מבזקים
דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין חושף את פרטי האסון בלבנון אבל כבד בהרצליה ובמועצה האזורית בנימין: אלה שמותיהם של שני לוחמים נוספים שנפלו בלבנון ארבעה פצועים בהתנגשות בין שני רכבים ברמלה, הובהלו לאסף הרופא תאונה קשה בחולון: ילד בן 6 נפגע מאוטובוס תאונה בשדרות: נערה כבת 14 נפגעה מרכב ברחוב רוטשילד לפני שבת: גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בתוך רכב באשקלון חשש לחיי נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני משקה אחד, ארבעה טעמים: חליטת הקיץ הטרופית שתקרר לכם את היום במקום פרסומות: תחנת הרכבת הקלה בתל אביב תתמלא ביצירות בהשראת שירה עברית אשקלון, רמת השרון, יהוד, גני תקווה ואילת ברשימה: עשרות רשויות עלולות לאבד את תקצוב רכזי הלהט"ב לאור האסון הכבד בלבנון: בוטל אירוע קבלת השבת עם קוקו מאילת בקניון בבאר יעקב עוזי הכוהן קולע בול: תחזית אסטרולוגית לשבוע שבין 19/06/26 ועד 25/06/26 זמני כניסת השבת ויציאת השבת 19-20.6.26; פרשת חקת תיאטרון רמלה מגיע לראשונה לתל אביב עם הקומדיה החדשה "הכל עובר עליך" מפקד גדוד 52, סא"ל דור גדליה בן שמחון, נפל בקרב בדרום לבנון; שלושה לוחמים נוספים נפלו – שמותיהם לא הותרו לפרסום דחייה במועד: מפגש התושבים להצגת תוכנית המתאר הכוללנית של רחובות יתקיים ב-13 ביולי תחזית מזג האוויר: התראה מטאורולוגית בישראל; מה צפוי בסוף השבוע?

מחדל הסברה ברחובות – פיצוץ אדיר שנשמע ברחבי העיר

בהלה מיותרת בעיצומו של בוקר מתוח: קולות נפץ עזים שהרעידו הבוקר (שני) את העיר רחובות עוררו פאניקה רבה בקרב אלפי תושבים, שחשבו כי מדובר באירוע ביטחוני. בדיעבד התברר כי מדובר בפיצוץ מבוקר שביצעה המשטרה סמוך לבית העלמין גורודסקי. התושבים זועמים על חוסר העדכון המוקדם, וגם בעירייה תוקפים ומודים: "רואים את הדבר בחומרה רבה".

 

תושבי רחובות, ובפרט אלו המתגוררים בשכונות המזרחיות של העיר, חוו הבוקר דקות ארוכות של חרדה ובהלה עמוקה. בשעה האחרונה נשמעו באזור קולות נפץ חזקים והדי פיצוצים שהרעידו את הבניינים. בעיצומה של תקופה ביטחונית רגישה ומתוחה במיוחד, תושבים רבים מיהרו למרחבים המוגנים, הציפו את מוקדי החירום העירוניים והמשטרתיים וניסו להבין האם העיר נמצאת תחת מתקפה.

רק בחלוף דקות ארוכות ומורטות עצבים, שחררה העירייה הודעת הרגעה רשמית לפיה מקור הרעש הוא פעילות חבלנית מתוכננת של משטרת ישראל – אולם בשטח הרוחות סוערות, והתושבים מפנים אצבע מאשימה וזעם רב הן כלפי המשטרה והן כלפי העירייה על כך שלא דאגו לעדכן את הציבור מבעוד מועד.

על פי תגובת העירייה לנושא לאחר פניית חדשות 08, הפיצוץ המבוקר בוצע על ידי חבלני משטרת ישראל באזור מזרח העיר, בשטח פתוח הסמוך לבית העלמין העירוני ברחוב גורודסקי. מדובר בפעילות מבצעית יזומה ומתוכננת מראש של המשטרה, שנועדה להשמיד בבטחה אמצעי חבלה (ככל הנראה פריטי אמל"ח או נפצים מסוכנים שנחשפו) וזאת במטרה להבטיח את שלום הציבור ולמנוע אסון.

במשטרה ובצידי הרשות המקומית מבהירים בשלב זה כי הפעילות הסתיימה בהצלחה, אמצעי החבלה הושמדו לחלוטין, ואין עוד כל סיבה לדאגה, חרדה או בהלה מצד התושבים במרחב.

מהעירייה נמסר באופן רשמי: "אנו רואים בחומרה את העובדה שהפעולה המדוברת בוצעה מבלי שהעירייה והתושבים עודכנו על כך מראש, דבר שגרם לחשש כבד ומיותר בקרב הציבור הרחב".

מערכת חדשות 08 קוראת למפקדי המחוז והתחנה – שקיפות והודעות מוקדמות הן חובה, במיוחד בימים אלו. שמרו על עצמכם והמשך יום שקט לכל תושבי רחובות.


◼️ חדשות רחובות והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: FREEPIK

דילוג לתוכן