחיב בעומק על משמעות תקנת לימוד הרמב״ם, כוח האחדות הטמון בה, והיכולת של לימוד ההלכה היומי להשפיע על חיי המעשה של כל יהודי.

כ״ק האדמו״ר מסטרופקוב נשא דברים נלהבים וחיזק את לומדי הרמב״ם, כשהוא מדגיש את המעלה המיוחדת של לימוד קבוע המשותף לכלל ישראל ואת גודל הנחת רוח הנגרמת מכך בשמים.

רגע מרגש במיוחד נרשם כאשר הילד החייל בצבאות השם, מאיר פוזילוב, סיים את ספר המצוות – מחזה שסחף את הקהל והמחיש כיצד תקנת הרמב״ם מאחדת גם את הטף.

הרב שאול סילאם, רב קהילת חב״ד בגילה, הביא חידוש מיוחד מלימוד הרמב״ם והמחיש כיצד העיון בדבריו מאיר את חיי היום־יום של האדם היהודי.

הגאון הרב יעקב שפירא, ראש ישיבת מרכז הרב, סיפר על הקשר המיוחד שבין לימוד הרמב״ם לעולם הישיבות וללימוד העיוני, וחיזק את ציבור הלומדים להמשיך בהתמדה מתוך חיבור פנימי ואהבת תורה. הרב שפירא הגיע בליווי ידידו, שליח הרבי הרב דניאל כלב.

לאחר מכן נשאו דברים שלוחי הרבי: הרב שלום בער מרזל שליח הרבי בשכונת נחלאות הרב שניאור כהן, שליח הרבי ורב קהילת חב״ד בהר חומה, שחיזק את הציבור להצטרף ללימוד הקבוע; והרב ברוך חדד, שליח הרבי ורב קהילת חב״ד במלחה, שחתם את האירוע בדברי נעילה מעוררי השראה.

את האירוע ליווה בהרכב מוזיקלי מרגש הזמר החסידי הרב שמחה פרידמן, יחד עם הקלידן הרב אברמי כהן, אשר שימחו את הציבור והובילו לשעות ארוכות של שירה, זמרה וריקודים.

סעודת מלווה מלכה חגיגית נערכה סביב שולחנות ערוכים בטוב טעם, והאווירה הייתה מרוממת, שמחה ומלאת קדושה.

כך נחתם עוד ערב עוצמתי של צעירי אגודת חב"ד בירושלים ברוב פאר והדר על פי הוראתו ולנחת רוח של כ"ק אדמור נשיא דורנו.

את האירוע ארגנו והפיקו בהצלחה רבה הרב נועם רוט, מנכ״ל צעירי אגודת חב״ד בירושלים, והרב דובי סגל מראשי קהילת חב״ד ברמת שלמה.


◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוב בער הכטמן

דילוג לתוכן