מבזקים
בן 60 מנתניה נפצע בינוני לאחר שלוחות גבס נפלו עליו ממנוף נס ציונה: כ – 400 בני נוער בנו לעצמם מחנה בלב יער בן שמן אחרי היוגה בפארק: סביון ממשיכה עם אימוני פילאטיס קהילתיים ללא עלות 50 מיליון שקל במקום קולנוע: כך הפך קניון שבעת הכוכבים למתחם האטרקציות החדש של הרצליה דרמה בראשון לציון: עסקת קניון הזהב בוטלה לפני החלטת רשות התחרות בעקבות השינוי בחוק: מתנדבים ברחובות, יבנה וראשון לציון יסייעו לדיירי דיור מוגן להגיע לקלפיות הקפאת חוות השרתים בישראל: הפרויקט בשוהם עשוי להחזיק ביתרון משמעותי פרשת השוחד ברשות המסים מסתעפת: החשד מוביל למשרד פקיד שומה פתח תקווה אירוע אלימות בירושלים במהלך הלילה: גבר נפצע קשה, נער בן 17 נפצע בינוני לילה סוער: הפגנות בירושלים ובבית שמש הובילו לחסימות כבישים ולהשבתת הרכבת הקלה תאונת שרשרת בכביש 3: חמישה נפגעים, בהם ילד פונו לבתי החולים קפלן ברחובות ואסותא באשדוד טרגדיה בכביש 6: בן 17 נהרג בתאונה קטלנית בין משאית לשני כלי רכב, סמוך למחלף קריית גת הודעה חריגה מדובר צה"ל ירושלים: אלרגיה חריפה סיכנה את חייו של צעיר תאונת דרכים באשקלון: הולך רגל כבן 50 נפצע בינוני ברחוב ההסתדרות שריפת סוללת ליתיום במרפסת דירה באשדוד נמל אשדוד נערך לגיוס של מאות מיליוני שקלים בבורסה: "הכפלנו את שווי החברה בשלוש שנים" נער בן 15 נפצע בינוני מפגיעת רכב בעת שרכב על אופניים בנס ציונה שלל פעילויות: זה מה שמחכה לתושבי מודיעין בהמשך השבוע רוכב אופנוע בן 23 נפצע קשה בתאונה סמוך לקריית גת

מה משותף לקוסמטיקאית מירושלים ורופא השיניים ממודיעין?

המבצעים נערכו כחלק מפעילות נרחבת של רשות המסים כנגד מעלימי מס והון שחור והמדיניות של הגברת פעילות האכיפה לשיפור ושימור יכולת ההרתעה

הקוסמטיקאית שניהלה שני יומנים נפרדים, ומסופון האשראי ש"משדר ישירות ליועץ המס": זה מה שגילתה היחידה הארצית לניהול ספרים במבצעי הביקורת שערכה

במהלך חודש מרץ ערכה היחידה הארצית לניהול ספרים ברשות המסים 4 מבצעי ביקורת, בערים רמלה, בית שמש, ירושלים, רמת גן, בני ברק ובאר שבע. במסגרת המבצעים נבדקו 144 עסקים וב-64 מהם נמצאו ליקויים חמורים של אי רישומי תקבולים או אי ניהול ספרים.

במקרים רבים קדמה לביקורת תצפית שנערכה על ידי המבקרים או קניית ביקורת מקדמית, במהלכן נמצאו עדויות להפרות.

כך למשל, במקרה של קוסמטיקאית מירושלים, נערכה תצפית במקום העסק ונראה כי קיבלה סך של 160 ₪ אותם לא רשמה בספרים. מבדיקת הספרים נמצא כי הקוסמטיקאית מנהלת יומנים כפולים: יומן אחד לרישום "אמיתי" של כל הלקוחות, ויומן נוסף שאת הנתונים בו היא מדווחת לרשויות המס. מבדיקה מדגמית לשנת 2023 נמצאו אי רישום תקבולים על סך 7,020 ₪ ומבדיקה לשנת 2024 נמצא כי לא נרשמו בספרים תקבולים בסך 10,030 ₪. לשאלת המבקרים מדוע לא נרשמו תקבולים אלו, השיבה בעלת העסק: "אני לא יודעת מדוע לא רשמתי את מה שמצאתם בביקורת, מהיום ארשום ולא אנהל יומנים כפולים".

בנוסף, ערכו המבקרים השוואות בין ספרי העסק לבין אמצעי התשלום השונים, לרבות יישומים מקוונים לתשלום ומסופי סליקה באשראי. כך למשל, נערכה ביקורת אצל רופא שיניים במודיעין, שבמהלכה נבדק יישומון מקוון לתשלום ונמצאו 5 עסקאות שלא נרשמו בספרי העסק. 4 עסקאות משנת 2022 על סך 7,944 ₪ ועסקה נוספת בסך 2,000 ₪ משנת 2023. לשאלת המבקרים מדוע לא נרשם התקבול, ענה הרופא: "מדובר שחברה שעלתה לארץ ועשיתי לה טיפול שיניים ופשוט שכחתי לרשום". בקיוסק בבני ברק נמצא מסופון לסליקת אשראי שלא היה מחובר כלל לקופה רושמת. לדברי בעל העסק "המסופון משדר ישירות ליועץ המס שלי וזה בסדר". מבדיקה מדגמית עולה כי רק ביומיים שקדמו לביקורת התקבלו בצורה זו תשלומים בסך 1,300 ₪ שלא נרשמו בספרי העסק.

בחלק מהמקרים הוזמנו בעלי עסקים לביקורת במשרדי מס הכנסה בעקבות מידע מודיעיני שנאסף בעניינם. כך למשל במקרה של יבואן רכב מדרום הארץ שעבד במקביל בשיפוצים. במהלך הביקורת במשרד נבדק חשבון הבנק שלו ונמצא תיעוד להפקדה של 2 צ'קים בסך 6,900 ₪ אשר בגינם לא נמצא רישום בספרים. לשאלת המבקרים מדוע לא נרשמו הצ'קים השיב בעל העסק: "הלקוחות סגרו את החנות ונתנו לחייבים שלהם להעביר לי כסף דבר שיצר בלבול".

מבצעים אלה נערכו כחלק מפעילות נרחבת של רשות המסים כנגד מעלימי מס והון שחור. זאת, במסגרת המדיניות של הגברת פעילות האכיפה לשיפור ושימור יכולת ההרתעה, בין היתר על ידי עריכת מבצעי שטח, שמטרתם להביא לדיווחי אמת ולגביית מס אמת ובכך להגביר את השוויון בנטל בקרב האזרחים.

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: freepik

דילוג לתוכן