מבזקים
סמוך לחצות ולאחר שעות של פעילות, מתנדבי זק"א סיימו את עבודתם בדירת הרצח ברחובות אלה המלאכים מקריית גת שהצילו ילד מרכב נעול בשורה לתושבי הדרום: מתחם הבאולינג והפנאי המתקדם נפתח בקריית גת שילוב זרועות היסטורי, בדגש על הגנת אזור ירושלים: מטוסי טייסת הכיבוי הלאומית "אלעד" יופעלו מבסיס חצור עדכון מיוחד ממודיעין; צוותים עירוניים בסריקות תאונה באשקלון: הולך רגל כבן 52 נפצע באורח בינוני ברחוב יוספטל ההסכם בין ישראל לאיראן עוד לא נכתב; המדיניות נותרת ללא שינוי, בתוקף עד מחר בערב אירוע חריג בחולון; בת 11 הובהלה לבית החולים במצב קשה עצוב: הלכה לעולמה דנה הראל, בתו של עו"ד ארז הראל, לאחר מאבק ממושך במחלת הסרטן האינטואיציה שהצילה חיים במלר"ד מאוחדת אשדוד: אב לתשעה מגן יבנה הגיע עם אק"ג תקין – והרופא רץ אחריו במסדרון מודיעין מרכינה ראש: “מעלה עמית רגב” נחנך במקום שבו צעד מדי יום – לזכר לוחם שנפל בעזה אשקלון הנציחה את זכרם של סגן שי איילי ז"ל ועודד אברג'ל ז"ל נמל אשדוד אלופה: ניצחון 3:2 שסגר עונה חלומית בליגת מקומות העבודה בדרום חשש כבד לחייה של בת 15 מרמלה היסטוריה בקרני שומרון: נחתם הסכם הגג הראשון בשומרון בהיקף של כ-2 מיליארד ש”ח "זבל שהופך להזדמנות": פורום העסקים הירוק של נתניה מחבר בין סביבה לרווחיות תאונה בבית דגן: רוכב קורקינט בן 19 נפצע בינוני לאחר שנפגע מרכב "באר שבע אוהבת חיות": יום התנדבות מרגש בכלבייה העירונית למען הכלבים הנטושים חילופי משמרות בחינוך הדתי-ציוני במודיעין: אריאלה אלקיים מונתה למנהלת מדרשת אמית ניסיון הברחת סמים נחשף סמוך לירושלים: 11 ק"ג חשיש ורחפן נתפסו ברכב חשוד

מחווה מרגשת בראשון לציון לזכר נרצחי השבעה באוקטובר ומלחמת חרבות ברזל

עיריית ראשון לציון תניח אבן פינה באנדרטה העירונית לזכר נרצחי ונופלי אסון השבעה באוקטובר ומלחמת ״חרבות ברזל״ במעמד המשפחות השכולות, נשיא המדינה והרב הראשי לישראל

עיריית ראשון לציון תניח הערב (ראשון, 8.12.24) אבן פינה באתר ההנצחה העירוני לבני ובנות העיר שנפלו ונרצחו באסון השבעה באוקטובר ומלחמת "חרבות ברזל". ראשון לציון, העיר הרביעית בגודלה בישראל, איבדה את מיטב בניה ובנותיה – למעלה מ-70 חללים ואזרחים תושבי העיר, או שמשפחתם בקרבה ראשונה הם תושבי העיר.

הטקס, שפתוח לקהל הרחב, יתקיים במעמד המשפחות השכולות, נשיא המדינה – יצחק הרצוג, הרב הראשי לישראל – הרה״ג קלמן מאיר בר שליט"א, ראש העירייה – רז קינסטליך, חברות וחברי מועצת העירייה, מנכ״ל העירייה – דורון מילברג ומכובדים נוספים. את הטקס ינחה ניב רסקין וישתתפו בו הזמר קובי אפללו, הלהקה הייצוגית העירונית ״עלמא״ ומקהלת הקונסרבטוריון העירוני בניצוחה של תמי אורדו.

כבר בתחילת המלחמה הודיע ראש העירייה, רז קינסטליך, שבראשון לציון ייבנה אתר ההנצחה הגדול והמשמעותי בארץ. אתר שיהווה מוקד עלייה לרגל שבו יוכלו המשפחות להתייחד עם זיכרון יקיריהם, אבל גם ישמש כמרחב למידה וחקר של אירועי ה-7 באוקטובר, למידת ההיסטוריה של העם היהודי, לסיורים של בתי ספר ותלמידים ועוד.

האנדרטה תוקם על ידי העירייה באמצעות החברה הכלכלית בשטח של כדונם וחצי על גדות אגם הסופרלנד (קרוב לפלייבוקס). לצדה יוקמו פינות ישיבה, דשא ירוק ואף גן משחקים. העלות נאמדת בכ-30 מיליון שקל, כאשר העירייה שריינה השקעה ראשונית של 5 מיליון שקלים ושאר הסכום עתיד להיות מגויס מתורמים פוטנציאליים בארץ ובחו"ל, בהובלת קרן ראשון.

תהליך ההנצחה נעשה בשיתוף פעולה מלא עם המשפחות השכולות. ראש העירייה זימן את המשפחות, התייעץ איתן לכל אורך הדרך והבין מה חשוב להן. את האנדרטה תכנן פיטר בילבשטיין, אדריכל ציוני ממיאמי, שהגדיר את המשימה כ"שליחות חייו "ואף נפגש עם המשפחות.

ראש העירייה, רז קינסטליך: "הערב נניח אבן פינה לאתר ההנצחה במקום שיבטא את הכאב והאובדן העמוק שחווינו כעם וכעיר, יכבד את זכרם של יקירינו שנפלו ויחזק את החיבור לדורות הבאים. האנדרטה לא תהיה רק מונומנט אבן שמגיעים אליו אחת לשנה לטקסים והדלקת נרות, אלא מתחם זיכרון ייחודי שחי כל הזמן.

"ראשון לציון איבדה את מיטב בניה ובנותיה, ואנו מחויבים להמשיך וללוות את המשפחות השכולות וליצור עבורן ועבור כולנו מקום של כבוד, זיכרון ולמידה. יחד ננציח את הסיפורים ונבטיח שאירועי ה-7 באוקטובר ומלחמת ‘חרבות ברזל’ יישארו חקוקים בזיכרון הקולקטיבי שלנו”.

הנחת אבן הפינה באנדרטה העירונית לזכר נרצחי ונופלי אסון השבעה באוקטובר ומלחמת ״חרבות ברזל״ תתקיים הערב (ראשון, 8.12.24), בשעה 16:30, על גדות אגם הסופרלנד בסמוך למתחם הפלייבוקס. הכניסה חופשית

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: רז קינסטליך

דילוג לתוכן