מבזקים
צפו: יירוט מוצלח מחוץ לשטח העיר אילת; אין נפילות אילתים, האם ראיתם את הנערה הנעדרת מרמלה? ייתכן ונמצאת בעיר נהג נמלט, פגע בניידת וברח לחברון – נעצר כעבור יממה במהלך מעצר מבוקשים בטמון: רכב האיץ לעבר הכוחות, ארבעה נהרגו גני תקווה: שני נהגים נעצרו אחרי עימות אלים ברחוב ההדרים 135 רחפנים אסורים נתפסו בחנות צעצועים בחברון, בעל העסק נעצר מכפר עוריף עד חברון: פשיטות ביהודה ושומרון חשפו נשקים ותחמושת מחפשים אהבה דווקא עכשיו? בגבעת שמואל מזמינים להרצאה מיוחדת על זוגיות בזמן מלחמה דרמה בראשון לציון: תינוקת ננעלה ברכב וחולצה תוך דקות אזרחית זרה עוכבה בדרום הר חברון והועברה לבחינת גירוש עוגה אחת, חיבוק גדול: יבנה התגייסה למען משפחות המילואים מזרח ירושלים: בן 18 נעצר, דגלי חמאס וחומרי הסתה נתפסו חשד להצתה ברמלה: בית כנסת ומתחם מזון עלו באש המשטרה עצרה חתן לפני שבע ברכות: חשד לעבירות מין בירושלים בית שמש מחזקת את ההסברה לחרדים: הנחיות חירום גם בטלפון כשר דימונה: הלימודים לא נפתחו – ואז נשמעו אזעקות באזור תאונה בכביש 411: שני פצועים פונו לבית החולים 5 מתכונים קלים ומהנים להכנה עם הילדים בזמן המלחמה: מטבח של חוסן ויצירה כרמל שאמה הכהן לתושבים, לאחר שיגור הטיל מלבנון: "עם הנצח לא מפחד – זה קטן עלינו" תחזית מזג האוויר: מהפך בטמפרטורות – מגשם מקומי ועד לשרב ואובך

מוקד תיירות חדש בדרום: נחנך מרכז המבקרים מצפה שדרות

הפרויקט תוכנן ובוצע במהלך חמש השנים האחרונות, במהלכן שופצה והונגשה הגבעה והוקמה בה "אנדרטת הארבעה" – אנדרטה לזכר ארבעת נופלי מנהרת ניר-עם במבצע "צוק איתן".

בטקס חגיגי נחנך "מצפה שדרות" – מרכז מבקרים חדשני וייחודי, במעמד שר התיירות חיים כץ, ראש עיריית שדרות, אלון דוידי מנכ"לית קרן היסוד, עדנה ויינשטוק-גבאי, מנכ"ל משרד התיירות, דני שחר ומנכ"ל החמ"ת, אלעד ארנפלד.

מרכז המבקרים מציע חוויית ביקור ייחודית ומשמעותית עבור מבקרים מהארץ ומהעולם הכוללת סרט המתאר את ההתמודדות הביטחונית של העיר שדרות לאורך השנים, דרך עיניהם של תושביה. הסרט מדגיש את עוצמת החוסן והרוח של תושבי העיר. המרכז מציע גם חווית מציאות מדומה (VR) אודות סיפור הקרב ב-7.10 ברחבי העוטף, בשיתוף עמותת "ישראליז". בנוסף, עומדים לרשות המבקרים חנות נוחות, שירותים והנגשה מלאה לגבעת התצפית – גשר ומעלית, שנוספו לאחרונה בסיוע משרד התיירות.

מרכז המבקרים שופץ במימון משרד התיירות, קרן היסוד, עיריית שדרות והקרן לפיתוח שדרות ובביצוע של החמ"ת.

מלבד ביקור במרכז "מצפה שדרות", יוכלו הבאים להנות גם מתצפית ב"גבעת קובי" הנמצאת בסמוך, בנקודה אסטרטגית המשקיפה על צפון רצועת עזה, דרום העיר אשקלון, העיר שדרות ודרום הרי חברון.

הפרויקט תוכנן ובוצע במהלך חמש השנים האחרונות, במהלכן שופצה והונגשה הגבעה והוקמה בה "אנדרטת הארבעה" – אנדרטה לזכר ארבעת נופלי מנהרת ניר-עם במבצע "צוק איתן".

המרכז נפתח לקהל הרחב והוא מהווה נקודת ציון משמעותית נוספת בעיר כחלק ממערך התיירות המשמעותי שמובילה תיירות שדרות.

שר התיירות, חיים כץ: "חנוכת מרכז המבקרים, כשבסמוך נשקף סמל הרוע והאכזריות, היא הוכחה לחוסן של תושבי שדרות, האמונה בעתיד טוב יותר, וההכרה בזכותנו לבנות ולהיבנות בארצנו. משרד התיירות השקיע בשנים האחרונות כ-16 מלש"ח בפיתוח תשתיות בעיר. המרכז החדש, מציע חווית מבקר איכותית, מונגשת ומעוררת השראה. אני קורא לכל אזרחי ישראל – להגיע לשדרות ולחזק את העיר, הקהילה והעסקים".

ראש העיר, אלון דוידי, אמר בטקס: "המקום הזה שאנו חונכים מיוחד מכמה סיבות. ראשית, המיקום שלו, סמוך למצפה שדרות, 1.2 ק"מ בסה"כ מגדר הגבול, זו העוצמה והחוסן של העיר שדרות. שנית, הבשורה הגדולה של הבאת עשרות אלפי תיירים לעיר שיכירו וילמדו על ההתמודדות והגבורה של תושבי שדרות לאורך השנים במציאות הביטחונית הזאת ושלישית, עיצובו המיוחד של מרכז המבקרים על ידי סיון פריאנטה, אשתו של קובי ז"ל, שנרצח ב-7/10, וראינו אותו בסרט שמוקרן פה. היא הפכה את המקום לפנינה. את הכאב ואת העצב של המשפחות השכולות לא ניתן למלא. מה שסיון עשתה פה, הוא ניצחון גדול שלנו, שהיא מובילה אותו פה יחד עם שאר האנשים היקרים בתיירות, בקרן, במשרד התיירות, בחכ"ל, בחמ"ת ובקרן היסוד".

מנכ"לית קרן היסוד, עדנה ויינשטוק-גבאי : "קרן היסוד גאה להיות שותפה להקמת מצפה שדרות – יוזמה שמחברת בין תיירות, חינוך והנצחה, ומאפשרת לכל מבקר להתחבר לסיפורי הגבורה של העיר שדרות ולחוסן יוצא הדופן של תושביה בדרך חדשנית ונגישה. תורמי קרן היסוד בעולם גאים לקחת חלק בהקמת מרכז המבקרים והמצפה, שהינם סמל לרוח המקומית, לעוצמתה ולעמידה האיתנה של העיר, גם ברגעים הקשים ביותר. מאז תחילת המלחמה קרן היסוד פועלת כתף אל כתף עם הרשויות והתושבים – מהסיוע המיידי ועד לשיקום ארוך טווח, כחלק מהמחויבות שלנו לחיזוק החברה הישראלית כולה".

רו״ח אלעד ארנפלד, מנכ״ל החברה הממשלתית לתיירות: ״היום אנחנו חונכים חוויה תיירותית, טכנולוגית, ערכית – המחברת בין נוף לעומק, בין סיפור מקומי לרוח לאומית. החברה הממשלתית לתיירות גאה לקחת חלק בפרויקט חדשני זה המאפשר חוויית ביקור נגישה ומותאמת לכל אחד ואחת לצד הטכנולוגיות המתקדמות ביותר. אני מודה למשרד התיירות, לעיריית שדרות ולכל הגורמים שהובילו ולקחו חלק בפרויקט ובעיקר, תודה לכם, תושבי שדרות, על החוסן והנחישות".

◼️ הצטרפו לחדשות שדרות בווטסאפ לחצו כאן

צילום: גולן סבג

דילוג לתוכן