מבזקים
מקריית גת לשייטת 13: רס"ן י' נבחר למצטיין הרמטכ"ל הממ"דים ניצחו את החניה: ועדת הערר אישרה לקדם פרויקט התחדשות בתל אביב הרכש הראשון לעונת 2026/27: עמית ראובן חתם בא.ס עירוני אשקלון בדרך חזרה הביתה: שתי שכונות חדשות מוקמות בבארי לקראת שובם של התושבים ליד קריית גת: המשטרה פשטה על בית בנהורה ותפסה נשקים מדמים, מכשירי GPS ו – 43 אלף שקל במזומן רגע לפני החופש הגדול: רמלה מחזקת את הביטחון בקריית האומנים עם נקודת שיטור חדשה חולון: וולפסון בולט בדו"ח משרד הבריאות עם הישגים בפגייה ובמחלקות הפנימיות כפר סבא: מאיר מציג תמונה מעורבת בדו"ח משרד הבריאות ירושלים: דו"ח משרד הבריאות חושף פערים בין בתי החולים בעיר רמת גן: דו"ח משרד הבריאות מציב את שיבא בין בתי החולים עם שיעורי זיהום גבוהים יותר בחלק מהמדדים פתח תקווה: תמונה מעורבת בדו"ח משרד הבריאות – לאיזה בית חולים כדאי להתפנות? נתניה: לניאדו בולט לטובה בדו"ח משרד הבריאות רחובות: דו"ח משרד הבריאות מציב את קפלן בתחתית המדד לזיהומי דרכי השתן ברזילי בין המצטיינים: ההישג של בית החולים אשקלון בדו"ח משרד הבריאות יוספטל רשם הישג יוצא דופן: אפס זיהומי צנתר בדו"ח משרד הבריאות סורוקה בין המצטיינים בישראל במניעת זיהומים: "הישג משמעותי גם תחת אתגרי המלחמה" גבעתיים מרחיבה את מעטפת המוגנות לבני הנוער בקיץ אילת מנסה להפוך את המלונות שלה לירוקים יותר כדי להישאר תחרותית בעולם "שעות אחרי ששרנו והתפללנו – הילד נפטר": הרגע שהשתיק את אלפי הצופים ביבנה הזמינו נסיעה בבאר שבע דרך גט טקסי – וגילו שנהג בן 14 אסף אותם

מהן תוצאות ניכור הורי, הסתה או סרבנות קשר?

התופעה מדאיגה במיוחד מאחר וההורה המנכר / המסית לא שם ליבו או מתעלם או לא אכפת לו מההתעללות שהוא מעביר את הילד/ה שלו וכך גם מתעלם ו/או לא אכפת לו מהתוצאות הקשות והקושי הרגשי התפתחותי שהוא מוביל את הילד/ה.

רבים בטח שמעו את הביטויים ניכור והסתה ועל סרבנות קשר של קטין עם אחד מהוריו.

תופעה זו היא אחת מהתופעות המכוערות שיש בחברה, אשר למרבה הצער תופעות אלו הופכות ומתרחבות בחברה. התופעה מדאיגה במיוחד מאחר וההורה המנכר / המסית לא שם ליבו או מתעלם או לא אכפת לו מההתעללות שהוא מעביר את הילד/ה שלו וכך גם מתעלם ו/או לא אכפת לו מהתוצאות הקשות והקושי הרגשי התפתחותי שהוא מוביל את הילד/ה.

עם זאת, רבים לא מבינים שלכל מעשה יש תוצאה- לטוב ולרע. והתנהלות תופעה זו שיש להוקיעה מהחרה יש בצידה עונשים כבדים ושאפו לבתי המשפט אשר מעצימים את הענישה בעניין.

אז איזו ענישה שאלתם- להלן חלק מהענישה הקיימת וכמו כל דבר ועניין הענישה (סנקציה) היא פונקציה של חומרת המעשה- במידה קטנה או גדולה ולעמדתי אני תלויה בשופט המקבל את התיק לטיפולו:

אחת הסנקציות היא הוצאת הילד/ה ממשמורת ההורה המנכר והעברתו למסגרת ההורה המנוכר לעיתים גם למסגרות חוץ ביתיות, כמובן תוך מתן מענה טיפולי רגשי לילד/ה.

ההורה המנכר, יחל לראות את ילדו/ה במרכז קשר- אחת לשבוע או שבועיים- למשך כשעה. בין אם בפיקוח מלא או חלקי, עד שבית המשפט ישכנע כי מצב זה של ניכור והסתרה לא יחזרו על עצמם.

סנקציה נוספת בה נוהגים בתי המשפט- הוא חיוב ההורה המנכר בהשבת סכומי המזונות ששולמו עבור הילד/ה ואף הפסקת תשלומי המזונות מכאן והלאה.

סנקציה נוספת – היא באמצעות הגשת תביעה נזיקית נגד ההורה המנכר, קרי הטלת עונש כספי כנגד מי שמסית את הקטין מי שמטרפד את מוחו כנגד ההורה השני ובמילים אחרות – מי שפוגע בנפשו הרכה של הילד/ה.

ואילו סכומים פוסקים בתי המשפט ? הדבר תלוי ומשתנה בנתיים בין שופט לשופט, כ"א לפי השקפתו. עם זאת הענישה הכספית הולכת ומתעצמת גם מאחר והתופעה המכוערת הזו ממשיכה ונעשית ביודעין ותוך שקילה את הנזק- ואיך בדיוק בודקים פגיעה וכימות נזק נפשי- על כך בפרק אחר.

השבוע הטיל השופט ארז שני, על אמא (עורכת דין במקצועה) קנס כספי בסך "50,000 ₪ עבור כל שנת נתק או חלק ממנה, עד שהקטין יגיע לגיל בגרות".

נכחתי כבר בנסיוני לראות פסיקות גבוהות יותר, ובאופן אישי אומר, שלא משנה גם אם סכום הפיצוי יעמוד על סך של 50,000,000 ₪ לשנה או תקופה, הנזק והפגיעה בילד/ה וההשפעה של הנזק על העתיד שלהם- לא שווה את ההתעללות.

 

הכותבת: עורכת דין לורה מישוק – מומחית לדיני משפחה, גירושין, צוואות, הסכמי ממון וירושות | טל' לייעוץ 050-3738163

 

◼️ לקבוצת חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן

■ לקבוצת מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אורי קריספין

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן