מבזקים
טרגדיה בבית שמש: פעוטה כבת 3 חודשים נפטרה לאחר שככל הנראה נחנקה בביתה מהפכת האנרגיה ביהודה ושומרון: צו חדש יסדיר לראשונה את משק הגז הטבעי באזור מרדף באילת הסתיים במעצר: רכב גנוב עם לוחיות מזויפות נתפס, הנהג פסול לנהיגה בשלושה תיקים עפיפוניאדה לכל המשפחה באשקלון: ערב של עפיפונים, סדנאות ובועות סבון בכניסה חופשית רכש ענק בלאומית: דור מיכה סיכם במ.ס אשדוד נוער נתניה מנציח את הנופלים בדרך אחרת: פרויקט הפודקאסט שזכה באות הלכידות החברתית פרשת הענק במכס: 4 חשודים מאשדוד נעצרו בחשד לגניבת אלפי קרטונים של סיגריות מוברחות רוני סטולור נבחר למנהל בית הספר השש-שנתי "קמפוס הייטק היי" בחולון ארבעה מנהלים חדשים יעמדו בראש בתי ספר על-יסודיים בחולון "על הראש שלך אני אעמוד, אני לא יוצאת": העימות באור יהודה הציף את ההתמודדות של הורים לילדים עם צרכים מיוחדים אחרי דחייה בעקבות המלחמה: האימהות התאחדו מחדש במפגש מרגש של "המגדלור" בגבעת שמואל דור העתיד של קריית מלאכי: עשרות בני נוער זכו לאות הצטיינות על מנהיגות והתנדבות חשש לשימוש בחומרי החלקה לא מאושרים במספרה ביבנה; בעל העסק זומן לשימוע רגע של חרדה ביבנה: פעוטה ננעלה ברכב לעיני הוריה ראשון לציון: טבעות נתקעו על אצבעות אישה ממילואים לקריירה: אשקלון מרחיבה את המענים התעסוקתיים לתושבים תיעוד חריג ברחובות: נחש צפע גדול נצפה זוחל על כבלי חשמל לראשונה בירושלים: ליגת ספורט חדשה תחבר בין עמותות וארגונים חברתיים בעיר צעיר בן 18 נפצע קשה לאחר שנפל מגובה בערד יותר מ – 700 מחפשי עבודה הגיעו ליריד התעסוקה של אשדוד

מהפכת האנרגיה ביהודה ושומרון: צו חדש יסדיר לראשונה את משק הגז הטבעי באזור

בתום עבודת מטה בהובלת משרד הביטחון, פיקוד המרכז של צה״ל והמנהל האזרחי, חתם מפקד פיקוד המרכז על צו להסדרת משק הגז הטבעי ביהודה ושומרון.

בתום עבודת מטה בהובלת משרד הביטחון, פיקוד המרכז של צה״ל והמנהל האזרחי, חתם מפקד פיקוד המרכז על צו להסדרת משק הגז הטבעי ביהודה ושומרון.

לפי הגורמים המעורבים, מדובר במהלך ראשון מסוגו באזור, שמקים מסגרת רגולטורית כוללת למשק הגז הטבעי ומהווה בסיס לפיתוח תשתיות אנרגיה, הקמת מתקני הולכה וחלוקה והסדרת רישוי, פיקוח ואכיפה בתחום.

הצו נועד, בין היתר, להסדיר את תחומי ההולכה והחלוקה של גז טבעי, לקבוע מנגנוני רישוי ופיקוח, ולאפשר הקמת תשתיות וקווי הולכה חדשים. במערכת הביטחון מציינים כי המהלך נועד גם להסיר חסמים רגולטוריים ולבסס תשתית לפיתוח כלכלי ותעשייתי באזור.

עוד נמסר כי המהלך קודם בשיתוף משרד האנרגיה, הייעוץ המשפטי למערכת הביטחון, יועמ״ש איו״ש וגורמים ממשלתיים נוספים, כחלק ממאמץ רחב לקידום תשתיות ופיתוח אזורי.

שר הביטחון, ישראל כ״ץ, מסר:
“לאחר שאישרנו למעלה מ-100 יישובים חדשים ביהודה ושומרון ואת החזרת מחנות צה"ל לצפון השומרון, אנו ממשיכים בצעדים אסטרטגיים לחיזוק ההתיישבות ולשיפור איכות החיים באזור. הצו להסדרת משק הגז הטבעי מניע מהפכה אנרגטית וביטחונית בהתיישבות. הוא יניח לראשונה תשתית מודרנית למשק גז טבעי, יסיר חסמים רגולטוריים, יקדם פיתוח כלכלי ותעשייתי, יחזק את החוסן האזרחי ויכלול גם מרכיבי ביטחון משמעותיים. אני מודה לכל מי שהיה שותף לקידום המהלך. היום, יותר מתמיד, ההתיישבות ביהודה ושומרון חזקה מאי פעם. כך מחזקים את ההתיישבות – לא רק במילים, אלא במעשים: באמצעות ביטחון, תשתיות, אנרגיה ופיתוח שיבטיחו עתיד חזק ומשגשג ליהודה ושומרון”.

◼️ חדשות יהודה ושומרון בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן