מחאת החקלאים מתרחבת: הפגנות צפויות בגדרה, רחובות, אשדוד, אופקים ועד אילת

מחאת החלב מתרחבת, חסימות צפויות מחר בצמתים מרכזיים נגד רפורמת החלב

מאות חקלאים ורפתנים מכל רחבי הארץ צפויים להפגין ביום שני הקרוב, ה- 5.1, בשעה 09:00 בעשרה צמתים ברחבי הארץ זאת בעקבות רפורמת החלב אשר עשויה לפגוע אנושות בענף ולסגור כ-400 רפתות במושבים ובקיבוצים בפריפריה וכתוצאה מכך לפגוע בביטחון המזון של ישראל.
הרפורמה אף צפויה לפגוע בכלל גידולי השדה שנשענים על ענף החלב ומספקים לרפתות מזון גס ותוביל לנטישת קרקעות חקלאיות בכל רחבי המדינה מהגליל ועד הערבה.

בנוסף ההפגנות הן בעקבות מדיניות הממשלה לייבא מוצרים חקלאיים ללא מכס מארה״ב וממדינות נוספות ולייצא עם מכס, ללא תמיכות והגנות על החקלאות המקומית, אשר תיפגע אנושות בכלל הענפים החקלאיים!

החקלאים והרפתנים צפויים להפגין בעשרה מוקדים ברחבי הארץ ולגרום לשיבושי תנועה. ההפגנה תתחיל בשעה 08:30 להתכנסות ושיירות טרקטורים וכלים חקלאיים לצמתים ובשעה 09:00- יחלו ההפגנות.

מיקומים:
בצפון: צומת הגומא, צמח, בית הנצי״ב ומגידו.
מרכז: צומת חפר וביל״ו.
דרום: צומת גילת, קסטינה וקטורה.

יו״ר התאחדות חקלאי ישראל ומזכ״ל תנועת המושבים, עמית יפרח: ״מאות חקלאים ורפתנים בכל רחבי הארץ יצביעו ביום שני ברגליים ויאמרו לממשלת ישראל- עד כאן! אנחנו לא ניתן שכ-400 רפתות שרובן מושביות ייסגרו. מדינת ישראל מפקירה את החקלאים ותוקעת סכין בגב של הרפתנים והחקלאים שיושבים על גבולות המדינה ומכבדים אותה עד לתלם האחרון .
רפורמת החלב אינה רפורמה. היא חיסול החקלאות וביטחון המזון והפקרה של יישובי הגבול. מדינה שמוותרת על החלב שלה ועל החקלאות שלה מוותרת על החוסן הלאומי שלה. בנוסף מדיניות הממשלה לייבא מוצרים חקלאיים ללא מכס מארה״ב וממדינות נוספות היא מכירת החיסול של החקלאות הישראלית.

יו״ר המרכז לשלטון אזורי וראש המועצה האזורית מרחבים, שי חג׳ג׳: ״הרפורמה בענף החלב תגרום לסגירה של מאות רפתות ולפגיעה בפרנסתם של אלפי אנשים, מה גם שרוב הרפתות נמצאות בישובי פריפריה ועל המדינה לסייע להם ולא לפעול כדי להזיק להם.
הרפורמה המוצעת על ידי האוצר לא תביא לירידה במחירי החלב אלה להיפך. ראינו זאת בבשר, בחמאה ובדגים שהמחירים לא ירדו.
אני מצפה מהממשלה להסיר את הרפורמה מחוק ההסדרים ולשבת איתנו על מנת להגיע להסדר הוגן עבור הצרכנים ועבור החקלאים.
הרפתות יושבות במועצות האזוריות ואנו פועלים שבכל צומת וצומת ברחבי הארץ יגיעו גם ראשי מועצות שמביעים תמיכה במאבק זה״.

מזכ״ל התאחדות חקלאי ישראל, אורי דורמן אומר: ״דווקא בשעה זו, כאשר ברור לכולם שביטחון המזון של אזרחי ישראל נשען על החקלאות הישראלית ועל החקלאים בגבולות ולאורכה של הארץ, בוחרת ממשלת ישראל לפגוע אנושות בענף החלב, כתוצאה מפגיעה זו יפגעו ענפים נוספים כדוגמת ענף גידולי השדה שמספק מזון לרפתות וכתוצאה מכך ינטשו שטחים רבים בעיקר בפריפריה, בנוסף כלל הייצור המקומי החקלאי יפגע כתוצאה מיבוא מוצרים חקלאיים ללא מכס ,יצוא עם מכס מארה״ב ולארה״ב, כל זאת ללא תמיכה בחקלאות המקומית ,דבר שאין לו אח ורעה בעולם המודרני שפועל ודואג לבטחון המזון שלו ולחיזוק החקלאות. מאות חקלאים מכל רחבי הארץ יצאו ביום שני לצמתים כדי להעיר מדינת ישראל מהתרדמת שלה. לא ניתן יד להפקרת החקלאות הישראלית״.

ליאור שמחה, מזכ״ל התנועה הקיבוצית: ״הרפורמה במשק החלב היא לא תכנית להוזלת מחירים, כי ברור לכולם שהיא לא תוזיל שקל במוצרי החלב.
זו עוד רפורמה מבית היוצר של אגף התקציבים ופורום קהלת שנועדה לשנות את הבסיס הערכי של מדינת ישראל.
ממדינה יצרנית המחזקת את הפריפריה ויישובי קו הגבול למדינה של מעאכרים ומתווכים שנשענת על חסדיהן של מדינות העולם״.

דגן יראל, מנכ״ל התאחדות יצרני החלב: "בשעה גורלית לעתיד החלב הישראלית והחקלאות המקומית כולה, מאות רפתנים וחקלאים הצביעו ברגליים נגד רפורמת החלב שמקדם שר האוצר ומשמעותה הברורה: סגירתן של 400 רפתות בגבולות ובפריפריה. רפורמה זו תביא לנזק לאומי שקשה לדמיין, בלי תועלת לצרכנים. מעבר לחיסול החלב הישראלי ותלות מוחלטת בייבוא חלב ממדינות עוינות, אנו נראה נטישת אדמות, דילול ההתיישבות במקומות אסטרטגיים ופגיעה אנושה בכל המרחב החקלאי. על משרד האוצר להתעשת, להוציא את הרפורמה מחוק ההסדרים ולקיים שיח ענייני ושקוף עם כלל הגורמים, טרם מימושן של תוצאות הרות-אסון".


◼️ חדשות נתניה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות אשקלון והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות אשדוד והסביבה בווטסאפ לחצו כא

◼️ חדשות גדרה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות רחובות והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️  חדשות נס ציונה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות נתיבות והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות אופקים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות קריית מלאכי, באר טוביה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות אילת והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

◼️ חדשות הערבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: FREEPIK

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אופקים

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן