מבזקים
דרמה בסניף הדואר במודיעין עילית: חבילה דלפה, המקום פונה מחשש לחומרים מסוכנים הכדורסל יוצא לרחוב בנס ציונה: ההרשמה לטורניר הענק נפתחה 18 תחומי שיפוט חדשים נחתמו ביו"ש: אורנית תחצה את הגדר, אפרת תתרחב באלפי דירות המשטרה נכנסה למתחם בעיר העתיקה בירושלים: כנס המזוהה עם הרשות הפלסטינית סוכל האלימות אחרי המשחק בנתניה הסתבכה: 4 נעצרו בחשד לתקיפת שחקנים ואוהדים אחרי המחלוקת והפרישה: מאיר דהן חוזר לקואליציה של רועי גבאי ביבנה תושב ראשון לציון נאשם בתקיפה במועדון: אגרופים לפנים ובקבוק זכוכית לראש נתניה, הרצליה, בת ים וראשון לציון במסר מפתיע לתושבים: הקיץ סעו לזיקים עד כ־10,000 שקל לעובד הוראה: 8 תיכונים בנתניה נכנסו לרשימת המצטיינים של משרד החינוך מחפשים מה לעשות היום עם הילדים? הפנינג חינמי לכל המשפחה בדימונה בלי קוד ובלי ידע טכני: ערב AI חינמי יתקיים בדימונה סערה ביו"ש: ח"כ צבי סוכות ניפץ אנדרטה בכפר ליד שכם – צה"ל: "פעל באופן שקרי ומניפולטיבי" מהפכה באפרת: מגדלים בני 15 קומות וכ־500 דירות בשכונה החדשה שתשנה את גוש עציון אבנים הושלכו לעבר בית כנסת ברמת השרון סמוך להרצליה: המשטרה חוקרת את הרקע מאילת לגן יבנה, ומהכאב למסורת: אלפים צפויים לרוץ שוב לזכר רס"ן אופק אהרון ז"ל חשד: עורך דין זייף מסמכים רבים עבור נהגים שרישיונם נשלל האופוזיציה ברחובות במתקפה על מתן דיל: ״פתחתם את האצטדיון – והתושבים משלמים בפקקים״; ראש העיר: "אנחנו לא מתעלמים מהבעיה" חשד לשיטה שאפשרה לנהגים פסולים להמשיך לנהוג: עורך דין נעצר במחוז מרכז הטלפון הגנוב הוביל את הבלשים: כך אותרה החשודה בגניבה מחוף הנסיכה באילת הנסיעות יישארו בחינם: הממשלה האריכה את ההטבה למפוני המלחמה עד אמצע נובמבר

מחשבים לתלמידים או מאבק פוליטי: הסערה החדשה בכפר סבא

עיריית כפר סבא טוענת כי גורמים מהאופוזיציה מנסים לעכב מיזם שמאפשר רכישת מחשבים במחיר מוזל לילדי העיר

בעיצומה של תקופה ביטחונית מורכבת, כאשר תלמידי כפר סבא לומדים מהבית בעקבות הנחיות פיקוד העורף במסגרת מבצע “שאגת הארי”, ועיריית כפר סבא פועלת לשמירה על רציפות לימודית ולחיזוק החוסן הקהילתי, פועלים בימים האחרונים גורמים פוליטיים באופוזיציה המקומית המזוהים עם סיעתה של הדר לביא ובאמצעות עו״ד עדי לוויסקופ, בניסיון לעצור או לעכב את המיזם העירוני לרכישת מחשבים ניידים במחיר מוזל עבור תלמידי העיר.

בעירייה מדגישים כי לא מדובר בתקציב עירוני ייעודי שהוקצה, אלא במהלך חברתי שנבנה לאחר עבודת מטה מקצועית: מנהל אגף המחשוב בעירייה ביצע סקר שוק מקיף, שבסופו הושג מחיר מהנמוכים בישראל עבור תושבי העיר. לדבריהם, המיזם נועד להקל על המשפחות ולצמצם פערים, וזוכה לביקוש גבוה ולהיענות רחבה מצד הורים ותלמידים.

המיזם, “מחוברים מהבית”, נועד לאפשר לכל תלמיד ותלמידה להמשיך ללמוד גם מהבית, במיוחד בתקופה שבה הלמידה מתבצעת בזום והצורך בציוד קצה הפך לבסיסי. בעירייה מציינים כי מדובר ביוזמה חברתית שמטרתה לצמצם פערים ולהקל על משפחות יוזמה שזוכה לביקוש גבוה ולהיענות רחבה מצד הורים ותלמידים.

למרות הביקוש הרב, לטענת גורמים בעירייה, יש מי שבוחר דווקא בעת הזו לייצר מחלוקת סביב המהלך ואף לעכבו, במקום להתמקד בצרכים המיידיים של התושבים. בעירייה מדגישים כי המיזם קודם בהתאם לכל הנהלים, בליווי גורמי מקצוע ובאישור הייעוץ המשפטי.

במסגרת הפרויקט מוצע מחשב נייד חדש מדגם Lenovo V14 (דור G5), הכולל מערכת הפעלה Windows 11, תיק ואחריות לשנה, כאשר כל תלמיד זכאי לרכוש מחשב אחד.

בסביבת הנהלת העיר מציינים כי דווקא בזמן חירום נדרשת אחריות ציבורית ושיתוף פעולה, ולא מהלכים פוליטיים סביב יוזמות חינוכיות-חברתיות. עוד נמסר כי העירייה תמשיך לפעול בנחישות לקידום המיזם ולחיזוק השירותים לתושבים, תוך שמירה על רציפות לימודית והמשך תמיכה במשפחות העיר.


◼️ חדשות כפר סבא בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות כפר סבא

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של כפר סבא

לחצו כאן
דילוג לתוכן