מבזקים
אחרי לילה דרמטי: הכנסת אישרה הטבות מס ליישובים מאוימים ירושלים: נאשם בעבירות מין ב – 7 קטינים ובניסיון חטיפה רחובות: הפגה שנולדה בשבוע 23 ובמשקל 570 גרם ניצחה את הסטטיסטיקה פשיטה במזרח ירושלים: יותר מ־10 ק״ג סמים וציוד לחימה נתפסו מבצע אכיפה ברהט: 7 נעצרו בחשד להשתלטות על קרקעות שני בני 15 נתפסו בתחנת דלק עם נוזל חשוד כדליק בקדומים פעילות ממוקדת באשדוד: סמים ותחמושת נתפסו, שני נעצרו הממשלה תאשר את הארכת המצב המיוחד בעורף בכל רחבי הארץ עד ה-14/4 יוזמה מקסימה: צוות בית הספר הדמוקרטי הגיע לבתי התלמידים וחגג עמם את חג הפסח חסימות בכניסה לראש העין: נפל אותר בציר 444; חבלנים בדרכם לזירה המוח האילתי כובש את העולם: נבחרת תיכון "גולדווטר" העפילה לגמר "המאיץ המדעי" בבודפשט תל אביב: פגיעה ישירה בבניין מגורים; המקלט הציל חיים – מד"א: אין נפגעים דיווח ראשוני: חשד להשלכת רימון ברחוב הראשונים באור יהודה הלילה ברמלה: דיווח על ירי בשכונת נווה דוד; שריפה במגדל הלבן טרגדיה משולשת בתוך שעות: שלושה מקרי מוות באשקלון וברמלה פנים לקהילה: דניס צ'רקוב – מכוכב רשת עם מיליון עוקבים לחובש בבת ים סיכום עיד אל-פיטר באילת: אכיפה מוגברת, נוכחות שיא ופעילות למען המשילות מזל טוב: אגף הביטחון באשדוד עצר את הערכת המצב כדי לחגוג לאופק לוי צה"ל בלב טהרן: הושמדה מפקדת הביטחון המרכזית של משמרות המהפכה "נס גלוי בגן הילדים": אלוף פיקוד העורף, ראש עיריית ראשון לציון רז קינסטליך והמנכ"ל דורון מילברג בזירת הפגיעה
יניב מרקוביץ

מחר: שביתה בתיכון אורט – 1,200 תלמידי התיכון יוכלו ליהנות משהות בחדרי העיון בחוויות שוייץ החדשה

יניב מרקוביץ

ארגון המורים הודיע היום (ראשון) על המשך השביתה בבתי הספר העל היסודיים גם מחר. לאחר שהיום הושבתו לימודיהם של תלמידי אמי"ת – מחר יושבתו הלימודים עבור כאלף ומאתיים תלמידי אורט ע"ש מקס שיין, בהנהלת אבי סער.

לדברי ארגון המורים השביתה הייתה מצומצמת בימים האחרונים וכעת הוחלט להחריף את צעדיו ומשבית את "אורט" רשת החינוך הגדולה בישראל, זאת על רקע אי ההתקדמות מול משרד האוצר על הסכם שכר חדש למורים. "הארגון שומר לעצמו את הזכות לנקוט בכל האמצעים העומדים לרשותו ובכל היקף שיידרש", נמסר מארגון המורים, "בהתאם להתפתחות המשא ומתן נחליט על הצעדים הבאים".

בתוך כך, החליטה הנהלת חוויות, בראשות יו"ר הדירקטוריון עו"ד יניב מרקוביץ' לפתוח את מתנ"ס חוויות שוייץ החדשה ברחוב יוסף קרוננברג 1 ברחובות החדשה לרווחת התיכוניסטים שיוכלו ליהנות מחדרי העיון בהם מוצבים עמדות מחשב, wi-fi בחינם ושתייה חמה החל מהשעה 8 בבוקר.

עו"ד יניב מרקוביץ', יו"ר דירקטוריון חוויות

ההחלטה לגבי המשך הצעדים, תתקבל לאחר פגישה בין נציגי הארגון ואנשי משרדי האוצר והחינוך ובהתאם לתוצאותיה. על סכסוך העבודה הכריז רן ארז במסיבת עיתונאים שקיים בשבוע שהיה ובמהלכה טען כי במשך תקופה ארוכה ארגון המורים דן עם משרד האוצר בסוגיית העלאת שכר המורים, אולם האוצר מתבצר בעמדתו, זאת מתחילת המשא ומתן על הסכם חדש המתנהל מחודש ינואר. לטענת ארז, המשרד הציע למורים מתחילים שכר קבוע בגובה של 8,000 שקל בחודש, אולם העלאת שכרם של הוותיקים – בתוספת של 60 שקלים בחודש בלבד כך שבפועל, התוספת למורים המתחילים תהיה על חשבון הוותיקים.

המדינה צריכה להפסיק לטמון את ראשה בחול ולהשקיע בעתיד ההוראה, ובעתיד תלמידי ישראל", אמר יו"ר ארגון המורים, רן ארז והוסיף: "אנחנו לא ניתן לעשות איפה ואיפה בין הוותיקים לחדשים. לכולם מגיע תוספת שכר כדי שכולם יוכלו לדאוג גם למשפחות שלהם ולא רק לילדים אותם הם מלמדים".

דילוג לתוכן