מבזקים
רחובות: חסימת תנועה ברחוב ענטין בשל עבודות יציקה מהתופת בכפר עזה למאבק על הצדק: שי לי עטרי לא שותקת תל אביב: כתב אישום בפרשת יונט קרדיט – גם משה כחלון נאשם 11 נפגעים קל בתאונה בין מספר כלי רכב ביגאל ידין בירושלים ירושלים: המשטרה תפצה מתיישבים בעקבות חיפוש במחסום אילת מכשירה מתווכים למהפכת ההתחדשות העירונית באר שבע: מחקר בסורוקה משנה את הגישה לאנטיביוטיקה אחרי קוצב לב חשוד בפריצה לדירה נעצר עם כפפות ו – 3,000 דולר התינוק אבינועם מאיר ז״ל הובא לקבורה אחרי האסון בכביש 1 ראשון לציון מחזירה את פסטיבל הספרים עם שמות ענק אור יהודה: רימון רסס הושלך לעבר בית עסק, ארבעה נפצעו פתח תקווה: קפיטריית ערב חדשה תגיע למחלקות הסגורות בגהה מרדף נדיר בנגב: זאב תועד רודף אחרי צביית נגב פתח תקווה: רוכב קטנוע בן 18 נפצע בתאונה עצמית באזור מצמצמים רכבים: "ימי איסוף הגזם" משתנים מהנובה לשולחן הפיתוח: הסטודנטיות מאשדוד שמקימות בית דיגיטלי לנופלים אזהרה לציבור: כל המוצרים האלה ירדו מהמדף בשבוע האחרון סביון חגגה שבועות: 24 תינוקות חדשים בטקס הביכורים אופקים מתרחבת: תיכון ממלכתי דתי חדש יוקם בעיר חוגגת 5 שנים ומתחדשת: מסעדת פלומינו משיקה תפריט שף מתחלף ובראנץ' משודרג

מהתופת בכפר עזה למאבק על הצדק: שי לי עטרי לא שותקת

אחרי ששרדה את 7 באוקטובר ואיבדה את בן זוגה יהב וינר ז״ל, שי־לי עטרי הובילה עם נעמה שחר מאבק לפרסום שם החשוד, יובל ווילנר, וזכתה לתמיכה ציבורית ופוליטית רחבה

התגובות הציבוריות והפוליטיות ממשיכות להגיע בעקבות פרסום שמו של יובל וילנר והמאבק שניהלו שי־לי עטרי ונעמה שחר להסרת צו איסור הפרסום בפרשה.
עבור רבים, הסיפור של עטרי הפך ביממה האחרונה לסמל נוסף של מאבק — לא רק על צדק אישי, אלא גם על הזכות של נפגעות עבירות מין להשמיע קול.

שי לי עטרי מוכרת לציבור הישראלי מאז 7 באוקטובר, אז שרדה את מתקפת חמאס בכפר עזה. בן זוגה, יהב וינר ז״ל, נרצח לאחר שנאבק במחבלים כדי לאפשר לה ולבתם התינוקת להימלט מהממ״ד. מאז הפכה עטרי לאחת הדמויות המזוהות עם סיפורי השורדים מהעוטף ועם ההתמודדות הנפשית והאישית שאחרי הטבח.
כעת היא נמצאת בלב פרשה נוספת, לאחר שנאבקה יחד עם נעמה שחר להסרת צו איסור הפרסום ולפרסום שמו של החשוד.

יו״ר הוועדה לקידום מעמד האישה, ח״כ מירב כהן, הביעה תמיכה פומבית בשתיים וכתבה: “שנים של שתיקה והסתרה הגיעו הבוקר לסיומן, בזכות המאבק של שי־לי ונעמה האמיצות. הבוקר הזה הבושה עברה צד, והאמת יוצאת לאור”.
עוד הוסיפה כהן:“אף אישה לא צריכה להמשיך להיענש אחרי פגיעה קשה, בהגנה על מי שפגע בה”.

גם יו״ר מפלגת הדמוקרטים, האלוף (במיל׳) יאיר גולן, פרסם הודעת תמיכה:“מחזק ביום הזה את שי־לי עטרי ונעמה שחר, על מאבק עיקש לפרסום שמו של החשוד באונס שלהן. זהו מאבק למען תיקון וצדק”.
עוד כתב גולן:“אתן ההוכחה שאסור להתייאש ולוותר. בנחישות ובאומץ שלכן אתן מעניקות כוח והשראה לנשים וגברים רבים, ומחזירות את הכוח לידיים של נפגעות ונפגעי אלימות מינית. עומדים לצידכן. מאמינים לכן”.

הפרשה כולה מעוררת בימים האחרונים דיון ציבורי רחב סביב היחס לנפגעות עבירות מין, סוגיית צווי איסור הפרסום והמאבק בין פרטיות החשודים לזכות הציבור לדעת.


◼️ חדשות עוטף עזה, מועצות אזוריות ומקומיות בווטסאפ לחצו כאן

צילום: רשתות חברתיות, לפי חוק זכויות יוצרים 27 א'

דילוג לתוכן