מי דורש לשחרר את החשודים בניסיונות הרצח בלוד? | כל הפרטים

ארגון השמאל הקיצוני – 'זזים' בדרישה מהשר לביטחון פנים, עומר בר-לב לשחרר את החשודים לניסיונות הרצח ביהודים – בעיר לוד באופן מידי. כאשר קמפיין רשת שעלה במימון הקרן החדשה – בטענה כי כל מעשיהם היו להגנה עצמית.

בין היתר, זוהי לשון ההודעה: "השר לביטחון פנים – עומר בר לב. פעל לשחרור 40 העצורים מלוד, בפרט העצור המנהלי, והפסק את מדיניות המעצרים השרירותיים והפוליטיים לאלתר. מדובר במעצרים פוליטיים המשמשים להפחדה ודיכוי האוכלוסייה הערבית בלוד. המהומות כללו אירועי אלימות קשים והייתה אלימות רבה מצד יהודים, שאף הובילה להרג של מוסא חסונה, אך רק התושבים הערבים נעצרים בהמוניהם. העצורים יושבים בכלא על הגנה עצמית ועל הגנה על אחרים. כל אחד ואחת מאיתנו היו יכולים למצוא עצמם במעצר, כי כל אחד מאיתנו היה משתדל לעזור למי שצריכה".

בתוך כך, שי גליק מנכ"ל בצלמו מסר כי: "מדובר בדבר מקומם ואנטי מוסרי. השמאל הקיצוני מנסה לשחרר אנשים שחשודים ברצח וניסיונות רצח יהודים. שריפת בתי כנסת ולינצ'ים. ולא רק זאת אלא אף הם קוראים לזה "הגנה עצמית" אני מקווה שמשטרת ישראל והשר לביטחון פנים לא יכנעו להם וכל מי שפגע וניסה לרצוח יהודים ישלם את מלוא חומרת הדין. לא מדובר בהגנה עצמית אלא בעשרות ניסיונות לרצוח יהודים".

מארגון 'זזים' נמסר בתגובה לכתבה: "מדובר בקמפיין של הוועד הלודאי מטעם תושבי לוד באתר ״זזים בקהילה״, שמוחה נגד העובדה שמאז חודש מאי מתקיים גל מעצרים רחב היקף בקרב תושבי העיר הערבים, כולל נקיטה בצעד האנטי-דמוקרטי של מעצר מנהלי. מובן שעל רשויות אכיפת החוק לחקור את אירועי האלימות שהתרחשו בעיר ובמקרים בהם ישנן ראיות לביצוע עבירות להעמיד את החשודים לדין. לצד זה, יש להקפיד על שוויון בפני החוק של כל תושבי לוד, יהודים וערבים".

דילוג לתוכן