מבזקים
הולכת רגל כבת 13 נפגעה בתאונה בקריית גת רוכב אופנוע כבן 20 נפצע בתאונה באשדוד מדליה בסוף, אבל גם חסימות בדרך: כל מה שצריך לדעת על אירוע הרכיבה במודיעין שריפה פרצה בשכונת שערי פינה בירושלים טברנה יוונית באמצע אשקלון: פסטיבל היין יוצא לדרך עם שמות גדולים לקראת סוכות: אלו השינויים הזמניים בתחבורה הציבורית באשדוד מספארי לילה ועד מסיבת שקיעה: כך ייראה סוכות בבת-ים שני תושבי יפו נעצרו בחשד למעורבות ברצח: קוקאין ויותר מ-1,000 כדורי אקסטזי נתפסו יותר מ-500 דירות בדרך: בני עי"ש מתרחבת והבנייה מתקדמת החול הופך לאמנות: תחרות הפיסול חוזרת לחוף פלמחים בסוכות הולכים לפסטיבל ברחובות? שימו לב: חלק מהחניונים ייסגרו ורכבים ייגררו שלוש שנים אחרי 7 באוקטובר: גבעתיים תציין את היום באירועי זיכרון ושיח אחרי שנים של תקיעות: אילת בדרך למהפכת פינוי-בינוי עם 474 דירות חדשות אור יהודה יוצאת למבצע ניקוי: כך נראים מתקני המשחק אחרי הטיפול עבודה, לימודים, כסף וזכויות: באשקלון עושים סדר לצעירים בדרך לאזרחות תשעה אתרים ורובוט אחד: המסלול החדש שמגלה את הסודות של רחובות פצוע קשה בפיגוע דריסה באזור מחסום מכבים – המחבל חוסל מאושפלו של תמרה לגבינות מהעזים: סוכות בין קריית מלאכי לבאר טוביה מלחם שנכתב עליו לפני אלף שנה עד אינג'רה וקבב של אמא: סוכות טעים בקריית עקרון מרק, חילבה וסלוף חם: סוכות בראש העין מריח כמו עיר שלא שכחה מאיפה באה

מיצג מרגש באופקים: קיר הנצחת השוטרים שנפלו בקרבות ה-7.10

המיצג המרגש הוצב בשכונת מישור הגפן בה נפלו השוטרים בעת שהגנו בגופם על תושבי השכונה; המיצג עשוי ברזל בחיתוך צורני בדמותם של חמשת השוטרים

בטקס מרגש, חשפו נשות השוטרים ובני משפחותיהם את המיצג החדש עליו עמלו רבות במהלך השנה האחרונה מאז איבדו את יקיריהם בקרבות שהתחוללו בשכונת מישור הגפן. המיזם הינו פרי עמלם של המשפחות בשיתוף משטרת ישראל ומשמר הגבול והוא מדמה את דמותם של חמשת השוטרים שנפלו בקרבות בהגנה על העיר בבוקר השבעה באוקטובר: רוני אבוהרון, יגאל אילוז, אבי בוזגלו, ניסים לוגסי ומיכאל ליזמי.

האמנים אשר יצרו את המיצג המדהים התבססו על תמונות מוכרות של הנופלים בעת מילוי תפקידם ויצרו את דמותם בחיתוך צורני בברזל באמצעות מערכת חיתוך לייזר.

הדמויות הוצבו בגינה ציבורית ממול ביתה של רחל אדרי ובעלה דוד ז"ל שנלקחו כבני ערובה בשבעה באוקטובר על רקע הציור על גב הבניין של כפות הידיים המחזיקות את עץ הזית, כאשר על יד הדמויות הוצבו טיפות עם שמותיהם של כל 54 הנופלות והנופלים בקרב על הגנת העיר בשבעה באוקטובר ובמהלך מלחמת חרבות ברזל.

עיריית אופקים נרתמה לטובת פרויקט ההנצחה החשוב וסייעה עם מציאת המקום שיהיה המדויק ביותר להנצחת הגיבורים הללו.

בטקס נכחו משפחות הנופלים, ראש העיר, איציק דנינו, חבר הכנסת אלמוג כהן, מפקד מרחב הנגב, תנ"צ אפי שימן, מפקדת תחנת אופקים, רפ"ק קרן טולדנו, ניצבים בדימוס, דוד ביתן ויוסי פריינטי וקצינים, שוטרים ותושבים רבים.

ראש העיר, איציק דנינו: "השוטרים האמיצים שלנו, שהקריבו את חייהם באומץ רב, כדי להציל חיים, מול המחבלים שחדרו לעיר, עמדו בחזית, נלחמו בגבורה, והגנו על תושבי אופקים בגופם. כל אחד ואחת מהם, הוא סיפור של אומץ, נחישות ואהבת הארץ. הם עמדו מול האויב, מתוך תחושת שליחות עמוקה, והקריבו, את חייהם למען עתידנו. גבורת התושבים, והשוטרים, שמה קץ לטבח בשכונה, ואנו חבים להם כה הרבה. באתר ההנצחה הזה, נוכל להיזכר בגיבורים שלנו, וּלְקַבֵּל, כוח מהסיפורים שלהם, ולהעביר את מורשתם, לדורות הבאים. תודה מיוחדת, לנשות "השוטרים הגיבורים" שנלחמו בגבורה, ונפלו בקרבות השבעה באוקטובר, רווית, שירן, ענבר, זהבה, אור, ליטל, ליגל, יעל, ליאל, בזכותכן, נוכל להנציח את זכרם של יקירינו, בדרך נוספת, מכובדת וראויה. אנו נמשיך, לעמוד לצידכן, ולתמוך בפרויקטים של הנצחה, ולזכור את גבורת יקירינו."

אלמנתו של יגאל אילוז ז"ל, רווית אילוז: "מה שמחבר אותנו, 'חבורת הנשים החזקות' זה שהיו לנו גברים חזקים שהכירו אחד את השני וזה איחד אותנו. לקחנו את החוזק שלהם להמשיך ולהתמודד כי הם ציוו לנו את החיים והלכנו בכל הכוח על ההנצחה לזכרם ולזכר תושבי העיר שנפלו באותו יום ארור. אנחנו מודות לכל העוסקים במלאכה שליוו, תמכו וסייעו בתהליך. נמשיך גם עכשיו לעסוק בהנצחתם ובהעברת מורשתם."

 

◼️ לחדשות אופקים לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן

■ לקבוצת מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אושרית חדד

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אופקים

לחצו כאן
דילוג לתוכן