מבזקים
מונטריאול: יהודי נהרג באירוע ירי; נסיבות מותו נבדקות מפקד מרחב אילת, נצ"מ אלון כלפון, בהודעה מיוחדת לתושבים אירוע ירי במונטריאול שבקנדה צפו: פשיטה על מכון הטסטים באשדוד; 12 עצורים עד כה הודעה לתושבי אילת והנופשים: תרגיל צבאי ייערך מחר בבוקר במרחב המפרץ עיריית רחובות מגיבה להחלטת בית הדין: "שמחים שבית המשפט קיבל את בקשתנו וביטל את השביתה" ועד עובדי עיריית רחובות על החלטת בית הדין: "עדות לצדקת מאבקנו, חובת ההוכחה היא על העירייה" דרמה ברחובות: בית הדין לעבודה הכריע – השביתה הכללית בעירייה תידחה ביום ותבוטל בכפוף להעברת תקציב הרווחה סגירת מעגל: צה"ל ושב"כ חיסלו את מחבל הנוח'בה שהחזיק בחטוף עומר שם טוב רמלה חוסכת עד 50% בצריכת החשמל: פרויקט תאורת ה-LED מציג תוצאות מרשימות השב"כ וראש עיריית אילת מרגיעים: "אין התרעה קונקרטית לעיר, אילת מוגנת וערוכה לעונת הקיץ" אירוע רפואי בנגב: כ-15 תצפיתניות לקו במכת חום במהלך פעילות שטח בתוך יממה: זק״א פעלה בשתי זירות טראגיות בארה״ב – גופות ישראלים יוטסו לישראל בן 30 נפצע באירוע אלימות בתל אביב גבעת שמואל חוגגת ספרות: עשרות השתתפו בערבי “מה קורא?” עם יוצרים מקומיים פסטיבל המתגייסים חוזר לגני יהושע: מאות צעירים צפויים להגיע – רכבת ישראל מתגברת שירותים הכסף הקדוש אותר: כלי כסף בשווי 120 אלף שקל שנגנבו מבית כנסת בבני ברק נמצאו מוסתרים מודיעין מכבים רעות: כך מנסות לגרום ליותר נערות לבחור בהייטק כבר בחטיבת הביניים עשרות ואפילו מאות שקלים לכרטיס: איפה באמת כדאי לקנות כרטיסים למופעי הקיץ? דמי ההבראה בדרך לעלייה: מיליוני עובדים עשויים לקבל מאות שקלים נוספים בשנה

מיזם שיציל חיי ילדים בנגב

השילוב של פעילות גופנית עם חינוך להתנהגות בטוחה יכול להקנות לילדים הרגלים חיוביים שילווה אותם גם בעתיד. בנוסף, במרכזי הספורט יש מקום גם למורים או למדריכים מקצועיים שיכולים להדריך את הילדים ולספק להם כלים להתמודד עם מצבים שונים בצורה בטוחה. כך, הילדים לומדים לא רק איך לשחק ולהתאמן, אלא גם כיצד לשמור על עצמם ולפעול בהתאם להנחיות בטיחותיות.

 "נלחמים בעשרות אלפי מקרים בשנה". לראשונה בחורה, השקת ג'ימבורי קהילתי ובטוח, התכנון, לפתוח עוד עשרות ביישובים בנגב.

במטרה להילחם בתופעת היפגעות בלתי מכוונת בילדים , הסיבה המובילה לתמותת ילדים בישראל בגילאים 1-17, מושקת השבוע תוכנית חדשה ופורצת דרך – "משחקים בבטיחות". התוכנית פרי שיתוף פעולה בין אג'יק – מכון הנגב, משרד הבריאות, התוכנית הלאומית לבטיחות ילדים, יד הנדיב והרשויות המקומיות, רהט, חורה ונווה מדבר, ששמה לה למטרה להעלות מודעות ולצמצם את הסיכונים בבית ובחצר באמצעות הקמת משחקיות בטוחות ומרכזי הדרכה להורים וילדים.

בישראל מתרחשות מדי שנה עשרות אלפי תאונות בית וחצר בהן נפגעים ילדים, רבים מהם מגיעים לאשפוז בבתי חולים ואף מאבדים את חייהם. מחקרים מראים כי ילדים בגיל הרך (לידה עד גיל 4) הם הקבוצה הפגיעה ביותר, ורוב התאונות מתרחשות לרוב בזירת הבית. נתוני ההיפגעות גבוהים במיוחד בקרב אוכלוסיות מוחלשות, עם דגש על יישובים באשכולות סוציו-אקונומיים נמוכים והחברה הבדואית בנגב.

שתי המשחקיות הראשונות בתוכנית הושקו כבר החודש. משחקייה אחת  במכון הספורט בשכונה 17 שבחורה ומשחקייה נוספת במרפאה של קופת חולים מאוחדת הנמצאת בשכונה 28 ברהט. חדרי המשחקים  יהיו פתוחים במשך 16 שעות שבועיות ויופעלו על ידי מפעילים ומפעילות עם רקע וניסיון ב הדרכה  של  ילדים והורים.

התוכנית שואפת לצמצם את מקרי ההיפגעות באמצעות שילוב של חינוך, הדרכה, העברת מסרי בטיחות  והקניית כלים מעשיים להורים. הפעילות תתבצע בחדרי המשחקים שיוקמו בקהילות שונות וישלבו  הדרכות להורים ולמתנדבים על מניעת היפגעות בבית  ובחצר.

אחלאם אבו קרן, מנהלת שותפה במחלקת בריאות ורווחת הילד באג'יק-מכון הנגב: "צמצום היפגעות ילדים הוא אתגר חברתי ולאומי, במיוחד באוכלוסיות מוחלשות שבהן החשיפה לסיכונים גבוהה יותר. התוכנית 'משחקים בבטיחות' היא צעד משמעותי לקידום מודעות ויצירת שינוי בפועל. על ידי שילוב הקהילה, הדרכות ממוקדות והקמת מרחבי משחק בטוחים, אנו מעניקים להורים כלים חיוניים לשמירה על בטיחות ילדיהם. זו לא רק תוכנית, זו השקעה בעתיד של כולנו."

זהבה רומנו, מנהלת התוכנית הלאומית לבטיחות ילדים במשרד הבריאות, הוסיפה על דברי אחלאם אבו קרן: "הקמת חדרי משחקים במרכזי ספורט או במרפאות קופות חולים היא צעד חשוב בקידום בריאות ובטיחות. כאשר ילדים והורים יכולים ליהנות מפעילויות גופניות בצורה מהנה ובטוחה, זה תורם לבריאות הפיזית והנפשית של ההורים והילדים ומחזק את הקשר ביניהם. החדרים הללו לא רק מספקים מקום לפעילות גופנית מגוונת, אלא גם מסייעים בהעברת מסרים של התנהגות בטוחה, שמירה על בריאות הגוף, וניהול אורח חיים בריא."

השילוב של פעילות גופנית עם חינוך להתנהגות בטוחה יכול להקנות לילדים הרגלים חיוביים שילווה אותם גם בעתיד. בנוסף, במרכזי הספורט יש מקום גם למורים או למדריכים מקצועיים שיכולים להדריך את הילדים ולספק להם כלים להתמודד עם מצבים שונים בצורה בטוחה. כך, הילדים לומדים לא רק איך לשחק ולהתאמן, אלא גם כיצד לשמור על עצמם ולפעול בהתאם להנחיות בטיחותיות.

לסיכום, החדרים הללו יכולים להפוך לאתרים חשובים לקידום אורח חיים בריא ומוגן, ולהוות חלק אינטגרלי בתהליך החינוכי של הדור הבא.

ד"ר נור עבדאלהאדי שחברי, ראש מטה יישום תכנית הבריאות בחברה ערבית הוסיף: "חדרי המשחקים הינם לא רק סביבה בטוחה – הם מהווים עולם מלא ביצירתיות ואחריות. במרחבים אלה, הילדים לא רק חשים מוגנים, אלא גם מתפקדים באופן מיטבי ונהנים מאבחון וטיפול איכותיים יותר, הודות להנגשה של מעטפת שירותי בריאות ורווחה. שאיפתנו להרחיב את המיזם למקומות נוספים מתאפשרת הודות להירתמות מנהיגותית וקהילתית יוצאת דופן שקיימת כיום."

◼️ הצטרפו לחדשות באר שבע והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: בן חור

דילוג לתוכן