מבזקים
באר יעקב: פעוטה כבת שנה וחצי ננעלה ברכב – וחולצה בנס תוך דקות ספורות תקרית קשה בדרום לבנון קטין בן 15 נעצר בבלומפילד בחשד שתקף קצין משטרה אשדוד, גן יבנה וקריית מלאכי: תרגיל חירום רחב מחר בדקו את המזווה: ריקול למוצר מזון שנמכר בישראל אשדוד: בן 17 נפצע בתאונה עם קורקינט חשמלי ראש עיריית ראש העין פנה לבן גביר: "להכיר בכל העיר כיישוב זכאי לרישיון נשק" יבנה הצדיעה לגיבורים: טקס מרגש לציון 81 שנה לניצחון על הנאצים אוהדים נעצרו לפני המשחק בבלומפילד – סכין וסמים נתפסו באוטובוס אשקלון מצדיעה למורים: עוגות, שלטים וברכות בכל בתי הספר בעיר בנימין: קטינים נתפסו “על חם” בעסקת סמים דרך טלגרם – כתב אישום הוגש החל ממחר: פיקוד העורף משנה את זמני ההתגוננות צפון בית שמש: הקואליציה מתרחבת – מהלך פוליטי שמחזק את גרינברג בעיר רמת גן ממשיכה במיגון: ממ״ד חדש הוצב במעונות התמרים ירושלים נפרדת ממנוע הפיתוח: מנכ"ל מוריה גלעד בר-אדון הודיע על פרישה אחרי מהפכת תשתיות חסרת תקדים כביש 60: נהג ללא רישיון הסיע 20 ילדים ברכב עם לוחית מזויפת – הרכב הושבת הפרקליטות דורשת להחמיר בעונשו של רונן ואזנה בפרשת ההתעללות בבני ברק בית הספר "שיבולים" במודיעין נבחר לפרויקט ארצי לחיזוק הזהות הישראלית אור יהודה חוגגת בענק: אלפי תושבים ביומיים של אירועי ל"ג בעומר "על כפיו יביא" חוזר הביתה: רמלה הנציחה את המשורר והפזמונאי יורם טהרלב ז״ל

מוכרי דירות ברחובות הורידו מחיר בכ-5% בממוצע במחצית הראשונה של 2024

ניתוח מיוחד של נתוני ההתפשרויות ביד2 מגלה, כי ברחובות הפער בין המחיר המבוקש של הדירה לבין מחיר המכירה בפועל עמד על 111 אלף שקל

השפעות מלחמת חרבות ברזל, כמו גם עליית הריבית החדה מאז אפריל 2022 ומצוקת הדיור המתמשכת בארץ, באים לידי ביטוי בהורדות מחירים בשוק הדירות מיד שנייה.

מניתוח נתוני ההתפשרויות של נדל"ן למכירה באתר יד2 לסיכום המחצית הראשונה של 2024, וכן נתוני רשות המיסים, עולה כי מוכרי הדירות בעיר רחובות הורידו מחיר ב-4.5% בממוצע במחצית – כך שדירה בעיר נמכרה ב-2.405 מיליון שקל בממוצע, בהשוואה למחיר של 2.516 מיליון שקל שהתבקש במודעת המכירה שעלתה באתר יד2 – פער של כ-111 אלף שקל.

הניתוח התבצע על רקע יריד הדירות החדשות "נדלניישן" של יד2 שיתקיים ב-20-21 בספטמבר באקספו תל אביב, שבו יוצעו למכירה אלפי דירות במאות פרויקטים ברחבי הארץ. ההתפשרויות נמדדו בהשוואה שבין מחיר הדירה המבוקש במודעה, לבין מחיר המכירה הממוצע בפועל ע"פ נתוני רשות המיסים. הניתוח בחן את הפער במחירים במס' מדדים שונים כמו סוג דירה, מס' חדרים, וכן בהתפלגות לפי אזור ועיר בארץ.

בהתפלגות הנתונים לפי גודל דירה, עולה כי שיעור ההתפשרות הארצי החד ביותר היה בדירות 1-1.5 חדרים ובדירות 7 חדרים ומעלה – 8% ו-7.8% בהתאמה. בדירות בנות 2-2.5 חדרים שיעור ההתפשרות עמד על כ-7%, בדירות 3-3.5 חדרים על 6.5% ובדירות בנות 4-4.5 חדרים שיעור ההתפשרות עמד על 6%.

באזור תל אביב נרשמה ירידת מחיר בשיעור הגבוה ביותר (7.1% בממוצע), לאחר מכן באזור הצפון והעמקים (6.7%), באזור הדרום (6.5%), והשרון (6.4%). באזור המרכז והשפלה שיעור ההתפשרות היה הנמוך ביותר (5.6%).

איילת ניצן, סמנכ"לית השיווק של יד2, מסבירה כי "נתוני ההתפשרויות באים לידי ביטוי במו"מ על מכירה הדירה, ומשקפים ירידה יחסית בביקוש לדירות יד שנייה, עקב השפעות המלחמה על שוק הנדל"ן הישראלי. ניתחנו את הנתונים לקראת יריד הדירות החדשות 'נדלניישן' שיתקיים ב-20-21 בספטמבר באקספו תל אביב, ומצאנו כי ההתפשרויות נובעות מחד מהצורך של הרוכשים בדירות עם ממ"ד, שפוגש היצע נמוך של דירות כאלה. מאידך, הן נובעות מהצעות מכר מפתות לדירות חדשות, עם תנאי תשלום מפתים כגון תשלום מקדמה נמוכה עם החתימה ודחיית יתרת התשלום לזמן האכלוס, או פטור מריבית והצמדה. הירידה היחסית בביקוש לדירות מיד שנייה חייבה את המוכרים להתפשר על מחיר הדירה, ולהוריד מחירים".

◼️ לחדשות רחובות והסביבה לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן

◼️ לקבוצת מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

צילום: עיריית רחובות

דילוג לתוכן