
רשות המסים הודיעה כי החל מאתמול, מתנות שמקבל בעל האירוע – חתונה, בר/ת מצווה, ברית וכד' – פטורות ממס עד רף של 1,500 שקל מכל זוג אורחים, וכל סכום מעל הסף הזה יחויב במס כהכנסה.
סף שקבע בשבוע שעבר בית המשפט המחוזי בת"א כרף המתנות המקסימלי שיכול רב מקובל, בעל חצר, לקבל מאורחים המגיעים לאירוע שהוא עורך, מבלי שיחויב במס הכנסה. מעבר לרף ה-1,500 שקל מתנה לזוג, נקבע – מדובר בהכנסה של החצר החייבת במס, ולא במתנה עבור האירוע הפטורה ממס.
עו"ד לירן זילברמן מומחה לעבירה צווארון לבן "מדובר בהחלטה לא ישימה בשום רמה, הרי אפילו דירה שנתנה במתנה לא מחוייבת במס, סביר להניח שהמסר שבית המשפט מנסה להעביר מיועד בעיקרו לחצרות רבנים ולא לנו האזרחים, אך עם זאת לא אתפלא אם נגלה שימוש לרעה בהחלטה זו של אזרחים שונים עם מניעים נקמניים".
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








