מבזקים
מזג האוויר בסימן התחממות: עלייה הדרגתית בטמפרטורות לאורך סוף השבוע דובר צה"ל: לוחמי חטיבת 'הנגב' והחטיבה הצפונית חיסלו מחבלים שאיימו על הכוחות ברצועת עזה פצוע הפיגוע ליד עפרה משחזר: "הם התחילו בלינץ', חטפתי אבנים ואיבדתי את ההכרה" חשד לרצח כפול בצומת אחיסמך: שני גברים נורו למוות ברכבם הנשיא הרצוג, שר הביטחון כ"ץ והרמטכ"ל זמיר עם 120 מצטייני הנשיא לשנת תשפ"ו ידידים אילת קיימו את תהלוכת העצמאות המפורסמת; אלי לנקרי: "אתם מסמלים עבורי את הדברים הטובים ביותר – את הערבות ההדדית והאחדות" אירוע חריג באופקים אירוע אלימות בספורטק ברחובות; 3 פצועים במצב בינוני כבאות והצלה לישראל: לוחמי האש נאבקו בשריפת ענק באתר בנייה בבת ים ובדליקה קטלנית בדירת מגורים בתל אביב בנימין נתניהו: "אנחנו ערוכים לכל תרחיש – בהגנה ובהתקפה" הפנינג הוקרה חגיגי למתנדבים, עובדים ובני משפחותיהם בקריית מד"א ברמלה צביקה ברוט הגיע לאירוע העירוני בהשתתפות ילדים עם צרכים מיוחדים: "אצלנו לא משאירים אף אחד מאחור – כולם חוגגים ביחד" תומר סלומון מגן יבנה: "כנכד לניצול שואה, אני מרגיש מחויבות עמוקה להמשיך לשאת בגאווה את הערכים והמורשת" רס״ל א', מרחובות, בטקס המשואות: "השתתפות בטקס היא הגשמת חלום ורגע מרגש במיוחד" קריית מלאכי: צעיר אותר בכביש עם חבלות בראשו ובגפיו סמוטריץ׳ ודגן רקדו בשא-נור: ״ושבו בנים לגבולם״ אירוע חמור בסמוך ליישוב עפרה שבבנימין: עשרות פורעים ערבים תקפו קבוצת מטיילים בסלעים ובאבנים מטווח קרוב הוגשה הצהרת תובע נגד תושב אבו גוש החשוד בתקיפת אחותו באמצעות סכין כביש 38: רוכב אופנוע נפגע חזיתית מרכב ונחבל בגפיו חגיגות בסימן כחול-לבן: כך נראו אירועי יום העצמאות הצבעוניים ביהוד-מונוסון

מחדשים את ישראל באחריות: כך נשמור על בטיחות הילדים בזמן נטיעות ט"ו בשבט

"חלקם של הילדים באירועי הנטיעות חשובה גם היא, שכן היא מסמלת את עבודת האדמה הנעשית על ידי דור העתיד של ישראל. אנו מאחלים לכולם חג אילנות שמח ומלא בתקווה"

לאחר הרס היישובים והשטחים החקלאיים ב-7.10 כ-400 אלף נטיעות ייערכו השנה בט"ו בשבט באתרי קק"ל בצפון, מרכז ודרום הארץ. אלפי ילדים לוקחים וייקחו חלק באירועי הנטיעות עם משפחותיהם. לרגל ט"ו בשבט מנהלי הבטיחות של קק"ל ושל המוסד לבטיחות ולגיהות מציגים: הנחיות לנטיעה בטוחה בשטח שכל משפחה חייבת להכיר.

צמיחה ממשבר: חג ט"ו בשבט נערך באתרי קק"ל עם אלפי משפחות וילדים שהשתתפו בפעילות. קק"ל הזמינה משפחות וקבוצות מאורגנות לקחת חלק מהאירועים השונים במרחבים. השנה ישנה חשיבות עליונה באירועי הנטיעות בזמן הלחימה, המסמלים את התחדשותה של מדינת ישראל.

לרגל חג ט"ו בשבט, מנהל הבטיחות של קק"ל והמוסד לבטיחות ולגיהות יצאו במקבץ הנחיות בטיחות לנטיעה בטוחה:

ד"ר מיקי וינקלר, מנכ"ל המוסד לבטיחות ולגיהות מסביר שליום השתילה עצמו יש להתכונן מספר ימים מראש ולבדוק את השטח המיועד לנטיעות. ההכנות כוללות, לא אחת, בדיקה מקדימה שאין במקום המיועד לשתילה סיכונים או מפגעים ובכלל זה אריזות של חומרי הדברה, בורות פתוחים, פסולת, מכשולים ועוד. ביום השתילה עצמו מביאים לשטח את העצים והצמחים המיועדים לשתילה, חופרים בור עבור כל צמח ושותלים את הנטע במקום המיועד לו.

אורי שמואלי – מנהל בטיחות ארצי בקק"ל:" מסביר כי שטחי הנטיעות נבדקו ע"י העובדים האמונים לכך שהסירו את כל המכשולים והמפגעים. בנוסף, בורות הנטיעות הוכנו בהתאם וכי על הנוטעים לשים לב לנוטעים אשר נמצאים עימם בשטח. בסיום הנטיעה, מומלץ לנקות את הידיים טרם אכילה ושתיה.

כמו כן, יש להישמע לקול המדריכים אשר יתנו הנחיות בטיחות לנוטעים וכמובן באם ישנן שאלות או התלבטויות יש לפנות למדריכים. ובסיום דבריי אומר שדווקא בתקופה קשה זו, אנו שמחים לקדם את אירועי ט"ו בשבט המסמלים את הצמיחה המחודשת של מדינת ישראל מתוך המשבר והקושי. חלקם של הילדים באירועי הנטיעות חשובה גם היא, שכן היא מסמלת את עבודת האדמה הנעשית על ידי דור העתיד של ישראל. אנו מאחלים לכולם חג אילנות שמח ומלא בתקווה".

מנכ"ל המוס"ל, ד"ר מיקי וינקלר סיכם ואמר: "בט"ו בשבט ישנה עליה מבורכת בכמות בני הנוער, המשפחות והילדים שלוקחים חלק בפעילות הנטיעות בשטח. חשוב להכיר ולזהות את הסיכונים מיד עם הכניסה לשטח הנטיעות, להקפיד על מילוי הנחיות ודגשי הבטיחות וזאת בכדי להימנע מפגיעות ולשמור על בריאות הנוטעים. אני מאחל לכולם חג אילנות שמח ובטוח".

◼️ חדש! לקבוצת חדשות בווטסאפ – הורים וילדים לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

צילום: יח"צ

דילוג לתוכן