מבזקים
פועל שיפוצים נעצר בחשד למעשה מגונה בתושבת תל אביב בביתה עמק הצבאים נפתח מחדש בירושלים: לאחר סגירה ממושכת – הפארק חוזר לקבל מבקרים פיצוץ בלון גז בעיר העתיקה בירושלים: שני פצועים, אחד במצב קשה בן 5 נפגע מרכב בבני ברק מהפך סביבתי באשדוד: הממשלה אישרה תוכנית לצמצום זיהום האוויר והריח באזור פשיטה בקריית גת: אתר הימורים בלתי חוקי נחשף – ציוד מחשבים נתפס, חשודים עוכבו לחקירה בעל חנות רהיטים איים על לקוחה מירושלים: "מה שעשינו לכם בשבעה באוקטובר זה כלום" גבעת שמואל הצדיעה למשפחות המילואים: ערב הוקרה מרגש עם מופע סטנד־אפ ותודה מהעירייה גבעת שמואל מקפיאה את הארנונה שנה תשיעית ברציפות הממשלה משיקה תוכנית קיץ בהיקף חסר תקדים: כמיליארד שקלים לתלמידי ישראל קריית גת: מלגות לכ־300 סטודנטים במעמד ראש העיר נבחרת הכדורסל של קבוצת יבנה זכתה בגביע לאחר גמר מותח מול ברוכין רחובות משיקה קיץ טכנולוגי: האקתון AI, יזמות ומכינה במתמטיקה ואנגלית ב־160 שקל בלבד מהפכת תחבורה באשקלון יוצאת לדרך: נר"ת ראשון מסוגו בתוך עיר יוקם בשדרות בן גוריון בשורה לפצועי צה"ל באילת: ארגון נכי צה"ל חנך שלוחת "בית הלוחם" ראשונה מסוגה בעיר זעם בכבישי אילת הסתיים בכתב אישום: איים על נהג מול ילדיו ובהמשך דקר עם מספריים הפרקליטות דורשת להחמיר את עונשו של השוטר שהורשע באונס קטינה אזוקה בניידת "הכדור פספס אותי בסנטימטרים": רבש"ץ סלעית שניהל קרב מול המחבל קיבל צל"ש מיוסי דגן קצין צה"ל נפצע קשה בפיצוץ מטען בג'נין צפו בתמונות: בוגרי מחזור מ' של אורט תעופה וחלל חגגו את סיום לימודיהם

מירוץ ההישרדות באירופה לחיים של שליחות בירושלים: סיפורה של יונה עמית

שמונה עשורים אחרי שניצלה כילדה, היא ממשיכה להתנדב, ללמד ולשמור את הזיכרון חי עבור הדור הבא
יונה עמית, בת 87, תושבת הגבעה הצרפתית בירושלים, הייתה רק בת 5 כשהמלחמה טרפה את חייה. היום, שמונה עשורים אחרי, היא ממשיכה לספר, ללמד ולשמור את הזיכרון חי – כאן בירושלים.
יונה נולדה למשפחה דתית-מודרנית וחיה בילדותה בעיר פיומה שבאיטליה. עם התקדמות המלחמה נאלצה משפחתה להימלט ולהסתתר, ועברה בין מקומות מסתור שונים, בהם בית חווה ומנזר, תוך הסתמכות על אנשים שבחרו לסכן את חייהם ולהצילם.
אחד הזיכרונות שנחרטו בה יותר מכל הוא רגע קטן של ילדות בתוך מציאות בלתי נתפסת: היא החליפה נעליים עם בן דודה – לה היו חדשות, לו ישנות. זמן קצר לאחר מכן, כשהגיעו לקחת ילדים כדי להבריחם, נלקח בן הדוד – והיא נשארה. הוא לא חזר.
מאז היא נושאת איתה את המשפט שמספר את הכול: “הנעליים שלי באושוויץ – ואני כאן, בירושלים”.
בסופו של דבר הצליחה המשפחה להימלט לשווייץ ולהינצל. לאחר המלחמה עלתה יונה לישראל, הקימה משפחה גדולה – ארבעה ילדים, עשרות נכדים ו-13 נינים – ובמשך עשרות שנים עבדה כמורה לאנגלית והשפיעה על דורות של תלמידים.
גם כיום היא ממשיכה לפעול ולהשפיע: מתנדבת ביד ושם, מקיימת שיחות עם בני נוער ומעבירה את סיפורה לדורות הבאים. לצד זאת, היא ממשיכה מסורת משפחתית מרגשת – כוס אליהו שהוסתרה בזמן המלחמה ונמצאה לאחריה, ומשמשת עד היום בליל הסדר.
לפני כארבע שנים השתתפה במשלחת עירונית לפולין, בראשות ראש העיר משה ליאון, במסע למחנות. לפני כשנתיים נכדתה הילה החלה את דרכה בעיריית ירושלים. הילה, מקור לגאווה גדולה עבורה, עוסקת כיום בקידום תוכניות וניתוח נתונים עבור שורדי שואה – סגירת מעגל אישית ומשפחתית בירושלים.
סיפורה של יונה עמית הוא סיפור ירושלמי של זיכרון, בחירה והמשכיות – מהישרדות כילדה בת 5 באירופה של המלחמה, לחיים של נתינה, חינוך ומשמעות כאן בירושלים.
ראש העיר ירושלים, משה ליאון: “ביום הזיכרון לשואה ולגבורה אנו עוצרים לזכור את סיפוריהם של ששת המיליונים – ואת סיפוריהם האישיים של שורדי השואה שנשאו עמם כאב בלתי נתפס ובחרו לבנות חיים חדשים מתוך החורבן. סיפורה של יונה עמית הוא עדות מצמררת לכוחה של הרוח האנושית, לניצחון החיים היהודיים ולחשיבותה של העברת הזיכרון מדור לדור. ירושלים מוקירה את שורדי השואה החיים בקרבה, מחבקת אותם ומתחייבת להמשיך לפעול למענם ולמען הנצחת סיפורם.”

◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית ירושלים

דילוג לתוכן