מבזקים
מצפה רמון: חוק חדש עשוי להזרים עשרות מיליוני שקלים בשנה לרשויות בפריפריה אשקלון מצדיעה למשפחות המילואים: ארבע משפחות מקומיות עלו על שלטי החוצות בעיר מזל טוב: יותר מ – 1,000 אורחים חגגו בבת המצווה לבתם של ספיר וליאור נרקיס יבנה הצדיעה למילואימניקים: מאות לוחמים ובני משפחותיהם הגיעו לערב הוקרה מיוחד מאלמנות צה"ל ועד אינטימיות נשית – התערוכה בירושלים שמציפה את הנושאים שאף אחד לא אוהב לדבר עליהם שדרות והנגב המערבי: יותר ויותר משפחות הופכות את הגג למקור הכנסה לכיש ואמציה: כביש 3415 הואר אחרי שנים של המתנה מרדף מאשקלון לשדרות: שני חשודים נעצרו עם חומר החשוד כסמים באר שבע על מפת המחקר העולמית: הגילוי שעשוי לשנות את כל מה שחשבנו על דיאטות רמת גן: רוכב אופניים חשמליים בן 62 נפצע בינוני לאחר שהחליק רחוב מרים מזרחי ברחובות ייחסם בשל פירוק עגורן באתר בנייה אשדוד ממשיכה לבנות את עצמה כעיר אופנה: תערוכת “קול כלה” נפתחה בבית קלנג פשיטת אכיפה במתחם עסקי בקריית מלאכי חשפה שורת ליקויים אשדוד: קטין נמלט פעמיים מהשוטרים – ואז נתפס עם סכין וחומר החשוד כסם באר יעקב, ראשון לציון, רמלה ולוד בדרך למהפכת תחבורה: הקו החום יוצא לדרך גבעת שמואל מצדיעה לנוער שמתנדב: 33 בני ובנות נוער קיבלו הצטיינות עירונית ירושלים, שדרות, חולון, אילת ויהודה ושומרון: 12 ישיבות הסדר הודיעו "לא נשלח תלמידים לשריון" ריגול בבת ים בזמן מלחמה: כתב אישום הוגש נגד תושב העיר שסיפק מידע לאויב בתמורה לכסף "מתחייב שנמצא את המקום להנציח אותו": חבר מועצת העיר רחובות אביב איטח ניחם את משפחתו של ישי לוי ז"ל על רקע חוב הימורים של רבע מיליון שקלים: כתב אישום על ניסיון רצח הוגש נגד שני צעירים בגבעת זאב

מיזם "מתכון עם זיכרון" גם באופקים

ערב מרגש: "מתכון עם זיכרון" יצא לדרך כ-20 משפחות שכול ובני נוער באופקים בישלו יחד כחלק מתוכנית "משיב הרוח"

ערב מרגש התקיים לאחרונה באופקים במסגרת מיזם "מתכון עם זיכרון", שם נפגשו 20 משפחות שכול עם 35 בני נוער מבתי ספר שונים בעיר.

במהלך המיזם, בישלו יחד משפחות שכול ובני נוער לפי מתכונים משפחתיים יקרים שהיו אהובים על יקיריהם שאינם עוד אתנו.

הבישול המשותף יצר הזדמנות ייחודית עבור בני הנוער להכיר את סיפור חייהם של יקיריהם של משפחות השכול, תוך חיבור עמוק למורשת תרבותית וקולינרית משפחתית. "בבתינו לא הגישו אוכל שלא תובל ברוטב הגעגוע" – ג. מארקס, הערב כלל לא רק בישול משותף, אלא גם שיתוף סיפורים אישיים על יקיריהם, יצירת קשרים חברתיים חדשים והעברת תחושת גאווה משפחתית.

רבים מהמשתתפים ציינו כי המפגש תרם להם רבות להתמודדות עם הצער והכאב, תוך תחושת סיפוק עמוקה מהעברת מורשת יקיריהם לדור הבא. "המתכונים שבישלנו הערב הם הרבה יותר מסתם אוכל," אמר נער צעיר שהשתתף במפגש, "כל מנה היא סיפור, היא זיכרון, והיא חלק בלתי נפרד מהמורשת של משפחה".

המתכונים שבושלו במהלך המיזם יעלו לאתר "מתכון עם זיכרון", שם יהיו זמינים לציבור הרחב יחד עם סיפורי המשפחות ותמונות מהערב המרגש.

מיזם "מתכון עם זיכרון" הוא יוזמה מרגשת וחשובה המאפשרת למשפחות שכול לחלוק את זיכרון יקיריהם עם הדור הצעיר, תוך יצירת קשרים חברתיים חדשים והעברת מורשת תרבותית עשירה.

 

◼️ לקבוצת חדשות אופקים בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עדן כהן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אופקים

לחצו כאן
דילוג לתוכן