מבזקים
ברוך דיין האמת: אילנה כהן ז"ל, יו"ר הסתדרות האחיות והאחים לשעבר, הלכה לעולמה אילת בראש הטבלה: העיר שהפכה למכונת מיחזור – וזוכה באות “הרשות הממחזרת” של תאגיד תמיר “אשבור לך את הפנים”: תושב שדרות נאשם שאיים על בת זוגו לשעבר בהודעת וואטסאפ מערכת חירום לאומית חדשה שתנהל את חולון בזמן אמת: “קפיצת מדרגה משמעותית” אשקלון: בן 25 נפל מגובה 3 מטרים ונפצע קשה באתר בנייה גבעתיים על המפה: שורת הישגים מרשימה לנוער בעיר גן יבנה: סדרת מפגשים למשפחות שכולות חיזקה גוף ונפש רוכב אופנוע בן 30 נפצע בתאונה סמוך למחלף יבנה ראש העיר מיכאל וידל בפאנל התחדשות עירונית: "התושבים במרכז בכל שלב" אילת: נהג נתפס במהירות 194 קמ״ש ונהג נוסף עם 435 מק״ג אלכוהול ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי הוכתר ל“יקיר אולפן שפה יפה” על פועלו לקליטת עלייה גבעת שמואל עם הפנים לקהילה: כיתת הוותיקים בעיר מסכמת שנת לימודים דימונה: לופט שבו נערכה מסיבה לקטינים נסגר ל־20 יום בצו משטרתי 6 שוהים בלתי חוקיים נעצרו ברמלה: נתפסו סמים, כסף מזומן ואקדח אוויר איו"ש: 175 ק"ג דשנים נתפסו בחשד שיועדו לייצור מטענים – חשוד נעצר באר יעקב: פועל בן 51 נפצע בינוני בתאונת עבודה מסיבת טבע באמצע הלילה הסתיימה עוד לפני שהתחילה: המשטרה פיזרה אירוע בלתי חוקי סמוך לקריית גת עשור של שליטה: אור יהודה שוב הניפה את גביע מאמאנט בקעת אונו למה דגלי הגאווה מופיעים רק רגע לפני האירוע? הוויכוח החדש ברחובות אחרי שנה במנוסה: כתב אישום הוגש נגד תושב רהט בגין רצח קטין וחטיפת אחיו

מיזם ייחודי של עיריית רמת גן למען שורדי השואה

סגן ראש העיר ומחזיק תיק הנוער, ישראל זרי: "זוהי יוזמה שמבטאת את כל מה שטוב ויפה בבני הנוער שלנו – הרגישות, הערבות ההדדית והנכונות להיות שם בשביל מי שזקוק ליד מושטת ולמילה טובה"

ביוזמה מרגשת של מ״מ רה״ע ומחזיקת תיק השירותים החברתיים, עינב בר כהן, יגיעו במהלך הימים הקרובים וכן ביום הזיכרון לשואה ולגבורה, מאות בני נוער, חניכי תנועות הנוער הפועלות בעיר–לביקור אישי בבתיהם של כ-130 ניצולי שואה. חניכי התנועות, כמו הצופים, הנוער העובד והלומד, בני עקיבא, כנפיים של קרמבו ועוד יגיעו בצמדים לבתי הניצולים, ויעניקו להם שי צנוע ואיגרת ברכה מחבקת מטרת המיזם היא להוקיר, לחבק ולכבד את שורדי ושורדות השואה ולהעביר את לפיד הזיכרון לדור הצעיר.

על פי נתוני עיריית רמת גן, חיים כיום בעיר 3,793 ניצולי שואה – 12.63% מכלל האזרחים הוותיקים בעיר, שיעור הגבוה משמעותית מהממוצע הארצי העומד על 7.95%. העירייה מפעילה מגוון שירותים ייחודיים עבור שורדי השואה, ביניהם מועדון "עמך" – מסגרת חברתית וטיפולית, מוקד "חיים בכבוד" למיצוי זכויות בליווי עורכי דין, וקהילות תומכות ייעודיות הכוללות לחצן מצוקה ואב קהילה.

המיזם מתקיים בקרב אותם שורדים שהביעו רצון לקבל את השי והאיגרת, ובמהלך השבוע צפויים גם ראש העיר כרמל שאמה הכהן ומ"מ ראש העיר עינב בר כהן לקחת חלק אישי בחלוקה ולבקר בבית של שורד שואה.

ראש העיר רמת גן, כרמל שאמה הכהן: "המפגש האישי בין בני הנוער לניצולי השואה הוא הרבה מעבר לחלוקת שי – הוא מעשה של זיכרון חי, של כבוד ושל אחריות מוסרית. רמת גן גאה לעמוד לצד שורדי השואה שלנו, להוקיר את תרומתם ולהעביר את סיפור חייהם והמורשת האדירה שלהם לדור הבא".

מ"מ ראש העיר ומחזיקת תיק השירותים החברתיים, עינב בר כהן: "אני גאה כל כך ביוזמה מרגשת שמתקיימת בימים אלה ברמת גן, בה בני הנוער שלנו מעניקים שי ואיגרת חמה ל-130 ניצולי שואה בעירנו. היוזמה הזו מבטאת את חשיבות החיבור הבין-דורי ואת הקהילתיות בעיר, לצד ההוקרה לדור המייסדים שנלחמנו על תקומת המדינה הזו הרבה לפני שהיא הייתה קיימת. זו זכות עבורי לזום ולהוביל פרויקט כה משמעותי ואני מודה לכל תנועות הנוער על השקעתן והלב הרחב. יחד, נמשיך לבנות קהילה תומכת ומחבקת".

סגן ראש העיר ומחזיק תיק הנוער, ישראל זרי: "זוהי יוזמה שמבטאת את כל מה שטוב ויפה בבני הנוער שלנו – הרגישות, הערבות ההדדית והנכונות להיות שם בשביל מי שזקוק ליד מושטת ולמילה טובה. אני מברך את כל החניכים והחניכות ואת תנועות הנוער על ההתגייסות המרגשת, ומאמין שכך בדיוק מטפחים את דור המנהיגות של המחר – מתוך ערכים, נתינה ואכפתיות אמיתית".

◼️ הצטרפו לחדשות רמת גן והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית רמת גן

דילוג לתוכן