מבזקים
תרחיש של פגיעת טיל ועשרות נפגעים: תרגיל חירום נרחב בדימונה תינוק בן חצי שנה וילדה בת 8 בין הנפגעים בתאונה סמוך למחלף רמלוד דרמה בקומה ה-11: לוחמי הימ"מ גלשו מהגג וחילצו אישה שאיימה לקפוץ | תיעוד אישום: תושב חולון אנס וביצע מעשים מגונים בשתי קטינות מתחת לגיל 16 מזעזע: הגיע לתקן מכונת כביסה סמוך לירושלים – ונאשם באונס ובמעשים מגונים בת 15 מואשמת שנהגה בטרקטורון ללא רישיון וקסדה בנתיבות כתב אישום נגד בן 16 בחשד לתקיפת אדם בנמל יפו גבעתיים: בת 45 נכוותה ממים רותחים בכל חלקי גופה תרחיש של פגיעת טיל בדימונה: כוחות החילוץ תרגלו פינוי עשרות נפגעים נשים, אופניים חשמליים ותחבורה שיתופית: המפגש שהתקיים בפארק התחנה בת"א אלימות, סמים ואלכוהול: כך מנסים באשקלון למנוע את המקרה הבא 690 מדבקות פנטניל ואלפי כדורים: כך פעלה לכאורה רשת התרופות המזויפות באר שבע שומרת על הישגי הבגרות: נתון הנשירה עומד על 0.6% באר שבע מצדיעה לאנשים שהשאירו חותם: אלה יקירי העיר לשנת 2026 לא רק שיפוץ: השדרוג החדש בסניף יד שרה בפתח תקווה איך ייראה שוק העבודה באשקלון בשנים הקרובות? כל הפרטים שיא חדש בבת ים: כמעט 93% זכאות לבגרות – והנתון שהוכפל בעשור שינוי בתחבורה הציבורית: איפה תצטרכו להמתין לקווים ליבנה ולאשדוד? בן 50 מכפר סבא תקף את ידידתו באלימות קשה והרג את כלבתו באמצעות פטיש וסכין רמלה: הגיעה למוסך עם רכבה לטיפול, התמוטטה במהלך הטיפול ומותה נקבע במקום

מהפכת השוויון בפונדקאות יוצאת לדרך | הורוביץ: "זה יום היסטורי למאבק הלהט״בי בישראל"

בעקבות החלטת משרד הבריאות להסדיר את הליך הפונדקאות לגברים יחידנים, הומואים וטרנגסג'נדרים החל מ-11 בינואר – בהתאם לפסיקת בג"ץ הפונדקאות מיולי 2021, העותרים לבג״ץ בנושא יואב ואיתי ארד-פנקס, עוז פרבין, יו״ר עמותת "אבות גאים", וסוכנות "תמוז" מברכים על הצעד: "מדובר בניצחון ויום היסטורי שבא בעקבות פסיקת בג"ץ שקבעה באופן חד-משמעי כי זוגות בני אותו המין יוכלו להביא ילדים בארץ בהליך פונדקאות וכי 'לא ניתן להשלים עם המשך הפגיעה הקשה בזכויות אדם הנגרמת כתוצאה מההסדר הקיים' – השר ניצן הורוביץ הבטיח וקיים״.

"כמו כן, זהו יום חג לחברה הישראלית בכלל ולקהילה הגאה בפרט – זאת בין היתר בשל הכנסת הקהילה הטרנסית לתיקון לחוק. עם זאת, המסע עוד לא תם: יש לדאוג בדחיפות למהלך המשלים של נושא תרומת הביציות – ולהשוות את זכויותיהם של גברים יחידנים, הומואים, טרנסים וטרנסיות לאלו של שאר האוכולוסיות בחברה הישראלית – בעיקר מבחינת ההיבט של מתן החזרי הוצאות שוויוניים במסגרת סל הבריאות והביטוחים המשלימים, שכן אין כל סיבה שהאוכלוסיות המדוברות ישלמו מחיר יקר יותר ומפלה".

השר הורוביץ: אנחנו עושים היסטוריה. בעוד שבוע: פונדקאות שווה לכולם

שר הבריאות ניצן הורוביץ ומנכ"ל המשרד פרופ' נחמן אש הציגו חוזר המעדכן את נוסח חוק הפונדקאות כך שתתאפשר גישה שווה להליך גם לגברים יחידים, לזוגות הומואים ולכל אדם בישראל החל מיום 11.1.22. לדברי הורוביץ: "זה יום היסטורי למאבק הלהט״בי בישראל ולחברה הישראלית כולה. אנחנו שמים סוף לעוול ולאפליה של שנים – מהפכת השוויון בפונדקאות יוצאת לדרך. כפי שהתחייבנו, החל מה-11 בינואר נאפשר גם לגברים יחידנים וגם לזוגות להטב"ים, ובעצם לכל אדם גישה שווה לפונדקאות בישראל.

חוזר המנכ"ל החדש מעגן את פסיקת בג"ץ וקובע בפשטות את מה שהיה אמור להיות לגמרי מובן מאליו – שיוויון. זה הכל, פשוט שיוויון. מעתה נתייחס לכל הורה ולכל משפחה באופן שווה. לכל אחד הזכות להורות. סטרייטים ולהט"בים יחידים וזוגות. הרחבנו את הפרשנות ואני שמח לעדכן שגם טרנסג'נדרים יוכלו לגשת להליך פונדקאות בישראל. המאבק לשוויון, של הקהילה הגאה ושל כל אדם, הוא המאבק שלי. כשר הומו שמכיר היטב את ההדרה והאפליה, הצבתי לעצמי כמטרה להפוך את משרד הבריאות לספינת הדגל של זכויות האדם והשיוויון. מערכת הבריאות הישראלית נהיית לאחת המתקדמות ביותר בעולם ביחסה ללהט"ב ולכל אדם. זו גאווה גדולה. יש עוד הרבה עבודה לפנינו במאבק לשיוויון מלא אבל רגעים כאלה הם בדיוק מה שנותן לי, ולכולנו, כוח להמשיך. היום אפשר להיות גאים בישראל".

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן